BTC USD 60,533.4 Gold USD 1,801.88
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jangan tunduk kepada kritikan

zafaar

Freshie
Joined
Jul 30, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Points
8
Kita ditertawakan bila mempunyai cita-cita yang menggapai awan. Kita dikritik bila langkah yang diambil tidak tepat. Kita disindir bila keputusan yang diambil adalah salah. Kita dicemuh bila mengalami kegagalan dalam hidup.

Sungguh, hati mana yang tahan bila dicaci, dikritik, disindir malah ditertawakan. Setebal manakah muka kita menahan malu? Sejauh manakah tahap kesabaran bila maruah diri dicakar dicalar, air muka dijatuhkan, harga diri dipijak-pijak. Hakikat yang amat memedihkan, putus asa, kecewa dan sedih yang tiada bandingannya.

Untuk tidak berada di titik itu, kita mengelak, tidak perlu ada cita-cita tinggi melangit, tidak mahu membuat kesilapan, tidak mahu mengalami kegagalan. Lantas untuk itu kita tidak berwawasan lebih jauh demi sebuah impian.Tidak berani membuat keputusan kerana tidak mahu membuat pilihan yang salah. Enggan berusaha kerana takut gagal.

Lihatlah, betapa betapa besarnya kesan dari takut terhadap kritikan. Ia telah meragut kebebasan untuk memilih dan melakukan apa yang digemari dalam hidup ini. Ia telah merentap sebuah impian dan harapan. Ia telah merosakkan usaha yang baru hendak bermula.Ia telah menelan segala keinginan untuk berjaya.

Usahawan yang berjaya amat peka dengan keadaan ini. Mereka awal-awal lagi sudah mempersiapkan diri agar tegar dengan semua ini. Memiliki benteng hati yang teguh dan waja amatlah berguna sekali. Memiliki kekuatan dalaman, semangat, keinginan, keyakinan dan kepercayaan terhadap diri sendiri adalah tunjang yang utama.

Senang cerita tebalkan muka, pekakkan telinga, miliki sekeping ‘hati kering’ mungkin boleh dijadikan sandaran. Kekuatan dalaman yang teguh akan menjadi lebih besar akan menelan rasa takut dikritik oleh pengritik tak bergaji di sekitarnya.

Memang payah untuk menghadapinya buat pertama kali. Berlapang dadalah. Anggaplah ianya salah satu dari halangan demi mencapai sebuah kejayaan. Dengan berkat kesabaran dan kesungguhan, adalah tidak mustahil untuk kita menewaskan cabaran yang satu ini.

Jadi, bila ada yang mentertawakan anda dan mengatakan…”Aleacorp? Apa ke benda tu? Boleh percaya ke? Boleh jalan ke bisnes macam tu?” Jangan cepat melatah, jangan cepat marah.

Beritahu mereka secara baik-baik. “Hello kawan, mari sini kita cerita-cerita dulu”

Aleacorp? Apa ke benda tu?

Kat internet hari ini macam-macam ada. Nak jual, nak beli, nak lelong, nak cari, nak niaga, nak buat apa sahaja pun boleh.

Aleacorp ni adalah satu program keusahawanan yang memiliki konsep bisnes affiliate. Rangkaian Aleacorp hari ini sudah meluas ke seluruh pelusuk negara. Rakaniaga Aleacorp dibimbing untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya.

Anda akan belajar menulis kertas cadangan perniagaan sendiri. Anda akan didedahkan dengan bagaimana mendapatkan geran dan pinjaman untuk merealisasikan impian anda memiliki satu perniagaan ataupun membesarkan lagi perniagaan anda.

Bukan itu saja, dengan mengajak lebih ramai sahabat dan ahli keluarga anda menyertai Aleacorp, pihak syarikat akan memberikan komisyen dan bonus yag lumayan. Sistemnya cukup mudah dan boleh diusahakan oleh sesiapa sahaja dan di mana sahaja. (Sila lihat halaman galeri Aleacorp untuk melihat rakaniaga yang telah menerima bonus dari pihak syarikat)

Tak rugi jika anda mencuba malah mengaut keuntungan yang tidak pernah anda jangkakan selama ini.

Boleh percaya ke?

Boleh, kalau anda meneruskan pembacaan ini dan melihat apa faedah yang akan diperolehi bila menyertai Aleacorp. Lihat halaman berikut untuk berkenalan lebih rapat lagi dengan Aleacorp

Latar belakang
Testimoni Rakaniaga Aleacorp yang telah berjaya

Pakej yang ditawarkan
Ulasan ebook
Sedikit keterangan matlumat pembiayaan


Boleh jalan ke bisnes macam tu?

Boleh jika anda berminat
Boleh jika anda punya keinginan untuk menjadi usahawan berjaya
Boleh jika anda bertindak sekarang dengan mendaftar diri sebagai rakaniaga Aleacorp

Bukankah pokok pangkalnya diri anda sendiri?
Bukankah kesempatan itu perlu diambil segera?
Bukankah peluang itu perlu direbut sebelum ianya pergi bak awan berlalu?

Daftar dulu secara percuma di sini
 

CG Sponsors
Top
Log in Register