Best Journal of the Month Journal Mhasri

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12971
USD / JPY
107.538
GBP / USD
1.24927
USD / CHF
0.94281
USD / CAD
1.35666
EUR / JPY
121.487
AUD / USD
0.69493

CG Sponsors




Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
WW17 (18/05/2020)

Marking untuk minggu ini.
Tunggu price break R1/S1 dan entry di retest.

eu.png


gu.png


au.png


uc.png


uj.png
 
Sponsored Post

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
Sebelum remove marking last week dan buat marking baru, sy "simpan" dulu dekat sini.
Update pergerakan semasa price (21/05/2020)

EU - berada di resistance
GU - berada di resistance
AU - berada di resistance

Jadi utk pair XXX/USD kemungkinan price nak retrace sekejap.

eu.png


gu.png


au.png



USDCAD
Price break trendline dan retest. Dah agak terlewat utk entry.

uc.png



USDJPY
Price break trendline dan sekarang sedang membuat retest.
Boleh cari setup utk BUY di lower timeframe.

uj.png
 

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
raya.jpg


:)cgrock
Selamat hari raya kepada warga Carigold.
Maaf zahir dan batin.


WW18 (25/5/2020)

Utk EURUSD dan AUDUSD kelihatan kedua2 nya membuat pattern HnS..
Manakala GBPUSD pula inverted HnS?
Apa2 pun kena tunggu apa price action buat di level marking.
Utk USDCAD dan USDJPY sy akan looking for buy setup di lower timeframe.

eu.png


gu.png


au.png


uc.png


uj.png
 

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
Update pergerakan semasa price.

Utk AU sy update sikit mapping supaya bersesuaian dengan pergerakan semasa.
Utk EU dan AU kedua2 nya dah masuk zone sell, tunggu price break and retest minor trendline utk cari setup sell.

UC pula price masuk kepada zone buy. Lupa nak masukkan minor trendline, boleh tukar ke H1 dan tarik minor trendline.
Tunggu break dan retest utk setup entry.

eu.png


gu.png


au.png


uc.png


uj.png
 

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
Hi
This topic i like and looking forward to learn something please guide
Hi,
Thanks for coming to my journal. I myself is still new in this trading business.
Basically there are three methods which I combined.

1. Trendline and channel (thread: Trendline)
2. Support and resistance (thread: CSR100)
3. Supply and demand

U can also see the first page of my journal, I posted the basic usage of this three method.
 

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
Update pergerakan semasa price.

Utk AU sy update sikit mapping supaya bersesuaian dengan pergerakan semasa.
Utk EU dan AU kedua2 nya dah masuk zone sell, tunggu price break and retest minor trendline utk cari setup sell.

UC pula price masuk kepada zone buy. Lupa nak masukkan minor trendline, boleh tukar ke H1 dan tarik minor trendline.
Tunggu break dan retest utk setup entry.

View attachment 241077

View attachment 241078

View attachment 241079

View attachment 241080

View attachment 241081

Invalid setup untuk EU,AU dan UC..price tidak mampu break trendline dan membuat new low/high.
Mcm mana pula dengan GU? adekah ada sinar? :unsure:
UJ pula movement agak perlahan, nampaknya price membuat consolidation/sideways

1590630478770.png


1590630649008.png
 

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
WW19 (31/5/2020)

Marking untuk minggu ini.
Antara 5 pair, GU paling menarik perhatian.
Atas sedikit daripada current price ada persilangan antara 2 trendline + resistance/supply zone

eu.png


gu.png


au.png


uc.png


uj.png
 

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
510
Reaction score
56
Points
30
WW19 (31/5/2020)

Marking untuk minggu ini.
Antara 5 pair, GU paling menarik perhatian.
Atas sedikit daripada current price ada persilangan antara 2 trendline + resistance/supply zone

View attachment 243254

View attachment 243255

View attachment 243256

View attachment 243257

View attachment 243258
Saya rasa 1 lukisan arrow untuk pergerakan price ke hadapan sudah cukup dah. Lebih simple.

Kalau guna H4 timeframe maka bolehlah analysis chart pattern (market structure & setup) sebanyak 2 kali dalam tempoh 8 jam.

Sempatlah monitor & trade market sebelum masuk office pada pagi dan semasa rehat tengah hari di pantry.

:)
 

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
Saya rasa 1 lukisan arrow untuk pergerakan price ke hadapan sudah cukup dah. Lebih simple.

Kalau guna H4 timeframe maka bolehlah analysis chart pattern (market structure & setup) sebanyak 2 kali dalam tempoh 8 jam.

Sempatlah monitor & trade market sebelum masuk office pada pagi dan semasa rehat tengah hari di pantry.

:)
Ok juga cadangan tuan tu, sy cuba max kan 2 arrow.
Betul, bila marking di H4 rasa mcm relaks sikit berbanding Daily (terlalu lama) dan H1 (terlalu cepat).
Sebab sy jarang2 dapat tengok chart.
Selepas 2-3 minggu marking di H4, sy rasa H4 sangat sesuai utk weekly analysis.
 

Mhasri

Fun Poster
Joined
Jan 4, 2020
Messages
115
Reaction score
35
Points
60
WW20 (8/6/2020)

Marking untuk minggu ni.
Pair XXX/USD kebanyakan strong bullish.. Jadi kena hati2 juga.

eu.png


gu.png


au.png


uc.png


uj.png
 
Sponsored Post
Top
Log in Register