BTC USD 19,207.3 Gold USD 1,665.31
Time now: Jun 1, 12:00 AM

JKNJ Tegur Syarikat Jual Roti RM5 di HSI

Xploit Machine

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,813
Top Poster #4
Joined
Nov 23, 2012
Messages
35,813
Reaction score
4,619
Points
296
Awards
1
22.08.2022 - Johor Bahru, Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ) mengeluarkan surat teguran kepada syarikat yang menjual roti yang terlalu mahal di Hospital Sultan Ismail (HSI) di sini. Pengarahnya, Datuk Dr Aman Rabu berkata semakan dibuat dan pihaknya mengesahkan isu berkenaan adalah berasas. Katanya, pihak pengurusan hospital juga sudah mengarahkan pihak terbabit untuk menurunkan harga jualan sewajarnya.

"JKNJ merujuk kepada paparan menerusi media sosial Facebook Choudhry Sundaram Padiachee bertarikh 15 Ogos 2022 mengenai harga roti di bakeri HSI mahal. Semakan telah dibuat dan mengesahkan bahawa isu tersebut adalah berasas. Sehubungan dengan itu, pihak pengurusan telah mengarahkan syarikat untuk menurunkan harga jualan kepada yang sewajarnya.

"Surat teguran telah dikeluarkan kepada syarikat tersebut. Pihak pengurusan hospital akan membuat pemantauan dari semasa ke semasa bagi memastikan harga roti yang dijual adalah berpatutan. Pihak pengurusan hospital juga sentiasa prihatin dengan kebajikan dan kesejahteraan kakitangan serta pesakit di hospital ini," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Sejak kelmarin, tular di media sosial sekeping gambar roti sosej yang dijual pada harga RM5 di kedai roti HSI, roti terbabit diletakkan sebelah pembaris yang hanya sepanjang 11 sentimeter. Malah turut berada dalam gambar terbabit ialah sekeping resit yang menunjukkan harga roti sosej berkenaan. Pemilik akaun Facebook itu mendakwa telah bertanya untuk memastikan harga roti itu adalah RM5 dan jurujual menjawab itu adalah harga yang betul.​

1660728263892.png
 
Sponsored Post

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
10,538
Top Poster #1
Joined
Jun 5, 2022
Messages
10,538
Reaction score
1,505
Points
191
Agak" lah rm5
 

ViperX

Super Active Member
gem
Messages
5,883
Joined
Oct 10, 2016
Messages
5,883
Reaction score
980
Points
121
sosej rm1
packaging rm1
service tax rm 1
tips rm 1
untung kedai rm1

ngam la tu...apa lg yg tak puas hati. hehe
 

kopirait

CG Top Poster Club
gem
Messages
40,577
Joined
Apr 18, 2010
Messages
40,577
Reaction score
3,344
Points
266
Awards
1
Sekali harga airport dia bubuh.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
53,223
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
53,223
Reaction score
1,988
Points
596
Lani memang makan harga rm5

Harga makan mahai lani
 

qi_telcommunication

Active Member
Messages
2,243
Joined
Mar 16, 2013
Messages
2,243
Reaction score
375
Points
51
Agaknya org x tau sewa kiosk/kedai di hospital harga yahudi, teman ada sorg kawan niaga di kiosk kl central, keluasan 10x10 lbh kurang, rate 5k sbln
 

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,373
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,373
Reaction score
1,072
Points
201
Roti je dah rm5...gilo...
Boleh makan nasi + ayam seketol tu..
 

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,373
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,373
Reaction score
1,072
Points
201
Agaknya org x tau sewa kiosk/kedai di hospital harga yahudi, teman ada sorg kawan niaga di kiosk kl central, keluasan 10x10 lbh kurang, rate 5k sbln
Harap peniaga tu boleh defend la kenapa mahal..kalau betul s ewa mahal hospital kena kurangkan le
 
Sponsored Post

Top
Log in Register