BTC USD 64,095.7 Gold USD 2,368.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jom FCPO ( Bursa Malaysia)

1718191872379.png






Technical

Palm oil futures for the August contract swung between gains and losses before closed
above its overnight level as initial losses pressured by the expectations of higher
stockpiles and rising output were erased by the anticipation of robust demand from key
importing countries due to weakening Malaysian Ringgit.


At the close, the Augustcontract settled at 3,931 ringgit per tonne with gains of 12 points. Trading activities for
the day can be depicted through the formation of a short black-bodied candlestick
pattern with shorter upper and longer bottom shadows, indicating that the bulls seized
control over the trading session despite bears intended to take over.

Technical wise,
MACD indicator remained issue a buy signal while RSI is lingering in a neutral region.
Therefore, palm oil futures are expected to trade higher today following the stronger
overnight rival crude oil along with a potential of bargain hunting activities supported by
weaker Malaysian Ringgit while upside could be capped by slower export data reported
by cargo surveyors. Therefore, the support and resistance for the August futures
contract can be eyed at 3,900 and 4,000 respectively.
Strategy
Traders may long with a stop on or below 3,900.





....................................................................


Ini yg pagi tadi punya....saja saya copy paste utk Tuan YM Tengku

InsyaAllah nanti saya screenshort chart drp terminal ...
 
Sponsored Post

20 Rejab 1445

Assallamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Allahumma Solli ala Syaidinna Muhammad


Indah Mawar di celah pegaga
Mawarnya harum pegaganya di makan
enak bersuap besama Nasi
Berkerja keras itu mulia
Mencari rezeki penuhi kewajiban
cemerlangkan Bangsa membangun diri


Hahaha...saya mulakan bebenang baru ini dengan serangkap pantun..sebagai jatidiri anak melayu

Sopan Santuun Anak Melayu :)

Eh tapi bebenang ni utk semua ya...semua pun Welcome!

nihao...vanakkam...Hi.. :)




.........................................

Alhamdullillah


Tujuan saya start bebenang baru FCPO ini InsyaAllah bertujuan untuk buat satu bentuk jurnal lah...Untuk trading FCPO
(usah sambung yg lama..kita start barulah..) :)

InsyaAllah saya akan cuba untuk tiap-tiap hari update perkembangan trading saya disini.


Tapi..Bebenag ni saya tak maksudkan untuk jurnal saya sorang..tak!
saya nak ajak masta Masta FCPO yg ada...mcm Tuan Tuabangka, Masta Jusuh, Masta JIBAM, Masta Jais, Masta hamirumar, Masta Ahirhashim, Masta Kapak, Masta adie....errrr.....banyaaakkkk....sekadar menyebut Masta2 yg saya ingat ...byk lagi...maaf tak tertaip


Kat luar sana..ada banyak group2 telegram...dan nampak byk & rancak...terlebih lagi group2 sifu Forex...Tapi...Org2 tua mcm saya ni pickup slow


huhu...Pickup slow


So..kalau kat CG ni..lebih sesuai utk yg slow mo mcm saya... :)


kalau dulu2..saya ingat thread2 Forex sgt2 rancak kat CG...antara yg saya ingat..Masta Belida...hebattt...sapa lagi..ramai...
Tapi jaman telegram ni......semua org tumpu tele agaknya..

Tapi yg best kat CG.....semua org boleh slomo..buat cerita panjang mcm cerpin pun masih o.k!


...............................................


Wokeyyyy...

Hari ni...Market FCPO CUTI
Bursa Malaysia CUTI
(Cuti Hari Wilayah)

Bulan Baru
Tahun pun masih baru 1/2 ..2024
Bulan Islam..20 Rejab 1445

Laepas Syaaban...nanti kita Puasa...dekaattt dah

Moga2 Allah berkati Rejab kita, Syaaban dan sampaikan kita ke Ramadhan....Aminnn


Saya buka Thread baru ni ya....Harap dapat dimeriahkan.

InsyaAllah

Waalaikummussalam

Pergi ke Muar naik bas mini
Singgah sebentar membeli gandum
Saya jalan-jalan masuk sini
Dengan ucapan Assalamualaikum

(Nak pantun jugak 😄 )


Buah cempedak diluar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya ke sini ingin belajar
Harap sudi tuan tunjukkan
 
1718191872379.png






Technical

Palm oil futures for the August contract swung between gains and losses before closed
above its overnight level as initial losses pressured by the expectations of higher
stockpiles and rising output were erased by the anticipation of robust demand from key
importing countries due to weakening Malaysian Ringgit.


