Jenama Barangan Elektrik Pilihan Anda?

CG Sponsors




AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
Mana satu anda pilih? Jenama atau apa2 saja asalkan ada!! :D:D:D

kalau pilih yang berjenama, tentunya mahal dan berkualiti serta berbaloi dengan penggunaanya.

kalau yang murah dan tidak berjenama pula, mungkin cepat rosak...:)
 
Last edited:
Sponsored Post

stORm

Banned
Joined
Oct 30, 2008
Messages
2,397
Reaction score
2
Points
25
barangan elektrik kenalah pilih yg ada brand ataupun dah establish....
sebab yg dah ada brand ni ada quality assurance sebelum dipasarkan....
lagi satu, warranty pun ada.....
apa-apa hal, taklah tertipu.....
mahal sikit pun berbaloi....
selain tu... cust & tech service pun ada.....
 

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
aku rekemen:
-sony
-samsung
-hitachi
-HP
:D:D:D:D:D:D
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
Aku dah survey 3-4 kedai letrik..
Untuk TV, derang banyak promote TV Jenama Sharp, kualiti gambar terbaik katanya...

Peti Sejuk plak derang promote jenama Mitsubishi - Jimat Letrik berbanding Sharp/Panasonic/Toshiba

Kipas Angin - KDK is the best, tahan lama but Panasonic pon bagus gak, actually KDK ngan Panasonic dari kilang yang sama.

Home Theater - Sony laaa
 

Biggie

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Aug 31, 2008
Messages
14,648
Reaction score
79
Points
120
setakat ni tak rosak lagi...:D:D:D

peti - sharp
tb - lg
h/theatre - lg
ekon - york
kipas - kdk

:D:D:D:D
 

alia_angel

Super Active Member
Joined
Oct 25, 2008
Messages
5,254
Reaction score
29
Points
70
barangan elektrik mesti lah yg dah establish....kalo xfamiliar dgn brand nie agak was2 lah nak beli...
 

sis_zety

Active+ Member
Joined
May 10, 2008
Messages
3,830
Reaction score
10
Points
40
kalo music stuff sony...
kalo tv,peti ais,kipas brand yg dah establish...
macam sharp,national,samsung...
 

daviddol

Legendary Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
10,420
Reaction score
0
Points
110
sokonglah...barang-barangan yg diperbuat dari Msia...
 

rafina_80

Active+ Member
Joined
Jan 30, 2008
Messages
4,102
Reaction score
44
Points
30
barang letrik ni xblh pakai beli jer..

kena tgk gak jenama..waranty dan yg penting cop pengesahan sirim..

tapi klu dah yg berjenama tu confirm ada cop sirim..
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
A/V - sony
icebox - panasonic
mesin basuh - panasonic
kipas/ekon - panasonic
 
Sponsored Post
Top
Log in Register