BTC USD 57,327.8 Gold USD 1,773.25
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Janna Nick Dengar Lima Suara Dalam Kepala Setiap Hari

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,082
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,082
Reaction score
435
Points
91
Pelakon dan pengacara popular, Janna Nick mendedahkan golongan pesakit mental berdepan situasi otak yang sangat bising.

Janna berkata, disebabkan itu, dia kadang-kadang bercakap dengan kuat dan ia bukan kerana dia seorang 'happy go lucky' atau 'loud'.
103058gkvvwszxcf2ytt7p.png

"Hati rasa lain, otak cakap lain. Bayangkan duduk sendirian atau di tengah keramaian. Selain daripada suara-suara orang. Pesakit mental kena berlawan dengan suara-suara dalam kepala sendiri. Bukan satu suara, lebih empat hingga lima suara sepanjang hari," tulisnya menerusi Instagram.

Menurutnya, dia hanya tidur waktu yang paling sunyi dan paling tenang serta mengakui ubat-ubatan sangat membantu proses ini.
"Setiap hari balik shooting (penggambaran}, saya jadi lesu. Otak saya penat. Saya tak nak jumpa orang, tak nak bersiap," tulisnya.

Terdahulu menerusi Instagram, Janna menegaskan kesihatan mental seharusnya menjadi keutamaan dalam apa saja perkara dan tidak dapat dibeli

April lalu, Janna tampil mendedahkan di Instagram bahawa dia mengalami masalah gangguan bipolar selain mengaku pernah membuat cubaan bunuh diri sebanyak dua kali ketika berusia 14 dan 15 tahun

Menerusi satu hantaran di media sosial itu, Janna berkata, dia juga bergantung dengan ubat anti kemurungan serta mendapatkan pemerhatian rawatan daripada doktor pakar.

*Hmetro
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Janna nie kalau dia mau aku

Aku kahwin dah ngan dia

Dari dia mula berlakon aku dah jatuh cinta kat janna nick

Love u janna
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
2,921
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,921
Reaction score
341
Points
46
Janna nie kalau dia mau aku

Aku kahwin dah ngan dia

Dari dia mula berlakon aku dah jatuh cinta kat janna nick

Love u janna
Abam daus kena hantar tanda dulu.

Abam daus bukan sebarang botak...

Kalo web pon ada kepuasan tersendiri takkan orangnya tidak kan....

Selamat maju jaya bang daus...
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Messages
52,463
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,463
Reaction score
1,783
Points
596
Abam daus kena hantar tanda dulu.

Abam daus bukan sebarang botak...

Kalo web pon ada kepuasan tersendiri takkan orangnya tidak kan....

Selamat maju jaya bang daus...
Hahahhahahha dasyat ada komen kot
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,786
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,786
Reaction score
22,055
Points
1,671
Satu lagi yg kaki ice. Dengar suara2 juga
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Messages
34,974
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,974
Reaction score
2,473
Points
201
Sakit rupe nya.. setiap insaf ada dugaan berbeza2
 

pelitaminyak

Super Active Member
Messages
5,622
Joined
Aug 13, 2008
Messages
5,622
Reaction score
1,592
Points
151
Jana nick....... Pak cik nak pesan, kalau nak berubat jgn berubat dgn pak su tu....... 🤣🤣🤣🤣🤣
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
2,921
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,921
Reaction score
341
Points
46
Kena dengar suara kita juga baru mental steady sket....dgor kuat blackpink agaknya nie...

 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register