Jom sama2 bantu adik ni?

CG Sponsors




seganu

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 16, 2009
Messages
1,705
Reaction score
77
Points
30
Assalammualaikum, kebetulan fb walking tadi..tertengoklah pos ni..jom sama2 kita bantu?semoga kita semua mendapat iktibar dan diberikan ganjaran dalam membantu insan yang kurang bernasib baik ni... : )..InsyaAllah...

Quote from FB:



as'salam ..!...!.. Buat semua yang berhati mulia .. kasihanilah keluarga ini .. ayah merayu dari kalangan kite, menderma sebanyak RM10.00 paling kurang (jika lebih lagi baik) hanya bagai harga sebungkus Rokok .. :


[Minta Bantuan]

"Assalammualaikum semua.. Saya Ustaz Azmi Bin Nordin dari Taman Tenaga Cheras,Kuala Lumpur mohon jasa baik dari semua untuk memberi sedikit sumbangan yang termampu untuk abang kandung saya Mohd Norizan bin Nordin yang baru sahaja mengalami kemalangan & nahas jalan raya.

abang saya cedera parah di tempurung lutut. Isterinya pun cedera di tempurung lutut juga ..2 orang anak yang masih kecil cedera parah di kepala. Anaknya yg sulung yang berusia 10 tahun terkoyak isi di dahi( parah) manakala anaknya yang bongsu berumur 5 bulan 10 hari juga terkoyak isi pada bahagian belakang kepala sehingga menampakkan tengkorak kepala.(Sangat menyedihkan)..

Kedua-dua orang anaknya akan menjalani pembedahan plastik esok untuk menampalkan isi paha mereka pada bahagian yang telah terkoyak. Semestinya kos perubatan yang akan di tanggung untuk pembiayaan hospital terlalu tinggi untuk rawatan ini.

Sekarang mereka semua berada di Unit Kaji Saraf Hospital Kuala Lumpur Wad 5A. Baru2 ni jugak, abang kandung saya ni telah kehilangan anak perempuannya yang berusia 2 tahun 9 bulan yang telah kembali ke rahmatullah akibat kanser mata dan kanser otak.

Saya mohon bantuan sesiapa yang sudi meringkan beban agar dapat membantu semampu yang mungkin untuk meringankan beban abang kandung saya yang hanya bekerja di Marry Brown.

Kepada yang sudi membantu, diucapkan jutaan terima kasih. Hanya Allah yang mampu membalasnya. Jika yang ada kelapangan bolehlah melawat mereka di Hospital .

Hubungi saya di talian untuk sebarang persoalan atau kesahihan:

0136133696 atau 0149704619 Ustaz Azmi Bin Nordin

Jika ingin membantu meringankan beban boleh bankingkan ke :

No Akauan Maybank
Mohd Norizan bin Nordin:
152152014007

Maybank
Mohd Norazmi bin Nordin
164137482590


p/s: Kalau tak dapat nak beri sumbangan, mohon kawan-kawan share ya :)

Ni FB nya:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=349952408444219&set=a.135346576571471.23090.100002883887285&type=1&ref=nf
 
Sponsored Post

seganu

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Oct 16, 2009
Messages
1,705
Reaction score
77
Points
30
Up post ni....
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
kesiaanya aku baca
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,636
Reaction score
21,079
Points
1,671
tumpang simpati..semoga diringankan beban
 

PaRaNoRMaL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2007
Messages
7,161
Reaction score
83
Points
75
semoga cepat sembuh...Amiinnnn

TT aku dah cuba tr ke acc Maybank
Mohd Norazmi bin Nordin
164137482590

maybank reject kata unouthorized
acc satu lagi ok... just note:D
 
Last edited:

jamtulenmurah

CG Top Poster Club
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,722
Points
316
Semoga mendapat bantuan dari masyarakat..... dah share.....
 

eijai

Fun Poster
Joined
Dec 7, 2009
Messages
641
Reaction score
7
Points
15
apasal yerr tac code aku pon tak lepas???
 

putrialya

Active+ Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
3,286
Reaction score
22
Points
25
Assalammualaikum, kebetulan fb walking tadi..tertengoklah pos ni..jom sama2 kita bantu?semoga kita semua mendapat iktibar dan diberikan ganjaran dalam membantu insan yang kurang bernasib baik ni... : )..InsyaAllah...

Quote from FB:



as'salam ..!...!.. Buat semua yang berhati mulia .. kasihanilah keluarga ini .. ayah merayu dari kalangan kite, menderma sebanyak RM10.00 paling kurang (jika lebih lagi baik) hanya bagai harga sebungkus Rokok .. :


[Minta Bantuan]

"Assalammualaikum semua.. Saya Ustaz Azmi Bin Nordin dari Taman Tenaga Cheras,Kuala Lumpur mohon jasa baik dari semua untuk memberi sedikit sumbangan yang termampu untuk abang kandung saya Mohd Norizan bin Nordin yang baru sahaja mengalami kemalangan & nahas jalan raya.

abang saya cedera parah di tempurung lutut. Isterinya pun cedera di tempurung lutut juga ..2 orang anak yang masih kecil cedera parah di kepala. Anaknya yg sulung yang berusia 10 tahun terkoyak isi di dahi( parah) manakala anaknya yang bongsu berumur 5 bulan 10 hari juga terkoyak isi pada bahagian belakang kepala sehingga menampakkan tengkorak kepala.(Sangat menyedihkan)..

Kedua-dua orang anaknya akan menjalani pembedahan plastik esok untuk menampalkan isi paha mereka pada bahagian yang telah terkoyak. Semestinya kos perubatan yang akan di tanggung untuk pembiayaan hospital terlalu tinggi untuk rawatan ini.

Sekarang mereka semua berada di Unit Kaji Saraf Hospital Kuala Lumpur Wad 5A. Baru2 ni jugak, abang kandung saya ni telah kehilangan anak perempuannya yang berusia 2 tahun 9 bulan yang telah kembali ke rahmatullah akibat kanser mata dan kanser otak.

Saya mohon bantuan sesiapa yang sudi meringkan beban agar dapat membantu semampu yang mungkin untuk meringankan beban abang kandung saya yang hanya bekerja di Marry Brown.

Kepada yang sudi membantu, diucapkan jutaan terima kasih. Hanya Allah yang mampu membalasnya. Jika yang ada kelapangan bolehlah melawat mereka di Hospital .

Hubungi saya di talian untuk sebarang persoalan atau kesahihan:

0136133696 atau 0149704619 Ustaz Azmi Bin Nordin

Jika ingin membantu meringankan beban boleh bankingkan ke :

No Akauan Maybank
Mohd Norizan bin Nordin:
152152014007

Maybank
Mohd Norazmi bin Nordin
164137482590


p/s: Kalau tak dapat nak beri sumbangan, mohon kawan-kawan share ya :)

Ni FB nya:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=349952408444219&set=a.135346576571471.23090.100002883887285&type=1&ref=nf
kalau org kapitalis akan tanya pasal insuran dulu...tanya polisi mana yg keluarga beli etc... kalau xbeli polisi ibarat suatu jenayah, biznes is biznes...

kalau org islam yg non kapitalis xde ckp byk...terus tolong apa yg ptt... saluran yg pertama baitulmal, itu pihak hospital dan keluarga terdekat yg akan uruskan... seterusnya sumbngn org ramai... jalan ini akan membina ukhwah sesama kita, membina semngt kekitaan yg kian terhakis... takziah dan marilah kita menyumbangkan seihlas hati walaupun sekadar doa...insyaAllah...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register