BTC USD 61,856.8 Gold USD 1,766.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Johor Bahru ,Teknik Hybrid by Nusajaya Fx

amat_kayu

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2010
Messages
348
Reaction score
65
Points
30
Salam to all traders,

Saya mencari trader-2 dari Johor Bahru yg berminat untuk mengetahui mengenai teknik Hybrid yg akan di ajar oleh Nusajaya Fx.

Jika cukup korum, dia org akan mengadakan live trade di JB dalam minggu nih. Buat masa nih, saya hanya ada 5 org termasuk diri saya. Minimum yg di perlukan utk buat live trade adalah 10 org kata nya. Saya masih mencari lagi 5 org utk cukup kan korum.
Tolong private msg saya no telefon utk saya hubungi.

Saya telah mencabar NusajayaFx utk buat live trade selepas dia org claim, teknik yg dia org pakai reliable.

Untuk maklumat lanjut pasal NusajayaFx, boleh google sendiri.

Ini ada sedikit maklumat mengenai Hybrid teknik. bagi saya teknik nih bukan lah baru, cuma mungkin diberi nama baru saja. Teknik nih mengabungkan fundamental analysis dan teknikal analysis. Sound familiar right? nothing new.

Trader akan diajar utk membuat fundamental analysis. Nusajayafx claim fundamental analysis mereka agak reliable. mereka dapat menngagak arah trend sebelum waktu news keluar. accuracy nya adalah 90%. wallahualam. So trader akan buat entry 5 minit sebelom news.

Dengan gabungan teknikal analysis, trader akan diajar utk boost kan akaun mereka. Maksudnya jika 1 lot digunakan utk entry menggunakan fundamental analysis, 3 hingga 4 lot akan digunakan utk boost akaun mengunakan teknikal analysis.

Untuk teknikal analysis, analysis akan dibuat tanpa mengunakan apa-2 indicator. Semuanya adalah naked chart. Mereka menggunakan trendline, fibo, elliot wave , S&R .

sapa-2 yg berminat,.. please message saya. Live trade akan dibuat dalam minggu nih.

kepada ex-student NusajayaFx, tolong bagi komen. TQ

sekian...
 
Sponsored Post

amat_kayu

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2010
Messages
348
Reaction score
65
Points
30
Nak tambah sikit,,...

Tiada charge dikenakan utk live trade tersebut ,....semuanya FREE!!!
live trade akan dibuat waktu malam dari pukul 7:00 pm hingga 11:00 pm.

hari nya akan ditentukan dalam minggu ini, lepas confirmation di buat.
 

semamak

Fun Poster
Joined
Dec 18, 2007
Messages
677
Reaction score
63
Points
20
Untuk teknikal analysis, analysis akan dibuat tanpa mengunakan apa-2 indicator. Semuanya adalah naked chart. Mereka menggunakan trendline, fibo, elliot wave , S&R .
sapa-2 yg berminat,.. please message saya. Live trade akan dibuat dalam minggu nih.

kepada ex-student NusajayaFx, tolong bagi komen. TQ

sekian...[/QUOTE]

tak paham aku......:)
 

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
kat mana dorang nak live trade ...

nusajaya ni kan tpt gomen... ramai la trader gomen agaknya ... :D
 

haudli

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
Untuk teknikal analysis, analysis akan dibuat tanpa mengunakan apa-2 indicator. Semuanya adalah naked chart. Mereka menggunakan trendline, fibo, elliot wave , S&R .
sapa-2 yg berminat,.. please message saya. Live trade akan dibuat dalam minggu nih.

kepada ex-student NusajayaFx, tolong bagi komen. TQ

sekian...

tak paham aku......:)[/QUOTE]

macam sama ngan kaedah surfxwave je teknikal tu...:-?
 

PiT7

Junior Member
Joined
Sep 30, 2010
Messages
88
Reaction score
0
Points
11
Nak tambah sikit,,...

Tiada charge dikenakan utk live trade tersebut ,....semuanya FREE!!!
live trade akan dibuat waktu malam dari pukul 7:00 pm hingga 11:00 pm.

hari nya akan ditentukan dalam minggu ini, lepas confirmation di buat.


Kalau pree..aku nak lah...tp aku dtg berlenggang jer la...nk belek2 mana tau power :D
 

amat_kayu

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2010
Messages
348
Reaction score
65
Points
30
tak paham aku......:)

macam sama ngan kaedah surfxwave je teknikal tu...:-?[/QUOTE]

yup,... in term of teknikal semua teknikal ada similarity. sapa yg tau mcm mana surfxwave trade, mungkin lagi paham,...

sapa yg biasa trade guna trendline fibo, e-wave ,.. etc,... yg bukan guna indicator mcm moving average , MACD etc,... mungkin sesuai lah join preview nih,..

tapi kalau nak pakai indi,... saya suggest kena carik guru yg pakai indi lah,...

takde benda yg baru,...

cuma tambahan Hybrid nih,.. dia org analyze fundamental sekali,..

mcm otai cakap...
fundamental --> shows WHAT move the market
teknikal --> shows HOW the market move,...

actually live trade nih advantage utk org JB, sebab kat JB nih takde master-2 yg buat live trade,,...

lainlah kalau kat Seremban dan KL,.. byk master-2 yg willing to share,... in other word, kalau saya duduk kat Selangor atau Seremban, dah tentu saya join surfxwave lama dah,...
 

amat_kayu

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2010
Messages
348
Reaction score
65
Points
30
Kalau pree..aku nak lah...tp aku dtg berlenggang jer la...nk belek2 mana tau power :D

no harm to know. aku pun nak tau jugak kehebatan mamat tuh. sebab tuh aku challenge dia. So far aku dapat feedback positive dari ex-student dia org yg rata-2 full time trader.

:-?
 

amat_kayu

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2010
Messages
348
Reaction score
65
Points
30
kat mana dorang nak live trade ...

nusajaya ni kan tpt gomen... ramai la trader gomen agaknya ... :D

tempat tak confirm lagi,...
sebab nak tau berapa ramai yg nak datang,...

p/s: nama jer nusajaya,.. tapi bukan org nusajaya,... huhuhu
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.15930
USD / JPY
114.254
GBP / USD
1.37415
USD / CHF
0.92489
USD / CAD
1.23857
EUR / JPY
132.454
AUD / USD
0.74059

CG Sponsors




Top
Log in Register