Jangan Pinjam AEON CREDIT!!!!!

Recommended Brokers


KenZairul

Freshie
Joined
Jun 3, 2016
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
Sebenarnya, banyak bank memberi perkhidmatan yang sama. Soalannya ialah pembayaran.

Bukan sahaja kena interest yang tinggi. Ada juga kes-kes sebegitu yang akhirnya didakwa. :(
Begitu bahaya ke? aku sentiasa guna aeon card aku utk semua bayaran selepas ambil aeon card ni... baru minggu lepas ambil easyphone hua wei mate 10 shj... harap aku x kena kes yg kamu kata...
 
Sponsored Post

soyabean84

Active+ Member
Joined
Mar 18, 2009
Messages
3,257
Reaction score
78
Points
30
Sy pernah buat loan & masih pakai CC AEON, setakat ni jaga payment tiap2 bulan memang xde mslh... Bukan nak promote AEON, cuma kalau buat pinjaman ni dgn bank mana2 pun kalau payment mslh mg salah kita sndr...
 

sisi2

Freshie
Joined
Oct 28, 2017
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
susah lah kalau kena surat dari bank...
 
Last edited:

Izati zuraida

Freshie
Joined
Jan 18, 2018
Messages
14
Reaction score
0
Points
3
Begitu bahaya ke? aku sentiasa guna aeon card aku utk semua bayaran selepas ambil aeon card ni... baru minggu lepas ambil easyphone hua wei mate 10 shj... harap aku x kena kes yg kamu kata...
kalau tak bayar balik hutang mesti kena dakwa daripada bank.
Tak ada masalah berlaku kalau kamu bayar dalam tepat masanya.
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,353
Reaction score
938
Points
111
Sy pernah buat loan & masih pakai CC AEON, setakat ni jaga payment tiap2 bulan memang xde mslh... Bukan nak promote AEON, cuma kalau buat pinjaman ni dgn bank mana2 pun kalau payment mslh mg salah kita sndr...
situasi menjadi pedih bila kita dilanda masalah. cth kena buang kerja, kena masuk hospital dsb. bank tak peduli semua tu. ye lah kita pun dah setuju, dah sign. bank pun ada tanggungan mereka yg perlu diuruskan.

dah nama pun pinjam, kalau bayar ontime confirm x kena interest membukit.
pasal notifikasi ke apa jadah, loan kereta loan rumah semua tu nak tunggu notifikasi baru bayar ke macam mana?
yg complaints banyak ni aku syak belum pernah serve loan rumah.
hehe berani la buat alasan x dapat notifikasi utk bayar kalau loan rumah.
masuk lelong nanti baru ada akal.
lain kali kalau xnak ada pinjaman yg ada interest, pinjam sama kawan2 or adik beradik or mak bapak.
pihak2 bank, aeon semua ada kepentingan.
nak bayar gaji pekerja, bayar bill, bayar sewa, bg dividen kat pencarum lagi.
sembang berdegar.
a'ah betul tu. pinjam dgn family @ kawan, bukan saja takde bunga. malah tak bayar terus pun takpe. cuma mungkin hilang kawan @ putus sedara je lah :)paid
 

TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
149,303
Reaction score
20,666
Points
1,661
AEON Credit untung RM300 juta

KUALA LUMPUR: AEON Credit Service (M) Berhad (AEON Credit) merekodkan keuntungan bersih RM300.06 juta bagi tahun kewangan berakhir 28 Februari 2018.


Menurut syarikat itu dalam satu kenyataan hari ini, keputusan itu merupakan peningkatan 13.2 peratus berbanding tempoh sama tahun kewangan sebelumnya.

"AEON Credit menyaksikan tahun menguntungkan bagi tahun kewangan 2018 dipacu terutama produk dan perkhidmatan, serta strategi promosi dan aktiviti pemasaran,” kata Pengarah Urusannya Kenju Fujita.

Tambahnya, pihak pengurusan sentiasa menitik beratkan kualiti aset dalam usaha mengurangkan kos kredit bersih.

