Movie Jom Bagi Bintang Movie Terakhir yang Anda Tonton!

CG Sponsors




biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
3,744
Reaction score
1,165
Points
111
Falling down ( 1993) Micheal Doughlas.

Movie yang penuh falsafah. Tak bnyk action tapi bnyk mesej tersembunyi

1. Kelemahan sistem kapitalisme
2. Consumerisme rights
3. Racisme
4. hero citer ni kena restraining order dari ex wife dan anak walaupun dia tak pernah abuse mereka
5. Perbezaan society di LA. Yang kaya bertambah kaya, yang miskin kekal miskin. ( Memang betul sebab ini yang berlaku kat US sekarang).

Bnyk lagi tapi nanti jd spoiler pulak.

Peminat movie Joker (2019) akan suka movie ni.
 
Sponsored Post

aeolian

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
3,345
Reaction score
161
Points
48
borat 2 dah keluar bagi sapa2 yang tau pasal movie ni, sambungan kepada borat 1, macam biasa walaupun lawak tapi banyak lawak2 kotor dan tak sensitif, tapi aku ok je sebab tak rasa bosan macam movie2 biasa, jangan tengok dengan anak pulak, movie ni aku bagi rating 8/10.

Borat_2_poster.jpeg
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
35,323
Reaction score
2,168
Points
206
borat 2 dah keluar bagi sapa2 yang tau pasal movie ni, sambungan kepada borat 1, macam biasa walaupun lawak tapi banyak lawak2 kotor dan tak sensitif, tapi aku ok je sebab tak rasa bosan macam movie2 biasa, jangan tengok dengan anak pulak, movie ni aku bagi rating 8/10.

View attachment 313549
kat mana nak tengok ni?
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
20,804
Reaction score
2,071
Points
201
Mael Totey.....sgt menakjubkan movie ni
 

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,488
Reaction score
4,245
Points
196
Mulut masin
6/10

Best ada lan petpet. cerita kekeluargaan seram tp sayang.. jln cerita ... Sesuai utk kanak 2 je.

IMG-20201122-WA0000.jpg
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,623
Reaction score
435
Points
91
SPENSER CONFIDENTIAL

Sebuah filem action comedy yang bagus.

Spenser dihukum penjara kerana telah mencederakan ketuanya. Spenser adalah seorang anggota polis yang sangat amanah.
Selepas 5 tahun dipenjarakan, spenser bebas.

Pada malam kebebasannya, bekas ketua polis yang pernah dicederakan oleh spenser mati dibunuh. Seorang anggota polis lain juga turut mati dengan menyayat hati.
Spenser merasa curiga dengan kematian kedua anggota polis ini.
Dia mengambil keputusan untuk menyiasat kes tersebut.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register