At the close, the Augustcontract settled at 3,931 ringgit per tonne with gains of 12 points. Trading activities for
the day can be depicted through the formation of a short black-bodied candlestick
pattern with shorter upper and longer bottom shadows, indicating that the bulls seized
control over the trading session despite bears intended to take over.

Technical wise,
MACD indicator remained issue a buy signal while RSI is lingering in a neutral region.
Therefore, palm oil futures are expected to trade higher today following the stronger
overnight rival crude oil along with a potential of bargain hunting activities supported by
weaker Malaysian Ringgit while upside could be capped by slower export data reported
by cargo surveyors. Therefore, the support and resistance for the August futures
contract can be eyed at 3,900 and 4,000 respectively.
Strategy
Traders may long with a stop on or below 3,900.





....................................................................


Ini yg pagi tadi punya....saja saya copy paste utk Tuan YM Tengku

InsyaAllah nanti saya screenshort chart drp terminal ...
Terima kasih tuan...takut leceh plak nak letak graf bagai. Dari mula sampai page takder graf takut bebankan tuan plak. Saje je nak tumpang belajar fahami teknik analisis tuan guna untuk trade fcpo.

Pernah tak belajar kat channel Spesialis Candlestick? Awalnya dia ajar rumus candlestick (x + y = 0) untuk tentukan pergerakan candlestick dgn rumus ni utk trade Binari. pastu skrg ni dia tumpukan forex je. Mana la tahu teknik boleh digunakan dlm fcpo.
 
Terima kasih tuan...takut leceh plak nak letak graf bagai. Dari mula sampai page takder graf takut bebankan tuan plak. Saje je nak tumpang belajar fahami teknik analisis tuan guna untuk trade fcpo.

Pernah tak belajar kat channel Spesialis Candlestick? Awalnya dia ajar rumus candlestick (x + y = 0) untuk tentukan pergerakan candlestick dgn rumus ni utk trade Binari. pastu skrg ni dia tumpukan forex je. Mana la tahu teknik boleh digunakan dlm fcpo.


Tak pernah belajar kat Spesialis CS..trade Binari pun saya tak pernah . 😁

Tapi selalunya mana2 Teknik yg boleh guna utk Forex Trading boleh juga guna utk FCPO (trading Futures )
Cumanya...FCPO ni hanya 1 produk
so kita kena kaji karektor dia..ciri2 khas dia ....dah kenal dia..akan lebih mudah
kita cari method trading yg khusus utk dia.



Saya memang belajar asas Trading dgn trade Futures ni sebab saya memang kenal trading Futures lebih awal drp Forex.
Tambahan masa saya mula2 trade Futures...saya trade Soya Oil dll Futures luarnegara..masa tu FCPO jadi tak o.k sebab disalah guna org2 yg buat skim cepatkaya 😅


Forex Trading pun tak o.k lagi (dulu2 bank2 yg banyak trade forex..Bank Negara rugi banyak katanya (? )..zaman Tun M,,,,sampai Forex diharamkan...Scamer2 pulak buka "Spot Trading" Broker...utk trade Futures (Penipuan )


kelam kabut masa tu


Untungnya saya hati2...saya buat kajian nak buat apa2pun buat kajian dulu.

Masa tu..saya tau ada Philips Futures yg betul2 trade participant under Bursa Malaysia (ada lain2 tapi saya kenal Philips Future dulu) so saya p office dia..jumpa tengok semua dulu...baru buka Account.

Kemudian barau saya buka account ke 2 dgn Maybank dan seterusnya.




saya sembang panjang ni..sebab terkesan dgn kes sorang saudara saya (Pesara/perempuan) baru terbongkar semalam.

Dah zaman maju dah...info semua hujung jari.....masih ramai scammers..masih ramai terpedaya...hingga semalam ..sedara saya sendiri...huhu..

keluarga memang tau saya trade futures...so kadang2 ada lah yg bertanya..tapi selalunya memang tak ...diorg lebih suka rujuk org lain. 😁

Semalam terbonkar ...bila dia tiba2 call nak mintak pinjamkan duit..bukan sikit..RM 60K!!!
dia kata...sekejap je..sebab nak bagi account tele??? (Terus saya syak scammer punya hal lah ni! )bulan lepas dia bangga cerita dia masuk skim pelaburan (dia cerita pada wife saya)
wife saya ingatkan takut scammer ke..tak halal ke dsbnya
dia sikit marah..kata..dia tauuu lah!!
tapi dia kata halal!...Trading macam yg saya buat (aduh..dia petik nama saya)

so ..wife saya malas nak argue



tau2 semalam...call..bangga kata nak dapat RM 400 K!

