BTC USD 61,870.6 Gold USD 1,768.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jikalau layan Al-Quran Seperti Handphone

[email protected]

Active Member
Joined
Sep 23, 2008
Messages
1,870
Reaction score
591
Points
71
Sebenarnya saya menerima email ini artikel dalam bahasa Inggeris dan diterjemahkan ke bahasa Melayu lebih kurang.

Sedar tak sedar handphone sudaha menjadi budaya org kita malah di seluruh dunia. Bayangkan jika kita buat apa yang kita buat dengan handphone kita buat dengan kitab suci Al-Quran. Walau pun Al-Quran itu tersangat tinggi darjatnya dan tidak layak langsung dibandingkan dengan handphone.

1. Jikalau kita membawanya ke mana sahaja kita pergi.

2. Kita menyelaknya beberapa kali dalam satu hari.

3. Kita berpatah balik ke rumah, jika kita tertinggal.


4. Jikalau kita menerima dan mengikut text mesej yang disampaikan.

5. Jikalau membuatkan kita seperti tak boleh hidup tanpanya.

6. Jikalau kita menghadiahkan kepada anak-anak.

7. Jikalau kita menggunakannya semasa kita sedang dalam perjalanan.

8. Jikalau kita mememerlukannya semasa dalam kecemasan.

9. Menjadi kan kita berkata….hmm…eh di mana Al-Quran saya?

Dan lagi satu,

Tidak seperti handphone , kita tidak perlu risau Al-Quran kita akan disconnect, tiada coverage

p/s : Jom berfikir sejenak “yang mana keutamaan kita?” dan jangan drops calla!
 
Sponsored Post

apeng8264

Active+ Member
Joined
Mar 2, 2009
Messages
2,893
Reaction score
0
Points
20
Ala apa susah.. install jer alquran dalam handphone.. aku hari2 bawak... tapi tang nak amalkan tu jer yg susah..
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
Ala apa susah.. install jer alquran dalam handphone.. aku hari2 bawak... tapi tang nak amalkan tu jer yg susah..

btl2 ... bawak quran kemana2 pun belum tentu nak amalkan
 

fnd75

Active Member
Joined
Apr 25, 2006
Messages
1,938
Reaction score
36
Points
35
jgn bukak pulak file al-quran dlm toilet tu...

1 lg jgn dibuat ringtone, tiba2 berbunyi dlm toilet.. haru..
 

nashburn

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
6,374
Reaction score
68
Points
70
isk.. handphone aku main letak rata2 campak2 mana leh buat lagu tu kat Quran
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register