BTC USD 38,260.5 Gold USD 1,832.64
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Movie Jom Bagi Bintang Movie Terakhir yang Anda Tonton!

SmileAlways

Super Active Member
Messages
9,953
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,953
Reaction score
471
Points
91
Red Notice 7.5/10
Filem aksi komedi bertemakan rompakan dan penipuan.
seorang ejen FBI ditugaskan untuk menangkap seorang pencuri artifak seni terhandal.
red notice poster.jpg
 
Sponsored Post

SmileAlways

Super Active Member
Messages
9,953
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,953
Reaction score
471
Points
91
Dont Breathe 2
7/10
penuh suspen.
lelaki ni kejam pun kejam,baik pun baik. aku suka part anjing tu
ME58IUP_o.jpg
 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,735
Joined
May 6, 2019
Messages
1,735
Reaction score
899
Points
81
The Age of Adaline (7.2/10)

umur dia terhenti masa 29 tahun, badan dia terus kekal muda selama 80 tahun
dia ada anak yg lagi tua dari dia sendiri sbb dia kekal awet muda.. a beautiful movie indeed

 

SmileAlways

Super Active Member
Messages
9,953
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,953
Reaction score
471
Points
91
Escape Room : Tournament of Champions
sambungan dari yg pertama
lepas tengok movie ni tadi baru tau kenapa title tournament of champions
Sebab kali ni yang terperangkap dalam train semua adalah survivor/champions dari Escape Room masing-masing.
Minos yang arrange supaya mereka semua berada disitu dalam gerabak yang sama pula.
Filem kali ini dimulakan dengan background story tentang keluarga Henry,one of the Puzzlemaker.
Kemudian beralih ke Zoey dan Ben(survivor dari movie pertama).
Zoey berniat expose tentang aktiviti gelap Minos Corporation tapi tidak menyedari perangkap Minos sehingga termasuk kembali dalam permainan mereka. Mampukah Zoey lolos dari permainan dan menggulingkan Minos, atau menjadi korban Escape Room kali ini.
Escape-room-2.jpg
 

Niyang

CG Top Poster Club
gem
Messages
42,842
Joined
May 13, 2009
Messages
42,842
Reaction score
1,604
Points
201
No way home.... 4.5/5

penutup trilogy yg padu... mujur dpt tgk 2nd day.. spoiler masih x byk lg ... masuk 3rd day.. spoiler di sana sini... hehehhe..
 

SmileAlways

Super Active Member
Messages
9,953
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,953
Reaction score
471
Points
91
Army of The Dead 8/10
kisah Las Vegas dilanda wabak zombi
sekumpulan ni nak redah nak ambik duit
watch-army-of-the-dead.jpg
 

SmileAlways

Super Active Member
Messages
9,953
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,953
Reaction score
471
Points
91
Army of Thieves 8/10
sama universe dengan Army of the dead
kisah pakar pemecah peti besi
mereka nak pecah 5 peti besi lagenda
army-of-thieves-poster.jpg
 

lau_kau

Legendary Member
gem
Messages
18,032
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
18,032
Reaction score
3,126
Points
261
Awards
1
Jai Bhim 8/10
kisah kasta plg bawah yg selalu jadi mangsa keadaan. ada ular masuk rumah orang politik. seorang lelaki dari kasta terbawah ini pergi utk menangkap ular. keesokkanya terdapat emas di rumah orang politik itu hilang..engkorang tgk sendiri
Jai-bhim.jpg
Sedih ceta nie... Lawyer atau bakal lawyer wajib tngk ceta nie...gugur air mata jantan aku oooo hahaha
 

Jedi

CG Top Poster Club
gem
Messages
47,450
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Feb 15, 2009
Messages
47,450
Reaction score
2,799
Points
261
Awards
1
The Matrix Resurrections

5/10

Cliche sangat.

Aku paksa diri untuk habiskan sebab Keanu dengan Carrie jer.

Screenshot 2022-01-04 at 21-27-15 The Matrix Resurrections (2021).png
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register