BTC USD 47,597.4 Gold USD 1,780.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

JOHOR BAHRU-Life Style

boney6001

Fun Poster
Messages
101
Joined
Oct 22, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
Assalamualaikum kepada warga CG.

Dengan ini saya memulakan pembukaan tread baru khas kepada penduduk Johor Bahru. Apa yang saya harapkan, pandangan, berita, hal-hal berkaitan Johor Bahru termasuklah:-

1. Berita Johor Bahru
2. Events-Acara, Majlis2, Perayaan, Sambutan dan lain-lain yang akan berlangsung, sedang berlangsung dan telah berlangsung di Johor Bahru
3. Jual/Beli-Rumah, kereta, motosikal, kedai, perniagaan, MLM, gadget dan apa sahaja yang berkaitan dengan urusan jual/beli yang terdapat di Johor Bahru semata-mata
4. Program-Clubbing, karaoke, memancing, wayang, autoshow dan semua yang berkaitan bertempat di Johor Bahru
5. Sosial-Masalah2 percintaan, masalah rumah tangga, adat resam, nikah, kahwin, walimatul urus, kad kahwin dan sebagainya
6. Akhir sekali-apa sahaja luahan hati, perasaan, pertanyaan, pendapat, ilmu dan kehidupan yang ingin dikongsi bersama dalam thread ini dialu-alukan. Yang penting setiap apa pun yang berlaku hanyalah untuk orang Johor Bahru.

Di harap dengan terbinanya thread ini, dapatlah kita bertukar idea, pengalaman dan ilmu bagi kebaikan kita bersama.

Terima kasih.
 
Sponsored Post

boney6001

Fun Poster
Messages
101
Joined
Oct 22, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
Kepada masyarakat yang ada Kat JB ni... Selamat berkenalan... Selamat berforum...
 

puteri23

CG Top Poster Club
Messages
21,839
Joined
Mar 30, 2008
Messages
21,839
Reaction score
6
Points
115
saya org jb..leh join la ek :">:">:">:">
 

boney6001

Fun Poster
Messages
101
Joined
Oct 22, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
bole... name puteri... gambo putera... puteri ke putera??
 

boney6001

Fun Poster
Messages
101
Joined
Oct 22, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
Kawan2 yang belajar pandai2 hal2 sistem, meh aku bagi job yang dapat gaji punye... Tapi JBrians sahaja..

Meh buat duit,

1 tempat nak buat sistem kaunter pakai:
1. Axcess bole
2. VB pun bole
3. PHP ke, mende ape pun bole..

Janji sistem berfungsi.. Gaji lumayan... Ni on the spot... Meh tgk framework kat aku...

email: [email protected] YM: afroistique
 

boney6001

Fun Poster
Messages
101
Joined
Oct 22, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
Member nak jual Kereta Kelisa tahun 2004, No Plat J (Johor)... Boleh loan lagi... Rm 23000 sahaja... Xyah make up... Cun gile... bsok wa upload gambo...
 

boney6001

Fun Poster
Messages
101
Joined
Oct 22, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
hmmm... cane nak pos barang dari KL ke Jb ni eak??? aku ade deal barang kat Kl, tapi tak bayar lagi sebab tak kenal orang tu... harga murah... tapi kalo aku turun sana nak kene 2-300 gak belanja... bek beli kat sini... masalahnya kat sini kene order, lambat dapat... konfius2... tolong leh tak cane??
 

boney6001

Fun Poster
Messages
101
Joined
Oct 22, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
hmmm... cane nak pos barang dari KL ke Jb ni eak??? aku ade deal barang kat Kl, tapi tak bayar lagi sebab tak kenal orang tu... harga murah... tapi kalo aku turun sana nak kene 2-300 gak belanja... bek beli kat sini... masalahnya kat sini kene order, lambat dapat... konfius2... tolong leh tak cane??
 

selambeyaya

Super Active Member
Messages
5,101
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
ni thread mcm2 bende bleh buat ke? janji dlm johor ek? :D:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register