Tapi itulah..nak kena bank in RM 60K dulu..nak bagi tele????
(terus saya nampak scammerr..huhu )😅

risau..wife saya tanya...dia dah ada masuk duit pada kompeney tu?
mula2 dia nak cover kata Rm 1000.00 macam tu..(duit pelaburan)

so..kami pelik?..yg nak pinjam RM 60K drp kami ni utk apa?
dia pun kata dia nak dapat RM 400.k!
RM 60. K ut bagi accot teli (teli dgn apa????? )

kami tanya berapa dah dia bayar betul2?
(sebab pasti dia dah bayar banyak lah tu sampai kena pinjam kami)
dia dah bayar RM 60 K!!!!!

haha..pensannnn!!!!


dia komdifen habiss...kata ada surat bank semua...kata duit RM 400K on transit..just bayar lagi RM 60K..terus dapat

so saya mintak tunjuk surat...dia pun tunjuk dlm wasap tu


huhu...tanda2 hangusss dah nampak

so saya pun kata...p lah Bank berkenaan...tunjuk semua ni....mintak bank kompomkan.

so dia pun kata o.k!


Lepas tu.......huhuh...rasanya semua pun dah boleh agak apa jadi
dah p balai dah ..
tapi harap nak dapat balik Rm 60K dia...maafff sgt2lah..memang tak dapat dah tu
kesiannnnn



sedih...nasi dah jadi bubur..dah jadi macam ni baru dia nak bertanya...huhu

itulah.....wife saya pun kata..agaknay dia fikir nak tayang duit RM 400K lah kot...tu yg tak mau kami tau apa2
last2 bila dah jadi macam ni
menangis pun tak guna dah









Waalaikummussalam

Pergi ke Muar naik bas mini
Singgah sebentar membeli gandum
Saya jalan-jalan masuk sini
Dengan ucapan Assalamualaikum

(Nak pantun jugak 😄 )


Buah cempedak diluar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya ke sini ingin belajar
Harap sudi tuan tunjukkan



Balik ke KL cari koue Talam
Ucapan dijawab..Waalaikummusallam... :cool:


Buah cempedak dah dalam pagar
jom lah makan saya kupaskan
jom kita sama sama belajar
kecil tapak tangan airport saya tadahkan
 
Fundamental

Malaysian palm oil futures edged 0.25% higher on Friday following a day of lacklustre
trading ahead of the long weekend, as lower competing oil prices were offset by a
weaker Ringgit while palm oil futures registered its second consecutive weekly decline
due to worries over production forecasts and diminishing export demand from Malaysia,
the world's second-largest palm oil producer.

Globally, crude oil prices surged on
Monday, with the U.S. benchmark West Texas Intermediate (WTI) gained by $1.88, or
2.4%, to settle at $80.33 a barrel, the highest level since late April, fueled by optimism
about the rising demand outlook in the coming months by OPEC+, IEA, and EIA and
increased manufacturing investments in China during the first five months contributed
to the bullish sentiment. In addition, the CBOT soy oil inched higher on Monday, with
July soy oil finished 0.05 cent higher at 43.73 cents per pound, driven by spill over
strength from rising crude oil prices which offset the impact of favourable weather
forecasts that alleviated concerns about a U.S. heatwave.
Therefore, palm oil futures
are expected to trade higher today tracking stronger overnight rival oils along with a
potential of bargain hunting activities while upside could be capped by lackluster June
export data from cargo surveyors and expectations of favorable weather conditions
boosting production.





Technical

Palm oil futures for the August contract swung between gains and losses and closed
above positive territory as the retreat in rival oils during Asian trading hours were
erased by weaker Malaysian Ringgit and short covering activities ahead of holiday
extended weekend. At the close, the August contract settled at 3,946 ringgit per tonne
with gains of 10 points. Trading activities for the day can be depicted through the
formation of a short white-bodied candlestick pattern with longer upper and shorter
bottom shadows, indicating that the bears tried to control over the trading session while
bulls managed to defend it.