Sehubungan pencapaian terbaik itu, AEON Credit mengumumkan dividen 41.13 sen sesaham di bawah tahun kewangan semasa, melibatkan 34.1 peratus dari utnung bersih syarikat.

Pada tahun kewangan sama AEON Credit merekodkan pendapatan RM1.24 bilion, peningkatan 12.1 peratus berbanding RM1.10 bilion tempoh sama tahun sebelumnya.


http://www.astroawani.com/berita-bisnes/aeon-credit-untung-rm300-juta-178543
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,051
Reaction score
771
Points
166
AEON Credit untung RM300 juta

KUALA LUMPUR: AEON Credit Service (M) Berhad (AEON Credit) merekodkan keuntungan bersih RM300.06 juta bagi tahun kewangan berakhir 28 Februari 2018.


Menurut syarikat itu dalam satu kenyataan hari ini, keputusan itu merupakan peningkatan 13.2 peratus berbanding tempoh sama tahun kewangan sebelumnya.

"AEON Credit menyaksikan tahun menguntungkan bagi tahun kewangan 2018 dipacu terutama produk dan perkhidmatan, serta strategi promosi dan aktiviti pemasaran,” kata Pengarah Urusannya Kenju Fujita.

Tambahnya, pihak pengurusan sentiasa menitik beratkan kualiti aset dalam usaha mengurangkan kos kredit bersih.

Sehubungan pencapaian terbaik itu, AEON Credit mengumumkan dividen 41.13 sen sesaham di bawah tahun kewangan semasa, melibatkan 34.1 peratus dari utnung bersih syarikat.

Pada tahun kewangan sama AEON Credit merekodkan pendapatan RM1.24 bilion, peningkatan 12.1 peratus berbanding RM1.10 bilion tempoh sama tahun sebelumnya.


http://www.astroawani.com/berita-bisnes/aeon-credit-untung-rm300-juta-178543
sedap main dgn riba.. jadi along berlesen.. :D
 

Dragonforex

Permanently Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
kemudahan pinjaman jika terdesak.

incase betul2 nazak nk perlukan duit.
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,899
Reaction score
94
Points
125
sedap main dgn riba.. jadi along berlesen.. :D
btol tu..
aku pun dah terpinjam kat aeon credit ni masa beli motor..
ingatkan kedai tu bagi loan kedai,
senyap2 je dia kata pinjaman dah lulus..
tapi sebelum beli tu tak cakap pun nak loan aeon credit..
kalau aku tau dulu, aku cancel dah..
dia punya interest tinggi beb..
kalo beli cash dapat 2 bijik moto
 

fazrulpauzi

Active Member
Joined
Jan 5, 2009
Messages
1,699
Reaction score
0
Points
20
Aku rasa xpuas hati dgn bank ni,sbb derang xhantar bil penyata utk kita semak tiap2 bulan hutang kita. Dulu aku pinjam RM3000
aku dh bayar rm3000 lebih dgn bunga dia ada baki RM460. semasa ada baki ni aku ada crisis kewangan sbb xder kerja tahun 2009 aku pun sakit masa tu. lepas tu br sekang bleh nak ada kerja balik. tapi aku tak puas hati hutang tu jadi RM1060 ringgit setahun pastu la tahun 2009.skang aku nak byr sikit2 dia tak bagi dia suh bayar semua dia kata kalo aku xbyr kena CTOS blacklist kena saman rm4000. nyesal tobat aku xmo pinjam dgn bank dh.

harap kawan2 kat luar jauh kan diri dr bank **** ni.cekik nak mampus.along gak ni.:(scam

jgn pinjam2 duit sbb nasib kita kadang2 xbaik, kita hilang keja dan sakit sekaligus duit xder bahana dpt.


dh ok ke aeon sekarang ni? cuba check rekod kewangan dgn click link kat siggy sy tu. boleh check ccris,ctos,bangkrup,ptptn,court kes n mcm2 lagi record.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register