John Wick: Chapter 3 – Parabellum

CG Sponsors




Sponsored Post

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
76,418
Reaction score
12,138
Points
1,906
'John Wick' opens on top as 'Avengers' nears historic mark

Published 5 hours ago on 20 May 2019

https://media.hatred contents/uploads/articles/2019/2019-05/jwick2005.jpg
John Wick — Picture courtesy of Lionsgate

LOS ANGELES, May 20 — Avengers: Endgame finally yielded the top spot in North American box offices this weekend to the latest John Wick action film, but the Marvel Studios/Disney blockbuster edged closer to historic status as the all-time No. 1 grossing film.

Avengers took in an estimated domestic total of US$29.4 million (RM122.7 million) in its fourth weekend out, industry watcher Exhibitor Relations estimated Sunday, bringing its worldwide total to US$2.61 billion, just shy of the US$2.79 billion Avatar earned in 2009.


But in North America, it fell well behind Lionsgate's new John Wick: Chapter 3 — Parabellum, which posted a strong US$57 million for its opening three-day weekend.

The third John Wick movie again stars Keanu Reeves as a retired hitman, this time being chased by an army of killers after a US$14 million contract is put on his head. The film also stars Halle Berry, Laurence Fishburne, Ian McShane and Anjelica Huston.

In third, down one spot from last weekend, was Warner Bros' family-friendly Pokemon: Detective Pikachu, at US$24.8 million. Based on a Nintendo video game and subsequent anime series, it has the animated title character (voiced by Ryan Reynolds) teaming up with a young boy (Justice Smith, in a live-action role) to seek the boy's missing father.

A Dog's Journey from Universal placed fourth, at US$8 million.

Based on a novel of the same name, it stars Dennis Quaid and Josh Gad in the story of a dog that is repeatedly reincarnated, each time to protect someone close to it — a plot device that works for some animal lovers but which critics have called “emotionally manipulative” and “insufferable.”

The movie is a follow-up to 2017's A Dog's Purpose.

In fifth was The Hustle from United Artists, at US$6.1 million. The female-driven revamp of Dirty Rotten Scoundrels stars Rebel Wilson and Anne Hathaway as two con-women trying to scam an internet millionaire.

Rounding out the weekend's top 10 were:

The Intruder (US$4 million)

Long Shot (US$3.4 million)

The Sun Is Also a Star (US$2.6 million)

Poms (US$2.1 million)

UglyDolls (US$1.6 million) — AFP-Relaxnews

https://www.hatred contents/news/sh...n-top-as-avengers-nears-historic-mark/1754526
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
21,468
Reaction score
2,537
Points
201
aduh cite best ni
tp puasa2 ni takde masa plak nak pegi tgk wyg
mlm nak terawih lepas tu tido
kalau tgk siang takut termakan popcorn plak :p
semalam dah tgk kat internet...dah ada ..tak berapa clear..tapi ok lah....tapi mcm tak logik pulak dia ni tak mati:D
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
76,418
Reaction score
12,138
Points
1,906
semalam dah tgk kat internet...dah ada ..tak berapa clear..tapi ok lah....tapi mcm tak logik pulak dia ni tak mati:D
hehe takpala tn Penbiru dia kebal sikit kot, sikiiittt je
jadi adalah chance utk chapter 4 :D:D
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
21,468
Reaction score
2,537
Points
201
hehe takpala tn Penbiru dia kebal sikit kot, sikiiittt je
jadi adalah chance utk chapter 4 :D:D
tu lah..dah tau ada sambungan...tapi Hale Berry tu sayang..habis kat situ je watak dia...smart tu dia guna anjing dia..
 

Fabs Gunns

Super Active Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
6,452
Reaction score
65
Points
70
dapat lah juga tgk kt wayang malam minggu hari tu
cerita mmg best
cuma masa lawan2 tu mcm x smooth sangat :-?
ke den sorang je yg perasan mcm tu :eek:

malam ni boleh la tgk...lepas tarawih...esok cuti... :D
semalam dah tgk kat internet...dah ada ..tak berapa clear..tapi ok lah....tapi mcm tak logik pulak dia ni tak mati:D
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,710
Reaction score
93
Points
70
tapi kan, lama2 bosan pulak lawan macam tu je dari mula sampai akhir. xda la wow sangat choreography dia. sbb john wick 1 2 kita dah tengok, yang 3 pon sama. nanti masuk ke 4 boring dah la.

lagi2 time lawan indon tu, nampak sangat macam indon tu tertunggu2 gerakan seterusnya, sebab dia xda cut, so dia lawan tu macam tengok persembahan silat sekolah pulak. haha
 

shaiful

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
873
Reaction score
6
Points
15
tapi kan, lama2 bosan pulak lawan macam tu je dari mula sampai akhir. xda la wow sangat choreography dia. sbb john wick 1 2 kita dah tengok, yang 3 pon sama. nanti masuk ke 4 boring dah la.

lagi2 time lawan indon tu, nampak sangat macam indon tu tertunggu2 gerakan seterusnya, sebab dia xda cut, so dia lawan tu macam tengok persembahan silat sekolah pulak. haha
sETUJU..SOKONG:)cgrock

JOHN WICK NI yang no 1 je relevan dan best. bila masuk 2 ok la lagi. masuk 3 ni jadi merapu lak.. aku tertanya tanya.. satu negeri tu mmg kenal John Wick ke. Asal pegi memana mana kenal je si Wick ni. Tapi waktu John Wick 1 bodo betul budak yg pegi bunuh anjing curi kereta john wick tu sampai tak kenal john wick.

Satu lagi dunia dorang ni memang kejanya nembak org je ke. Sampai kan pengemis pon ada pistol.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,817
Reaction score
2,308
Points
151
sETUJU..SOKONG:)cgrock

JOHN WICK NI yang no 1 je relevan dan best. bila masuk 2 ok la lagi. masuk 3 ni jadi merapu lak.. aku tertanya tanya.. satu negeri tu mmg kenal John Wick ke. Asal pegi memana mana kenal je si Wick ni. Tapi waktu John Wick 1 bodo betul budak yg pegi bunuh anjing curi kereta john wick tu sampai tak kenal john wick.

Satu lagi dunia dorang ni memang kejanya nembak org je ke. Sampai kan pengemis pon ada pistol.
budak tu bukan GENG pembunuh upahan kot...rasanya budak tu budak samseng taik kucing biasa je kot...
sbb tu budak tu tak kenal john wick..

yg john wick 3 ni, semua geng2 pembunuh upahan cari john wick sbb mmg john wick ni dikehendaki....

kalau sebelum2 ni john wick bukan dalam list org dikehendaki,, sbb tu sebelum ni org pun buat tak tahu je..



yg tak logik bagi aku satu je, apesal susah sgt nk bunuh John Wick ni... :D
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register