Technical wise, MACD indicator is approaching to a sell
signal while RSI is lingering in a neutral region. Nevertheless, palm oil futures are
expected to trade range bound with slight upward bias today tracking stronger overnight
rival oil prices and a potential of bargain hunting activities while upside could be capped
by worries over slower demand data during June 1-15. Therefore, the support and
resistance for the newly listed September futures contract can be eyed at 3,900 and
4,000 respectively.










1718726934872.png
 
20 Rejab 1445

Assallamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Allahumma Solli ala Syaidinna Muhammad


Indah Mawar di celah pegaga
Mawarnya harum pegaganya di makan
enak bersuap besama Nasi
Berkerja keras itu mulia
Mencari rezeki penuhi kewajiban
cemerlangkan Bangsa membangun diri


Hahaha...saya mulakan bebenang baru ini dengan serangkap pantun..sebagai jatidiri anak melayu

Sopan Santuun Anak Melayu :)

Eh tapi bebenang ni utk semua ya...semua pun Welcome!

nihao...vanakkam...Hi.. :)




.........................................

Alhamdullillah


Tujuan saya start bebenang baru FCPO ini InsyaAllah bertujuan untuk buat satu bentuk jurnal lah...Untuk trading FCPO
(usah sambung yg lama..kita start barulah..) :)

InsyaAllah saya akan cuba untuk tiap-tiap hari update perkembangan trading saya disini.


Tapi..Bebenag ni saya tak maksudkan untuk jurnal saya sorang..tak!
saya nak ajak masta Masta FCPO yg ada...mcm Tuan Tuabangka, Masta Jusuh, Masta JIBAM, Masta Jais, Masta hamirumar, Masta Ahirhashim, Masta Kapak, Masta adie....errrr.....banyaaakkkk....sekadar menyebut Masta2 yg saya ingat ...byk lagi...maaf tak tertaip


Kat luar sana..ada banyak group2 telegram...dan nampak byk & rancak...terlebih lagi group2 sifu Forex...Tapi...Org2 tua mcm saya ni pickup slow


huhu...Pickup slow


So..kalau kat CG ni..lebih sesuai utk yg slow mo mcm saya... :)


kalau dulu2..saya ingat thread2 Forex sgt2 rancak kat CG...antara yg saya ingat..Masta Belida...hebattt...sapa lagi..ramai...
Tapi jaman telegram ni......semua org tumpu tele agaknya..

Tapi yg best kat CG.....semua org boleh slomo..buat cerita panjang mcm cerpin pun masih o.k!


...............................................


Wokeyyyy...

Hari ni...Market FCPO CUTI
Bursa Malaysia CUTI
(Cuti Hari Wilayah)

Bulan Baru
Tahun pun masih baru 1/2 ..2024
Bulan Islam..20 Rejab 1445

Laepas Syaaban...nanti kita Puasa...dekaattt dah

Moga2 Allah berkati Rejab kita, Syaaban dan sampaikan kita ke Ramadhan....Aminnn


Saya buka Thread baru ni ya....Harap dapat dimeriahkan.

InsyaAllah
Salam Tuan.....mcm mana nak belajar FCPO ni...atau boleh tuan kongsi detailsnya
 
Salam Tuan.....mcm mana nak belajar FCPO ni...atau boleh tuan kongsi detailsnya


maaf saya tanya....Tuan pernah trade Forex ?

maaf..kalau Tuan biasa forex, atau memang sifu forex...mudah sangat utk saya terangkan pasal FCPO ni.

sebab secara dasarnya..Trading FCPO tak ada beza dgn trading Forex.


...........................................

Kalau Tuan tak biasa pun..InsyaAllah...Mudah saja untuk faham FCPO
InsyaAllah...Boleh sja saya terangkan drp ABC...


............................................................
Apa yg susah, samada trade FCPO atau Trade Forex....bagaimana utk profit 😁

Pelbagai teknik, indicator dsbnya...
disiplin
money management ...
Ilmu2 yg perlu sebagai alat memorex/ fcpo...

InsyaAllah....silalah Tuan tanyakan...sekadar termampu..saya jawabkan..InsyaAllah
 
maaf saya tanya....Tuan pernah trade Forex ?

maaf..kalau Tuan biasa forex, atau memang sifu forex...mudah sangat utk saya terangkan pasal FCPO ni.

sebab secara dasarnya..Trading FCPO tak ada beza dgn trading Forex.


