BTC USD 49,357.9 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jenama SUSU Haram

ajoi24

Active+ Member
Messages
3,195
Joined
Sep 25, 2009
Messages
3,195
Reaction score
4
Points
25
Peringatan:

Bagi yg bakal melahirkan Dan sudah melahirkan, diharap hindarkan jenama yg merosakkan aqidah Islam. Demi
anak-anak yg soleh Dan solehah..
Susu similac ini adalah product Abbott Laboratories selain similac, Abbott Laboratories juga distribute susu-susu
berikut:

1) Isomil
2) gain
3) gain plus
4) grow
5) pediasure
6) ensure

Berkaitan status halal / tak halal TU, harap Kita dapat information a.s.a.p. Info utk kenkawan yg ader anak/adik/anak
sedara yg minum susu.
*SIMILAC*.
Sorry terpaksa info pasal benda ni untuk pengetahuan mothers to be.. And please inform this to ur ‘mummy’ friends ok
Aku baru dapat info dari Datuk Dr Maamor persatuan pengguna Islam :placeMalaysia .. Susu formula *SIMILAC* diragui status
halalnya.Susu in pun quite famous.. Ada di pasaran. Susu TU dipercayai guna hormon manusia dalam proses pembuatannya.
Susu TU pun dah dikategorikan TAK HALAL dari Persatuan Pengguna Islam Amerika Syarikat.
Inform kawan2 ok!..

err kalo da ade thread ni kasik delete jela wokey :-?
 
Sponsored Post

damiaphang

Super Active Member
Messages
7,626
Paid Membership
Joined
Apr 21, 2008
Messages
7,626
Reaction score
53
Points
70
thanks...

kalau susu enfagrow/enfakids tu termasuk tak...:-?
 

Ran

Active+ Member
Messages
4,982
Joined
Oct 23, 2007
Messages
4,982
Reaction score
65
Points
40
nestle NAN camner..abs susu apa lg yg ada dlm pasaran yg halal klu sume dah haram..minum air masak jer laa anak2
 

roslanab

Active Member
Messages
2,485
Joined
Dec 30, 2008
Messages
2,485
Reaction score
26
Points
30
Thanks for the info.

Setakat ini anak aku kembar dua (3 tahun) menyusu jenama anmum.
sebelum ni enfagrow.
 

ajim2002

Fun Poster
Messages
907
Joined
Apr 14, 2007
Messages
907
Reaction score
2
Points
15
nasib anak aku dah tukar susu frisolac,sebelum ni mmg similac sbb bby aku tak cukup bulan.nak tau gak frisolac tu halal ke tak?
 

abahmu

Legendary Member
Messages
17,952
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,952
Reaction score
126
Points
123
ada sumber sahih x? xda org report kat jakim ke klu betul2 info ni sahih...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register