Movie Jom Bagi Bintang Movie Terakhir yang Anda Tonton!

CG Sponsors




Adam zub

Freshie
Joined
Nov 24, 2020
Messages
27
Reaction score
3
Points
8
Triangle (2009)
jess-Vs-Jess.jpg

site_28_rand_1494034376_triangle_pub_627.jpg

triangle2.jpg

8.9/10 cinematic masterpiece :cool:
cerita pasal time travel/time loop macam interstellar , unik movie ni , Pompuan ni boat dia dilanda ribut masa tengah berlayar then kat tengah laut tu ada satu kapal besar selamat kan pompuan ni ,bila dia masuk je kapal tu dia rasa familiar macam dia pernah masuk kapal tu sebelum sebelum ni, rupanya dia tersekat di dalam time loop .the only way to end the time loop adalah untuk bunuh diri dia yang lagi satu and kengkawan dia.
Agak berbelit jugak nak paham cycle time loop dia but worth it
and in my opinion benda ni berlaku kat minda perempuan ni je , bukan dia alam nyata , macam dia dah mati masa boat tu dilanda ribut tapi time loop ni berlaku di afterlife.
 
Sponsored Post

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,682
Reaction score
443
Points
91
Triangle (2009)
View attachment 318292
View attachment 318293
View attachment 318294
8.9/10 cinematic masterpiece :cool:
cerita pasal time travel/time loop macam interstellar , unik movie ni , Pompuan ni boat dia dilanda ribut masa tengah berlayar then kat tengah laut tu ada satu kapal besar selamat kan pompuan ni ,bila dia masuk je kapal tu dia rasa familiar macam dia pernah masuk kapal tu sebelum sebelum ni, rupanya dia tersekat di dalam time loop .the only way to end the time loop adalah untuk bunuh diri dia yang lagi satu and kengkawan dia.
Agak berbelit jugak nak paham cycle time loop dia but worth it
and in my opinion benda ni berlaku kat minda perempuan ni je , bukan dia alam nyata , macam dia dah mati masa boat tu dilanda ribut tapi time loop ni berlaku di afterlife.
time loop tu bukan kat minda jesica ja. gelungan masa tu mmg betul2 berlaku. mmg tak tahu kat mana bermula
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,682
Reaction score
443
Points
91
The Call 8/10

Seo Yeon menerima panggilan dari orang tak dikenali. Panggilan itu sebenarnya dari Young Sook yang hidup di zaman lalu.
Mereka duduk di rumah yang sama tapi pada garis masa yang berbeza.
Daripada situ,mereka berkawan dan kehidupan Seo Yeon di masa sekarang mula berubah selepas dibantu Young Sook di masa lalu.

Namun kerana terleka dengan kehidupan baharunya sehingga mengabaikan Young Sook, Young Sook mula mengugut Seo Yeon.
Young Sook merasakan dia berkelebihan kerana dia berada pada zaman lalu.Dia boleh mengubah keadaan kerana apa yang berlaku pada masa sekarang Seo Yeon,bergantung pada masa lalu
Ulasan-Filem-The-Call.jpg
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,255
Reaction score
1,537
Points
201
The Call 8/10

Seo Yeon menerima panggilan dari orang tak dikenali. Panggilan itu sebenarnya dari Young Sook yang hidup di zaman lalu.
Mereka duduk di rumah yang sama tapi pada garis masa yang berbeza.
Daripada situ,mereka berkawan dan kehidupan Seo Yeon di masa sekarang mula berubah selepas dibantu Young Sook di masa lalu.

Namun kerana terleka dengan kehidupan baharunya sehingga mengabaikan Young Sook, Young Sook mula mengugut Seo Yeon.
Young Sook merasakan dia berkelebihan kerana dia berada pada zaman lalu.Dia boleh mengubah keadaan kerana apa yang berlaku pada masa sekarang Seo Yeon,bergantung pada masa lalu
View attachment 320899
adaptasi dari drama radio... aku perasan cerita korea ni.. klu genre tu femes.. akan berlambak genre sama... mcm genre tibe2 kembali ke zaman dahulu, genre pasal malaikat baik jahat, skrg ni siasatan gan jenayah
 

citymall

Active+ Member
Joined
Dec 13, 2013
Messages
4,295
Reaction score
478
Points
41
Drama kungfu Cina paling best.
Heavenly Sword Dragon Slayer Saber
Jumlah episod: 50
Star: 10/10
Sumber: Dimsum Entertainment
71oS2sPSn5L._RI_.jpg



Sapa tahu cerita drama kungfu cina yang best?
 
Last edited:

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,682
Reaction score
443
Points
91
Manap Karaoke 3/10
aku rasa mamat khalid blh berehat buat filem dan cari ilham
 

LipanBara

Active Member
Joined
Aug 16, 2007
Messages
1,365
Reaction score
138
Points
43

best citer nih, ade part mmg kelakar habis

cakap campur campur hindi + english, kena ada subtitle nak tengok
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,917
Reaction score
259
Points
81
7n_filemterbitanawie00.jpg





korang tgk citer ni...kelakar gilak...smbil2 tu ley bljr tips tipu bini dari pendeta cinta (awie)...kalau blh jgn tgk ngn bini ...hehe

5 bintang
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register