...........................................

Kalau Tuan tak biasa pun..InsyaAllah...Mudah saja untuk faham FCPO
InsyaAllah...Boleh sja saya terangkan drp ABC...


............................................................
Apa yg susah, samada trade FCPO atau Trade Forex....bagaimana utk profit 😁

Pelbagai teknik, indicator dsbnya...
disiplin
money management ...
Ilmu2 yg perlu sebagai alat memorex/ fcpo...

InsyaAllah....silalah Tuan tanyakan...sekadar termampu..saya jawabkan..InsyaAllah
ya dulu saya trade forex 3 trahun....dulu lah..sekarang tak....Boleh tuan ceritakan permulaan...platform apa dan lain lain untuk bermula mcm mana....terima kasih ye tuan
 
Last edited:
ya dulu saya trade forex 3 trahun....dulu lah..sekarang tak....Boleh tuan ceritakan permulaan...platform apa dan lain lain untuk bermula mcm mana....terima kasih ye tuan


Alhamdullillah..Syukur nikmat Allah atas Ilmu yg Tuan kutip utk trading forex...sebab ianya sangat2 berguna bila Tuan nak trade FCPO.
:)cgrock

Yg paling berharga...senaman jantungnya.. 😁
ketangkasan scalping (kalau Tuan scalperlah....)
tapi kalau modal besar...boleh juga nak swing
(Tapi saya takuutttt...Utk FCPO ni haha)


Maaf Tuan..kita santai2 saja ya

sapa2 lain nak tanya juga...sila2

saya macam ni lah
ada kelapangan ,saya kat sini.

O.K soalan pertama Tuan...Bagaimana nak bermula.


Trading FCPO ni bermaksud....kita berdagang Minyak Sawit Mentah Malaysia.
kalau Forex...kita dagang matawang..katakan ...EUR, USD dll...
Yg ni kita berdagang Minyak Sawit Mentah Malaysia.



Crude Palm Oil Futures (FCPO)


FCPO is a Ringgit Malaysia (MYR) denominated Crude Palm Oil Futures Contract traded on Bursa Malaysia Derivatives, providing market participants a global price benchmark for the Crude Palm Oil Market since October 1980. For over 40 years, FCPO is actively used by edible oils and fats industry players as a risk management solution, as well as by fund managers and financial institutions for managing price fluctuations in the market.
The Malaysian Sustainable Palm Oil (MSPO) certification requirement applicable to all FCPO physical delivery effective 1 April 2021 makes Bursa Malaysia Derivatives the first Exchange in the world to offer physically delivered commodity derivatives contracts with sustainable requirement mandated for delivery. In addition, the FCPO Contract is Shariah-compliant.
Bursa Malaysia Derivatives' Palm Complex offerings consolidate Malaysia's position as the leading price discovery centre for palm oil traded globally. Explore our product suite today.



Tempat dagangan ni berlaku adalah di Bursa Komoditi Kuala Lumpur..yg sepertimana Bursa Saham KL...dua2 bawah Bursa Malaysia.

Bursa Malaysia pulak bawah Bank Negara Malaysia.

Jadi langkah pertama.

Macam Forex kita ada Broker2 XM, FBS dll

Utk FCPO ni ...Kita juga perlu Broker sebab secara Individu kita tak mampu nak masuk pasaran di Bursa malaysia.
Jadi kita kena buka account trading dgn Broker atau utk Bursa Malaysia..Kita panggil "Trade Participants"


*** NOTA SGT2 PENTING!
KITA MESTI BUKA ACCOUNT DGN TRADE PARTICIPAT YG DALAM SENARAI BURSA MALAYSIA SAHAJA!



Senarai ni Tuan boleh rujuk di Bursa Malaysia


cth...saya buka Account Trading Futures saya di Kenanga Futures sdn Bhd.

Tapi saya cadangkan Tuan buka di
Phillip Capital Sdn Bhd (formerly known as Phillip Futures Sdn Bhd)

Ada banyak Trade Particepant ...


Affin Hwang Investment Bank Berhad (Affin Bank)

AmInvestment Bank Berhad (AmBank )

Apex Securities Bhd

Maybank Investment Bank Berhad

Dan lain2 yg tersenarai dalam Bursa Malaysia.


