Movie Jom Bagi Bintang Movie Terakhir yang Anda Tonton!

CG Sponsors




traderfox

Super Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
7,648
Reaction score
218
Points
73
93 days: cerita pasal unexpected arrival of virus ebola kat nigeria, based on true story.. boleh tgk la senang tak senang frontliners ni dealing dgn benda2 infectious disease ni, jalan cerita tak too heavy or complex mcm contagion, 6.5/10 bintang ok gak layan time2 MCO ni

952F0D9A-FC4E-4FD7-AE4C-FA94F3EAD63D.jpeg
 
Sponsored Post

nationagainstzionist

Super Active Member
Joined
Oct 17, 2012
Messages
5,675
Reaction score
184
Points
73
stakat ni..ni je movie yg aku tgk masa PKP ni..

The Platform (2019) 7.5.10
El hoyo (original title)


seriau gak ni fil.. ada 300 lebih platform, setiap platform ada 2 org kongsi..setiap hari makanan penuh 1 'meja tu akan turun ke stiap platform yg atas berabis makan, yg bawah xdpt mkn smpi jadi kanibal. setiab sebulan mereka dipindahkan ke tingkat2 lain dlm keadaan x sedar..partner diorg pun tukar skali..hero dia cari jln utk tamatkn kan experiment ni..

Escape from Pretoria (2020) 7.5/10

adaptasi dari kisah benar, memang kreatif la mamat tu..loloskan diri dr penjara guna kunci *tut* haa tgk la sendiri

Snowpiercer (2013) 8.5/10

fenomena bumi yg menjadi sejuk melampau sehingga menjadi takat beku dlm beberapa mminit shj, manusia yg tinggal hidup hnya bergantung dgn keretapi ni..kisahnya, golongan yg d gerabak akhir selalu ditindas lalu memberontak untuk sampai ke gerabak paling depan..

Enemy (2013) 6/10

kisah pelanduk dua serupa..guru sejarah tu sibuk track org serupa dia tu..last2, labah2 besar keluar..tu yg terngiang2 smpi skrg ni ...hahhahaha

Coherence (2013) 7.5/10

sekumpulan kawan berkumpul di satu rumah tiba2 blackout gara lintasan kosmos/comet..haa lepas tu terjadilah kisah aneh dekat2 area diorg tu..smpi xtahu yg mana satu kawan yg sebenar..crita ni memang plot twisted mindfvck.

Fist Fight (2017) 6.5/10

guru gangster (ice cube) tu xpuas ati dgn guru yg satu tu lpstu cabar buat fight lps abis skolah..riuh 1 sekolah pasal fight ni..boleh tahan la lawak movie ni

The Autopsy of Jane Doe (2016) 8/10

kisah anak beranak buat service post mortem kat rumah diorg sendiri, datang 1 mayat yg masih bersih tiada tanda2 yg mencurigakan faktor kematian nya, bila mula di bedah siasat..mcm2 pelik berlaku..

Freaks (2018) 6/10

sibapa buat mcm2 cara supaya anak perempuanya x keluar dr rumahnya tu selama 7 tahun..ada jiran pun pelik, siap ada lori ais krim goda2 anak perempuan dia tu..crita ni mcm ada persamaan yg sy dah tgk dulu..kisah bapa dia ajar jgn marah...klu marah bertukar jadi monster tu..lupa tajuk dia dah..ni pun besh

The Package (2018) 7/10

haha..nak tahu apa dlm package tu ..haa tgk la ..buli tahan lawak dia..sampai pekej tu bagi kat org lain la, kena patuk ular la, kena suck kwn sendiri la..r-rated

Ready or Not (2019) 8/10

grace yg berkahwin dgn lelaki dari golongan kaya, asal usul pencita board game, mlm perkawinan dia dipaksa bermain satu game utk kekalkn tradisi keluarga org kaya ni, dan pompuan ni terpilih game hide and seek, game simple ja..dia kena menyorok sampai subuh, klu dia di dapat,, dia akan dibunuh..itulah peraturan game tu...unexpected ending...siot tul

The Invisible Guest (2016) 9/10
Contratiempo (original title)

film spain, adrian didatangi seorang lawyer perempuan yg hebat, yg tiada kes kalah di mahkamah utk defend dia dr kes pembunuhan gf dia dlm sebuah hotel. lawyer tu hebat buatkan adrian menrungkai segala cerita apa yg terjadi dari awal smpi akhir.. unpredictable...magnificient...awesome!!
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
27,972
Reaction score
828
Points
171
layan

independence day - 1996 rate 8/10


independence day: resurgence 2016 rate 7/10


harap2 segera la sambugan... sempat belek2 nape will smith x ada... rupe2 producer kata will smith mahal mtk bayaran 100 juta .... terus dia org matikan watak...
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,987
Reaction score
229
Points
73
The Invisible Guest (2016) 9/10
Contratiempo (original title)

film spain, adrian didatangi seorang lawyer perempuan yg hebat, yg tiada kes kalah di mahkamah utk defend dia dr kes pembunuhan gf dia dlm sebuah hotel. lawyer tu hebat buatkan adrian menrungkai segala cerita apa yg terjadi dari awal smpi akhir.. unpredictable...magnificient...awesome!!
[/QUOTE]

yg last sekali tu mmg adrian la kan plan semua tu..termasuk bunuh awek dia tu haha..
 

nationagainstzionist

Super Active Member
Joined
Oct 17, 2012
Messages
5,675
Reaction score
184
Points
73
Vivarium (2019) 7/10

ni smlm aku tgk..bole dikategori film pelik & misteri gak ni..kisah 2 couple ingin mencari rumah baru..lalu di bawa oleh ejen kesatu taman perumahan yg pelik..tgk jenis rumah pun pelik..warna rum,ah pun pelik..landskap p cam lain..awan tompok2 sama saiz..ejen bagi tgk la rupa rumah tuh..last2 kene tinggal coiuple tu kat rumah ..sekali nak kluar..haa sesat...balik2 muncul kat rumah no.9 tu...mcm2 cara gak diorang nak kluar dari tmnpt...intro pun xda..ending2 baru faham...
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,098
Reaction score
20,952
Points
1,661
internet teruk nak layan movie baru. lyn yg dlm hdd jela

the dark knight rises 9
in time. justin timberlake 7
benjamin button 10
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,788
Reaction score
223
Points
73
The Invisible Guest (2016) 9/10
Contratiempo (original title)

film spain, adrian didatangi seorang lawyer perempuan yg hebat, yg tiada kes kalah di mahkamah utk defend dia dr kes pembunuhan gf dia dlm sebuah hotel. lawyer tu hebat buatkan adrian menrungkai segala cerita apa yg terjadi dari awal smpi akhir.. unpredictable...magnificient...awesome!!
yg last sekali tu mmg adrian la kan plan semua tu..termasuk bunuh awek dia tu haha..
[/QUOTE]


btol
dia juga yg tanak repot kmlgn tu kat polis.
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
1,840
Reaction score
146
Points
43


Serius korang kene tengok cerita ni, aku bagi 5 bintang.

mohon ada sequel lepas ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register