BTC USD 62,803.8 Gold USD 1,804.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

JAWI akui ambil tindakan ke atas Border's tanpa fatwa

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) hari ini mengakui bahawa tindakan ke atas syarikat Border's dan pengurus kedai syarikat tersebut Nik Raina Nik Abdul Aziz dibuat walau tiada fatwa dikeluarkan ke atas buku Allah, Kebebasan dan Cinta.

Pengakuan itu terkandung dalam afidavit oleh JAWI yang dikemukakan pada 30 Ogos lalu, menurut peguam yang mewakili tiga pegawai Borders dalam kes berkenaan.

Peguam tersebut, Rosli Dahlan berkata demikian di bangunan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini selepas kes tersebut dipanggil untuk pendengaran semakan kehakiman di hadapan Hakim Datuk Rohana Yusof.

Dalam kes tersebut, Rosli mewakili Nik Raina, penolong pengurus besar (operasi dan pembarangan) Border's Stephen Fung.

Bagaimanapun, penasihat kanan undang-undang yang mewakili JAWI, menteri dalam negeri dan menteri di jabatan perdana menteri bagaimanapun memohon supaya diberikan tempoh selanjutnya untuk memfailkan afidavit daripada menteri dalam negeri.

Rosli berkata mereka memfailkan afidavit dan dokumen yang diperlukan mahkamah pada Jun dan responden sepatutnya memfailkan dokumen dalam tempoh 14 hari selepas itu.

sumber
 
Sponsored Post

BlueDream

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,909
Reaction score
59
Points
120
Pengarang buku Allah, Kebebasan dan Cinta

cfad141aacbbad3ac2dbb7b01fad36ad.JPG


manji.jpg


Tak ble pakai. Ada unsur2 freethinker
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register