Ini Langkah pertama.
Tuan kontek broker2 ni.. mintak nak cakap atau jumpa dgn FBR dia
(Future Broker Rep )...ni remiser juga...selalunya ada yg remiser utk saham juga selain futures.



----------------------------------------
o.k..nanti sambung 😁

# Perkara2 yg kita patut tahu , kelebihan & kekurangan broker...cth..."trding Fee"...Terminal dia...(ada yg canggih..ada yg cokia...) dsbnya
 
Alhamdullillah..Syukur nikmat Allah atas Ilmu yg Tuan kutip utk trading forex...sebab ianya sangat2 berguna bila Tuan nak trade FCPO.
:)cgrock

Yg paling berharga...senaman jantungnya.. 😁
ketangkasan scalping (kalau Tuan scalperlah....)
tapi kalau modal besar...boleh juga nak swing
(Tapi saya takuutttt...Utk FCPO ni haha)


Maaf Tuan..kita santai2 saja ya

sapa2 lain nak tanya juga...sila2

saya macam ni lah
ada kelapangan ,saya kat sini.

O.K soalan pertama Tuan...Bagaimana nak bermula.


Trading FCPO ni bermaksud....kita berdagang Minyak Sawit Mentah Malaysia.
kalau Forex...kita dagang matawang..katakan ...EUR, USD dll...
Yg ni kita berdagang Minyak Sawit Mentah Malaysia.



Crude Palm Oil Futures (FCPO)


FCPO is a Ringgit Malaysia (MYR) denominated Crude Palm Oil Futures Contract traded on Bursa Malaysia Derivatives, providing market participants a global price benchmark for the Crude Palm Oil Market since October 1980. For over 40 years, FCPO is actively used by edible oils and fats industry players as a risk management solution, as well as by fund managers and financial institutions for managing price fluctuations in the market.
The Malaysian Sustainable Palm Oil (MSPO) certification requirement applicable to all FCPO physical delivery effective 1 April 2021 makes Bursa Malaysia Derivatives the first Exchange in the world to offer physically delivered commodity derivatives contracts with sustainable requirement mandated for delivery. In addition, the FCPO Contract is Shariah-compliant.
Bursa Malaysia Derivatives' Palm Complex offerings consolidate Malaysia's position as the leading price discovery centre for palm oil traded globally. Explore our product suite today.



Tempat dagangan ni berlaku adalah di Bursa Komoditi Kuala Lumpur..yg sepertimana Bursa Saham KL...dua2 bawah Bursa Malaysia.

Bursa Malaysia pulak bawah Bank Negara Malaysia.

Jadi langkah pertama.

Macam Forex kita ada Broker2 XM, FBS dll

Utk FCPO ni ...Kita juga perlu Broker sebab secara Individu kita tak mampu nak masuk pasaran di Bursa malaysia.
Jadi kita kena buka account trading dgn Broker atau utk Bursa Malaysia..Kita panggil "Trade Participants"


*** NOTA SGT2 PENTING!
KITA MESTI BUKA ACCOUNT DGN TRADE PARTICIPAT YG DALAM SENARAI BURSA MALAYSIA SAHAJA!



Senarai ni Tuan boleh rujuk di Bursa Malaysia


cth...saya buka Account Trading Futures saya di Kenanga Futures sdn Bhd.

Tapi saya cadangkan Tuan buka di
Phillip Capital Sdn Bhd (formerly known as Phillip Futures Sdn Bhd)

Ada banyak Trade Particepant ...


Affin Hwang Investment Bank Berhad (Affin Bank)

AmInvestment Bank Berhad (AmBank )

Apex Securities Bhd

Maybank Investment Bank Berhad

Dan lain2 yg tersenarai dalam Bursa Malaysia.


Ini Langkah pertama.
Tuan kontek broker2 ni.. mintak nak cakap atau jumpa dgn FBR dia
(Future Broker Rep )...ni remiser juga...selalunya ada yg remiser utk saham juga selain futures.



----------------------------------------
o.k..nanti sambung 😁

# Perkara2 yg kita patut tahu , kelebihan & kekurangan broker...cth..."trding Fee"...Terminal dia...(ada yg canggih..ada yg cokia...) dsbnya
tq...soalan saya mcm mana dgn kelas kelas mcm WR Trading Academy..adakah fokus mrk utk kita register bawah mereka....sebab dia ada referer kan?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register