BTC USD 32,657.2 Gold USD 1,786.51
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jom Cari Masalah Orang Bukan Cari Masalah Dengan Orang!

Joined
Aug 24, 2010
Messages
22
Reaction score
21
Points
8
1. Saya rasa ketawa seorang apabila mendapat idea untuk tajuk artikel ini. Bukan syok sendiri tapi saya terbayangkan kalau kita dengan sengaja mencari masalah dengan orang lain. Dah elok tiada masalah, sengaja cari masalah. Itu cari penyakit atau nahasnya namanya.

2. Sebenarnya, saya menyarankan kepada anda supaya mencari masalah orang. Lepas itu, cari jalan penyelesaianya. Saya bukan bermaksud anda perlu menjadi hero tapi buat duit dengan dengan mencari masalah orang. Heran kan? Macam mana pulak boleh dapat duit dengan cari masalah orang.

3. Saya bagi contoh, ramai di antara kita minat dengan perniagaan internet. Ramai yang minat jadi Dr Irfan Khairi tapi tak tau macam mana. Oleh itu, anda hanya perlu menjalankan sedikit kajian di internet, perpustakaan, atau kedai-kedai buku. Anda buat kajian sambil merujuk kepada setiap masalah-masalah orang.

4. Anda hasilkan produk tentang perniagaan internet. Pastikan produk anda itu mempunyai testimonial dari usahawan-usahawan internet terkenal supaya mudah meraih kepercayaan dari bakal pelanggan anda. Jangan lupa wujudkan program affiliate bagi produk anda.

5. Sebagai newbie yang belum dikenali ramai, amat perlu mewujudkan proram affiliate untuk produk anda. Sedikit sebanyak beban anda dalam mempromosikan produk anda dapat dikurangkan kerana mempromosi adalah kerja yang paling memerlukan komitmen tinggi. Tanpa promosi, produk anda sukar dijual.
 
Sponsored Post

hafyz1984

Active+ Member
Joined
May 26, 2011
Messages
4,790
Reaction score
696
Points
76
Muhamad, ini la bisnes zaman sekarang..

Make money by giving solutions..
 

hafyz1984

Active+ Member
Joined
May 26, 2011
Messages
4,790
Reaction score
696
Points
76
Hampir semua orang kalau ada masalah, terus cari kat Internet..

That's y, Internet ni merupakan lubuk buat duit...

Jadi, businessman kalo nak buat duit cara senang, cari niche, kan?

Niche tu satu kelompok or group dengan masalah yang sama yang kita nampak potensinya untuk beri duit pada kita..

Then, we offer solutions and make money from it!

Macam irfan khairi cakap,

Cara yang betul ialah, cari masalah dulu baru cari produk (solutions),
Bukannya cari produk baru cari masalah untuk diselesaikan..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register