Jauh Perjalanan Luas Pemandangan

CG Sponsors




AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
Mungkin ada diantara kita yang telah melancung atau sudah sampai ke tempat2 yang menarik diluar negara.

Apa kata kita syer bersama tempat2 menarik yang pernah anda lawati di luar negara..:D

kalau boleh uploadkan gambar sekali...:D
 
Last edited:
Sponsored Post

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
OK..AKU mulakan dulu...tempat yang pertama aku pergi ialah SURABAYA, INDONESIA JATIM, pada tahun 1987...memang best sebab banyak barang2 yang dapat dibeli dengan murah. Gambar tak der sebab udah rosak gambar2 masa kat sana...:)
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
mm.. bagus juga ade thread nih.. leh tgk2 pengalaman yg da gi oversea :).. sy just simpan angan2 aje dulu..:).. klu leh cite pengalaman .. klu gambar2 tu.. leh juga search kt tenet
 

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
tempat menarik diluar negara yang sudah aku jejaki...

1. Singapura...kerap pergi
2. Belawan/Medan
3. Pulau Batam
4. yanggon (burma)
5. Pattaya, Thailand
6. Sattahip, Thailand
7. Cochin, India
8. Mumbai, India
9. Cairo, Mesir (sempat melawat spinx,universiti al azhar,piramid, dll)
10. Arab saudi- melawat sebahagian masjid2 di sana, Jeddah, Madinah (melawat makan nabi) dan Mekah Al Mukarramah (melakukan umrah)
11. Pakistan
12. San Marino
13. Florence, Italy
14. Venice (venezia), Italy
15. Pisa, Italy
16. Colloseum,Rome, Italy
17. Taranto, Italy
18. Milano, Italy

next trip......Menunaikan fardhu haji kat mekah bersama isteri dan anak...Insyaallah. Mungkin pada tahun 2021 setelah anak aku besau...:)
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,373
Reaction score
59
Points
120
Pergh...
Best erk jadi ahli skuad TLDM dapat round2 world.... :D
 

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
Pergh...
Best erk jadi ahli skuad TLDM dapat round2 world.... :D
rezeki aku macam tu bro....sambil menyelam sambil minum air...banyak pengalaman hidup. Alangkah bertuahnya kita hidup di malaysia ini berbanding dengan tempat2 lain yang pernah aku lawati..:)
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,373
Reaction score
59
Points
120
rezeki aku macam tu bro....sambil menyelam sambil minum air...banyak pengalaman hidup. Alangkah bertuahnya kita hidup di malaysia ini berbanding dengan tempat2 lain yang pernah aku lawati..:)
Hmm..
Kira dapat ler gambaran.....
Hujan emas di negeri org,
hujan batu di negeri sendiri..
lebih baik di negeri sendiri btul tak.. :D
 

maus

Freshie
Joined
May 26, 2008
Messages
41
Reaction score
7
Points
11
best gak topic ni..aku ni pun suka jalan2..setakat ni banyak dah jalan kat sekitar europe..itupun rezeki belajar kat sini..maybe kalau ada rezeki nak ke scandinavia nanti ..amin.. :)
 

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
best gak topic ni..aku ni pun suka jalan2..setakat ni banyak dah jalan kat sekitar europe..itupun rezeki belajar kat sini..maybe kalau ada rezeki nak ke scandinavia nanti ..amin.. :)
ko nak gi wat pe kat ctu??? melancung?
 

kainlangsir

Legendary Member
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,458
Reaction score
267
Points
141
aku dah pegi sheffiled,manchester dan london.simpan hajat nak pegi scotland plak...tangah kumpul duit..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register