BTC USD 67,037.3 Gold USD 2,331.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jom FCPO ( Bursa Malaysia)

Sponsored Post

Assallamualaikum warahmatullah

Hari ni ke mana FCPO kita akan bergerak...Utara ke Selatan?
(lepas banyak hari slowmo...munkin hari ni dia nak aggresive? )


Adakah Lembu Jantan hijau yg akan menanduk tinggi

Ataukah si Beruang Merah mengamuk menghempas market ke dasar


Memang kita ada banyak andaian


Saya lebih suka lihat bagaimana mereka beraksi dulu nanti 😁


Munkin susah nak tangkap Akar atau Pucuk kalau tunggu...
InsyaAllah...relax2 sja
saya dah biasa dgn waiting game ni...saya lupakan dulu andaian..biar terang dan jelas ...
barulah nak tunggang si Lembu atau si Beruang :cool:
 
Saya trade dgn Kenanga

Rm 8 per lot (16 in out )

so...RM 48 utk 3 lot in out

(ada tax sikitkan...tapi tax memang tak banyak pun...tak sampai RM 1 pun rasanya)


-------------------

Under Kenanga ni..ramai juga Client yg dapat RM 7.00 sja brokerage (RM 14 in out)
tapi saya o.k dah dgn RM 8.00 ni 😁



....................................

Kalau under Lami (Philip Future) dia ambil Brokerage tinggi sikit...tapi dia bagi byk coaching ...trading 25 % margin..dll

Under kenanga...saya dapat 50% margin
Tuan boleh rekemen tak utk new member join & dapat margin RM8 tu
 
Hari ni Bursa Holiday

Cuti hari wesak

......................

2 hari pasaran FCPO buat kenaikan

Tapi seingat saya....dah beberapa minggu ni FCPO sebenarnya jalan sideway sja.

Munkin bagi scalpers mcm saya...sideway banyak bagi peluang

tapi terus terang saya agak tercedera 😅
Jadi utk beberapa hari ni saya ambil peluang berehat drp trade FCPO
Harap Tuan2 teruskan dulu ya

munkin saya ambil masa sampai seminggu 😁
 
Hari ni Bursa Holiday

Cuti hari wesak

......................

2 hari pasaran FCPO buat kenaikan

Tapi seingat saya....dah beberapa minggu ni FCPO sebenarnya jalan sideway sja.

Munkin bagi scalpers mcm saya...sideway banyak bagi peluang

tapi terus terang saya agak tercedera 😅
Jadi utk beberapa hari ni saya ambil peluang berehat drp trade FCPO
Harap Tuan2 teruskan dulu ya

munkin saya ambil masa sampai seminggu 😁
Banyak ke kecederaan tuan..
 
Banyak ke kecederaan tuan..


😁 Alhamdullillah..sebenarnya tak lah teruk...
Tapi income drp trading minggu ni agak kurang...tak lah rugi sebenarnya...cuma saya tak dapat profit yg saya harap...tiba2 ada pulak komitment lain...so saya ambil masa utk cuti sekejap 😎


adakalanya trading ni...buat apa asyik tak jadi
saya pasti Tuan faham

cuma lega sebab saya dah set...kalau rugi saya memang akan set tak byk, sekadar yg boleh cover

so..macam tu lah

rugi, cover...rugi cover...

kena ambil masa rehat sat...supaya o.k balik..
 
Assallamualaikum

Hari ni China Cuti Umum so Dalian tak jalan (selalu jadi rujukan FCPO Traders) 😁
Dragon Boat Festival.


............................................................................

FCPO masih berlegar sekitar 3890 - 4028.....walau nampak kecil..tapi utk traders FCPO..banyak !

ada yg raya haji awal 😁

ada yg berdarah dah account dia..😅


Saya hanya pantau....munkin 2 harga tersebut utk tengok pada hari ni...

price pecah 4028 ( jun 7 )...
price turun bawah 3890 (june 6 )


FCPO ni ganas....😅

..............................



GAP DOWN DAH!
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register