Jimat Elektrik: Lampu Pijar-Lampu CFL atau Lampu LED? Yang mana satu nak pilih ni?

Recommended Brokers


LipanBara

Active Member
Joined
Aug 16, 2007
Messages
1,328
Reaction score
125
Points
33
Sembang jer lah lampu LED ni tahan lama.
Kat rumah aku ni, tak larat tukar dia punya driver.
Bukan murah tu, sebijik RM10 lebih jugak. Kira balik, guna lampu flourescent biasa lagi jimat.
kalau selalu rosak mungkin ada yg tak betul, cuba check balik lepas tengok video nih

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=Fqe-Jegaybg&t=[/ame]
 
Sponsored Post

paat83

Fun Poster
Joined
Nov 8, 2013
Messages
117
Reaction score
0
Points
10
so far, aku dah pkai LED, mmg puas hati... jimat and terang, harga pon x la semahal dulu.. aku paki yg jenis x pakai driver.. bulb n kalimatang aku guna LED.. dah lebih 3 tahun aku guna.... TV pn aku upgrade pki yg LED backlight...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register