(Tips & Tricks) jom whatsapp tanpa perlu langgan internet!

CG Sponsors




ichigo26

Banned
Joined
Mar 29, 2013
Messages
161
Reaction score
0
Points
10
salam semua warge cg..

mesti kat sini ramai pengguna whatsapp kan?

ape yang kite sedia maklum nak gune whatsapp kite perlu ade internet connection @ packet data connection. selalunye kite akan langgan broadband pakej contoh rm1/hour rm5/day rm18/week rm25/month.

aku ade jumpe cara nak gune whatsapp tanpa perlu langgan internet pon. memang terbukti berkesan, tapi mungkin ade diantara warge cg dah tau kot cara nie. so aku saje nak share kat korang sume bg x yang xtau lagi pasal trick nie..

caranye korang kene ade opera mini handler dulu opera mini yg boleh access internet secara percuma (sampai sekarang masih free :D) bagi yang xtau lagi pasal ni boleh rujuk sini thread lame aku hehe. opera mini handler


UPDATE! cara yang betul lau nak gune whatsapp tanpa langgan internet!
** kene sediakan 2nd enset yang korang jarang gune/jarang [email protected] x topup langsung.. :D
1) cari enset nokia s60 ke atas symbian 3/ana/belle pon boleh
2) cari sim terpakai yg korang x gune sangat tapi pastikan ade coverage (recommended celcom)

3) install opera mini handler klik sini (yang ni memang confirm masih free :D)
4) pas berjaya install opera mini tu try surf tenet pastu biarkan ade internet connection
5) topup rm5 lau yg dah ade kredit x perlu topup
6) pastikan installer whatsapp dah ade instal dan run je
7) biarkan die telan kredit pastu korang blh whatsapp slame mane yg korang nak asal opera mini handler tu sentiasa on9.. kredit hanye telan skali je tapi pastikan korang x topup dah pastu. memang confirm pasni x perlu dah nak langgan internet nak msg org pon whatsapp je x perlu topup2 dah hehe (lau topup pon mungkin die telan kredit mungkin x, tapi lau xde kredit sumenye boleh.. :D)



bagi yang dah ade opera mini tu.
*korang buka je opera mini dan biarkan ade internet access.
*g kat home dan buka whatsapp
*kt whatsapp tu korang g setting>Network>connect priority> wifi,cellular> done!


p/s: aku gune enset nokia x5 kaler pink je.. :)

amat recommended to all nokia user! kalu samsung/iphone/htc/blackberry tu ambe xtau jadi ke x boleh cube lau nak.. :D

sume jenis handset pakai android mungkin x support. ade cara lain untuk android tapi aku xtau trick tu so jangan tanye.. :D

bile dah siap korang try whatsapp sape2 tgk jadi ke x

nak whatsapp aku pon boleh untuk test 01119969185


selamat mencube! :)cgrock:)paid

geng2 cg yang dah berjaya buat.. :D

ok dah try berjaya yeyeyeye whatsapp free
 
Last edited:
Sponsored Post

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
sume hp leh pakai ke ni?
 

say-p

Active+ Member
Joined
Sep 23, 2009
Messages
3,041
Reaction score
12
Points
35
nokia ja ke tt? :)iphone n samsung? blh try nie :)
 

shamfj7

Fun Poster
Joined
Jan 12, 2013
Messages
757
Reaction score
2
Points
15
erm.. skag ni ade promot.. kat sesawang mane dh lupe..
 

manizaj

Active Member
Joined
Jan 2, 2008
Messages
1,556
Reaction score
5
Points
25
smart fon bole ke
kalo bole..kira bgus
any sajes shen?
 

Mr Ozu

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2010
Messages
4,866
Reaction score
20
Points
25
aku maintain ngn nokia aku sbb internet free semata..:))

samsung pki wat poyo je, xlanggan internet pn..:))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register