BTC USD 49,690.8 Gold USD 1,690.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jom Kongsi Tips/Teknik/Rahsia Closing Insuran

CG Sponsors




Hidier

Legendary Member
Joined
Feb 6, 2010
Messages
11,681
Reaction score
905
Points
161
Salam.

Kat CG ni kan ramai agen/consultant insuran.
Nak ajak berkongsi Tips/Teknik Closing boleh?
Ye lah kan..lain orang lain cara nya.

Boleh lah sama-sama kita manfaatkan ilmu kita.
InsyaAllah berkongsi ilmu ni tak rugi.

Dari saya dulu, utk sale insurance.
(ayat-ayatnye olah sendiri ye..saya kasi point jek)

1. Kenapa perlunya life insuran?

1. Untuk digunakan membayar hutang seperti kereta atau rumah sekiranya berlaku kematian atau hilang upaya kekal.
2. Sebagai peninggalan untuk anak dan isteri untuk sara hidup mereka dan agar mereka tidak menderita setelah kehilangan pemberi nafkah.

2. Apakah kebaikan Medical Card?

1. Kos rawatan yang tinggi. Dengan menggunakan medical card, dapat mengelakkan kita dari menggunakan wang simpanan sekiranya kita dimasukkan ke hospital.
2. Memudahkan process di hospital. Ini kerana, kebykkan hospital adalah familiar dengan medical card. Kalau sesiapa yang pernah berurusan di hospital, mungkin pernah dengar doktor/kerani hospital bertanya : "Encik ada medical card tak?"


lagi lagi... :)
jom kongsi ramai2 untuk faedah bersama..

1 anda kasi, berganda2 pulangan utk anda..percayalah..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock


Tips dari Ridzuan_AIA

Penggunaan bahasa dan perkataan

Daripada menggunakan perkataan ESOK, gantikan dengan perkataan SEMALAM dan HARI INI...

Contoh:

Jika SEMALAM anda pergi dari dunia ini, HARI INI keluarga anda akan tetap memperolehi kehidupan dan lifestyle yg sama sepertimana anda sediakan untuk mereka SEMALAM ketika anda masih ada bersama mereka.....

:)cgrock

Tips dari Cikgu Rosli

Ramai yang memuji tapi tak mengongsi....

Kadang-kadang pelanggan akan beli jika mereka rasa tak rugi dalam urusniaga ini. So kita kena buktikan bahawa pelaburan mereka win-win. Misalnya buat perbandingan jumlah premium mereka dengan manafaat yang diperolehi.

Kadang-kadang jadi, tapi selalunya tak jadi..... hu hu hu!

Tips dari danx

Jika anda hilang 10% dari pendapatan anda adakah sangat menbebankan?
Bagaimana jika semalam anda hilang 90% pendapatan anda? Siapa yang akan bantu keluarga anda?

Tips dari pojikun10

Jgn tanya isteri anda perlukan insurans atau tidak, TETAPI tanya la bakal BALU & ANAK2 YATIM ANDA sekiranya anda BALIK KAMPUNG BARZAKH semalam?
 
Last edited:
Sponsored Post

Hidier

Legendary Member
Joined
Feb 6, 2010
Messages
11,681
Reaction score
905
Points
161
Kenapa Perlu Life Insuran?

Tahukah anda, kebanyakkan orang yang meninggal atau kehilangan upaya kekal,
tidak pernah menjangkakan bahawa perkara itu akan berlaku kepada mereka.

Ada tak orang yang bangun tidur, pastu kata..
"Hari ni aku akan kena langgar dengan kereta dan mati ni...."

TIADA!!!

Tetapi, setiap tahun, beribu orang mati,
dijangkiti penyakit kritikal dan juga menderita kehilangan upaya kekal.


Ingatlah orang tersayang :)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

sharm2rock

Active Member
Joined
Feb 4, 2007
Messages
1,144
Reaction score
0
Points
25
terima kasih banyak tuan tanah kerana wujudkan thread macam ni.. sama2lah kita bertukar pendapat dan menimba ilmu... InsyaAllah...
 

kay ee

Active Member
Joined
Apr 21, 2008
Messages
1,342
Reaction score
9
Points
25
Saya sokong thread sebegini.. Macam majlis ilmu.. Bukan macam thread yang lagi satu tu... nak memburukkan rezeki orang jerr
 

Ridzuan_AIA

Active+ Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
3,021
Reaction score
241
Points
33
Penggunaan bahasa dan perkataan

Daripada menggunakan perkataan ESOK, gantikan dengan perkataan SEMALAM dan HARI INI...

Contoh:

Jika SEMALAM anda pergi dari dunia ini, HARI INI keluarga anda akan tetap memperolehi kehidupan dan lifestyle yg sama sepertimana anda sediakan untuk mereka SEMALAM ketika anda masih ada bersama mereka.....
:)cgrock
 
Last edited:

azs

Junior Member
Joined
Aug 10, 2010
Messages
78
Reaction score
1
Points
11
Saya sokong thread sebegini.. Macam majlis ilmu.. Bukan macam thread yang lagi satu tu... nak memburukkan rezeki orang jerr
Btul...ada je yg nk dengki ngn kejayaan orang lain..
 

Wea Izre

Legendary Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
14,020
Reaction score
33
Points
120
Saya sokong thread sebegini.. Macam majlis ilmu.. Bukan macam thread yang lagi satu tu... nak memburukkan rezeki orang jerr
heheh,biasa la tu,typical insurance agents yg x bape nak profesional,huhuh
 

Cikgu Rosli

Fun Poster
Joined
Jul 6, 2010
Messages
227
Reaction score
0
Points
10
Ramai yang memuji tapi tak mengongsi....

Kadang-kadang pelanggan akan beli jika mereka rasa tak rugi dalam urusniaga ini. So kita kena buktikan bahawa pelaburan mereka win-win. Misalnya buat perbandingan jumlah premium mereka dengan manafaat yang diperolehi.

Kadang-kadang jadi, tapi selalunya tak jadi..... hu hu hu!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register