BTC USD 67,211.8 Gold USD 2,413.93
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jom FCPO ( Bursa Malaysia)

Assallamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Hari ni 9 Syawal 1445..Rumah saya buat small raya utk kawan2 Wife..Hidangan tak Arab..Korea! :D ..malam tadi siap masak dah
ada buat Kimchi
ada salat...Utk wrap daging...macam macam lah Koreanya
hari ni utk beberapa kawan dia sja
Raya 1 dan ke 2 dah open house


FCPO..hari ni price GAP UP...

Saya sempat BUY 4024
TP 4028...Profit RM 100.00 saja..Alhamdullillah..


Lepas tu price junam ...triggered SELL
saya SELL 4001
TP 3996
Profit hjadi RM 225.00 Alhamdullillah


Rasa rugi TP cepat..saya p SELL lagi 3985
Tiba2 rasa risau pulak bila baca kata TELE..diorg pakat BUY:sick::p
So..price pulak naik balik...aduhhh

tengok dia junam balik..saya cepat2 closed walau tak huntung

SELL 3985
Closed 3985


InsyaALlah..Jumaat dulu...:)cgrock


Itulah....kadang2 tak bagus juga bila duk tengok group TELE...walau kita ada setup sendiri..kadang tergugat juga bila tengok masta masta sify bagi direction lain drp direction kita.. 👻

Tapi yg baiknya..buat kita berhati2

TAPI..PRICE DAH JUNAM SAMPAI 3947...huhu:ROFLMAO:

Yg BUY tadi ramai yg dah cut loss....Tapi kebiasaan nya memang saya tak hold lepas Jumaat pun..
so..O.Klah..

Saya sempat letak 1 position tadi lepas Jumaat

SELL 3958
TP 3952....Alhamdullillah..Profit dah jadi RM 375.00


(Saya TP tadi 52...dah yterjun sampai 32!!!

huh...dahsyat

kalau lah saya hold ..:D

hahhaha...kalau kalau..sampai Tua,...🥴😁
 
Sponsored Post

Assallamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Alhamdullillah

Hari ni 12 Syawal 1445....ramai dah yg dah "Raya Puasa 6"
Tapi saya belum start lagi...last Majlis Raya ..semalam..dah kena book..
so..InsyaAllah esok start Puasa 6..InsyaAllah..


Hari ni market pagi lansung saya tak ada setup

Petang pulak ..2.00 saya ada appoinment dgn Agent...Saya ada kondo dlm 3 KM je drp rumah yg duduk ni..ingat saja utk tampung anak2 balik..tapi rumah dah lama sgt buiar tak berorg..sayang pulak...so..decide nak sewakanlah..fully furnished..
saya ng juga nak bagi org sewa..
tapi..tak apalah..


so..dlm jam 3,30 tadi baru buka chart..Alhamdullillah....ada setup nampaknya

tapi BULL kita tak kuat sgt...so..tunggang BULL scalping cepat2je..nampak dia kuat..lompat naik..dia agak lemah..turun :)


Setakat ni saya ada
1. BUY 3901
TP 3906

2. BUY 3918
TP 3922

3. BUY 3924
TP 3927

Alhamdullillah...Profit RM 300.00

( utk 3 post tu..Brokerage..tolaklah..RM 48.00 + tax

Alhamdullillah...ada lah dlm RM 250.00


kalau ikut set up..boleh lagi ni...tapi BULL agak lembah lembut ni..huhu....tengok macamana 😎 😁
 
Assallamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Alhamdullillah

Hari ni 12 Syawal 1445....ramai dah yg dah "Raya Puasa 6"
Tapi saya belum start lagi...last Majlis Raya ..semalam..dah kena book..
so..InsyaAllah esok start Puasa 6..InsyaAllah..


Hari ni market pagi lansung saya tak ada setup

Petang pulak ..2.00 saya ada appoinment dgn Agent...Saya ada kondo dlm 3 KM je drp rumah yg duduk ni..ingat saja utk tampung anak2 balik..tapi rumah dah lama sgt buiar tak berorg..sayang pulak...so..decide nak sewakanlah..fully furnished..
saya ng juga nak bagi org sewa..
tapi..tak apalah..


so..dlm jam 3,30 tadi baru buka chart..Alhamdullillah....ada setup nampaknya

tapi BULL kita tak kuat sgt...so..tunggang BULL scalping cepat2je..nampak dia kuat..lompat naik..dia agak lemah..turun :)


Setakat ni saya ada
1. BUY 3901
TP 3906

2. BUY 3918
TP 3922

3. BUY 3924
TP 3927

Alhamdullillah...Profit RM 300.00

( utk 3 post tu..Brokerage..tolaklah..RM 48.00 + tax

Alhamdullillah...ada lah dlm RM 250.00


kalau ikut set up..boleh lagi ni...tapi BULL agak lembah lembut ni..huhu....tengok macamana 😎 😁
Tuan..3 lot in out fee RM48+...boleh tahu broker mana yer
 
Tuan..3 lot in out fee RM48+...boleh tahu broker mana yer


Saya trade dgn Kenanga

Rm 8 per lot (16 in out )

so...RM 48 utk 3 lot in out

(ada tax sikitkan...tapi tax memang tak banyak pun...tak sampai RM 1 pun rasanya)


-------------------

Under Kenanga ni..ramai juga Client yg dapat RM 7.00 sja brokerage (RM 14 in out)
tapi saya o.k dah dgn RM 8.00 ni 😁



....................................

Kalau under Lami (Philip Future) dia ambil Brokerage tinggi sikit...tapi dia bagi byk coaching ...trading 25 % margin..dll

Under kenanga...saya dapat 50% margin
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register