Jemputan Ke Majlis Istiadat dan Mandi Minyak Gayong di Kedah

CG Sponsors




RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Kepada semua member2 CG yang berada di Kedah
yang luar kalau sanggup datang, turut di alukan

saya jemput semua utk turut serta memeriahkan majlis
Adat Istiadat Gayong Dan Majlis Mandi Minyak 2008

Di adakan pada 13 dec 2008 (sabtu)
jam 8.30 malam sehingga 12 malam

Gelanggang Utama Silat Seni Gayong Caw Langgar Limbong
N0 57 Kg Limbong 06500 Langgar Alor Star Kedah



Bawa la kamera or video utk rakaman kenangan
dan bagi sesiapa yg berani, boleh la turut serta untuk mandi minyak

Yuran sumbangan RM15 seorang bg yg berminat utk mandi minyak
sumbangan anda haraplah ikhlas demi membantu
boleh datang terus ke gelanggang utk daftar join program

yang nak tengok tu free aje .

hubungi jawatan kuasa majlis utk datang sekiranya tersesat or tak tahu

019 5584046 Faizol
012 5338644 Amer

 
Last edited:
Sponsored Post

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
Majlis tak formal bermula jam 2.30 petang

Bagi mereka yang nak sponsor, boleh juga
kami akan tolong promosikan perniagaan dan khidmat ahli2 CG yg berminat utk sponsor majlis kami

sebarang pertanyaan sila SMS or call no tertera
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
mandi minyak....power tu...hebat...hebat....
 

RizMa

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
4,475
Reaction score
112
Points
38
ni mandi minyak ikut adat silat boss
just celup2 tangan n sapu2 ke badan jerr
bukan terjun masuk kawah

hehehehehehe

perhatian ini bukan minyak lintah, just minyak kelapa tanak:)):))

tapi kalau eboss nak sponsor minyak lintah sekawah pun ok:)):))
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,373
Reaction score
59
Points
120
Ada lagi tradisi mandi minyak nie erk, boss aku pun pernah cita yg dia pun pernah mandi minyak time memuda dulu... Tapi org dulu belajar silat ramai yg beramal & taat dgn perintah allah & tok guru... Tapi zaman skrg nie wallahualam ler.. :-?
 

gurucaca

Fun Poster
Joined
Jul 17, 2008
Messages
120
Reaction score
0
Points
10
Majlis tak formal bermula jam 2.30 petang

Bagi mereka yang nak sponsor, boleh juga
kami akan tolong promosikan perniagaan dan khidmat ahli2 CG yg berminat utk sponsor majlis kami

sebarang pertanyaan sila SMS or call no tertera
anak gayong erk ko :-?
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
Kepada semua member2 CG yang berada di Kedah
yang luar kalau sanggup datang, turut di alukan

saya jemput semua utk turut serta memeriahkan majlis
Adat Istiadat Gayong Dan Majlis Mandi Minyak 2008

Di adakan pada 13 dec 2008 (sabtu)
jam 8.30 malam sehingga 12 malam

Gelanggang Utama Silat Seni Gayong Caw Langgar Limbong
N0 57 Kg Limbong 06500 Langgar Alor Star Kedah



Bawa la kamera or video utk rakaman kenangan
dan bagi sesiapa yg berani, boleh la turut serta untuk mandi minyak

Yuran sumbangan RM15 seorang bg yg berminat utk mandi minyak
sumbangan anda haraplah ikhlas demi membantu
boleh datang terus ke gelanggang utk daftar join program

yang nak tengok tu free aje .

hubungi jawatan kuasa majlis utk datang sekiranya tersesat or tak tahu

019 5584046 Faizol
012 5338644 Amer

terima kasih jemput kami bro :)

:)cgrock
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
Kepada semua member2 CG yang berada di Kedah
yang luar kalau sanggup datang, turut di alukan

saya jemput semua utk turut serta memeriahkan majlis
Adat Istiadat Gayong Dan Majlis Mandi Minyak 2008

Di adakan pada 13 dec 2008 (sabtu)
jam 8.30 malam sehingga 12 malam

Gelanggang Utama Silat Seni Gayong Caw Langgar Limbong
N0 57 Kg Limbong 06500 Langgar Alor Star Kedah



Bawa la kamera or video utk rakaman kenangan
dan bagi sesiapa yg berani, boleh la turut serta untuk mandi minyak

Yuran sumbangan RM15 seorang bg yg berminat utk mandi minyak
sumbangan anda haraplah ikhlas demi membantu
boleh datang terus ke gelanggang utk daftar join program

yang nak tengok tu free aje .

hubungi jawatan kuasa majlis utk datang sekiranya tersesat or tak tahu

019 5584046 Faizol
012 5338644 Amer

t kasih jemput.. nnt leh share video kt sini eh.. cari la vid cam yer.. xpnh tgk lg upacara mandi minyak neh.. silat gayong kan?
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
mandi minyak ni nak wat apa? apa kelebihan klu kita mandi minyak ni? Mandi wajib tau le :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register