BTC USD 20,247.1 Gold USD 1,719.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jangan beli rumah skang, simpan duit. 2016 musim rumah lelong

Sponsored Post

Beezeebiz88

Fun Poster
Messages
208
Joined
Jul 15, 2014
Messages
208
Reaction score
2
Points
15
Kalau tanya property investor memang diorang akan cakap harga rumah mana pernah turun. Bila aku tanya cerita pasal krisis subprime di us dengana harga rumah kat bukit berungtung diorang larikan topik lain. Ada investor property buat sindiket berpakat dengan developer menyebabkan harga rumah naik yang mana aku cukup benci. Ada juga yang genuine yang mana mereka study sebelum invest. Yang invest beli rumah lelong tu pun ok juga.
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,889
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
25,889
Reaction score
3,766
Points
266
Awards
1
aku plan nak beli rumah
adoi
 

Zulkarnine

Super Active Member
Messages
7,622
Joined
May 30, 2007
Messages
7,622
Reaction score
163
Points
83
takyah beli rumah skrg...kumpul duit dlm 5thn..pastu beli rumah bayar cash terus....huhuhuhu
 

nasigorengkicap

Active+ Member
Messages
2,788
Joined
Dec 27, 2010
Messages
2,788
Reaction score
7
Points
25
mcm interest naik tu tak apply ngn interest yg fixed mcm keter kan? mohon pencerahan
 

abukrokok

Active Member
Messages
2,473
Joined
Aug 31, 2012
Messages
2,473
Reaction score
34
Points
30
Kalo dulu rumah2 kejap je abis... belum launch pun dh separuh org dalam beli... xsempat iklan lagi...

Tapi skangni dh banyak tak terjual... kebanyakkan org kita mampu beli bawah 400k je.. developer up harga sampai 600k hingga la juta2 harga utk teres 2 tingkat.. skang ramai yg dh tak mampu... tunggu dan lihat je la.. developer pon macam terdesak je skang... sampaikan terpaksa ke oversea utk promote rumah2 yg tak laku kpd komuniti2 malaysia kat sana.... aku pernah nak beli rumah tapi developer suruh pegi ofice.. urusan pakai pos tak dilayan, skang dari oversea pun diorang tolong uruskan jual beli.. nampak terdesaknya kan???

tapi kalau xbeli skrg mcm mane dgn gst? sure akan mark up juga kan?
 

azleeali

Fun Poster
Messages
320
Joined
Jun 24, 2014
Messages
320
Reaction score
5
Points
15
setiap benda ada pasang surutnya...kejap naik kejap turun...itu hukum alam....

bila tanya org jual emas, dia kata jangan risau harga emas sentiasa naik...tengok sekarang apa jadi....

bila tanya orang jual rumah...jangan risau...harga rumah tetap akan naik...

kita jangan ikut orang lain...buat cara kita

orang melayu cukup beruntung di Malaysia...

simpan duit dalam ASB dulu...itu senjata kita...penuhkan ASB dan ASB2...jangan buat loan ASB...itu semua nak manipulate sahaja...last2 kita yang rugi...yang jadi promote jadi agen yg kaya....

dah penuh ASB...simpan kat tabung haji...ini pun senjata kita...

kerja macam biasa...bisnes macam biasa...jimat cermat...

sambil2 tu trade forex....untung forex masuk balik ASB dan tabung haji...

sebab ? ini semua the power of cash...dan kecairan yang mudah...
 

nonoo1

Super Active Member
Messages
5,854
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,854
Reaction score
326
Points
91
spekulasi ja... dulu pun ada gak spekulasi cam ni.. tunggu punya tunggu menyesal aku.. rumah makin mahal, tak turun2... last sekali ssebab terjebak spekulasi aku terpaksa tambah 100k untuk beli rumah...

tak mustahil spekulasi tuan terjadi, tp mungkin tak semua tempat... mungkin tempat2 yg super mahal saja.. takat 300k orang mamp lg dok beli.. tapi kalo dah dekat 800k, mungkin terjadi
 

userun

Super Active Member
Messages
6,430
Joined
Mar 16, 2009
Messages
6,430
Reaction score
87
Points
80
hrmm... aku mmg x bijak dalam hal ekonomi... tp dari segi pengalaman aku...
thn depan tahun paling mencabar bzns aku... sebab sekarang mmang slowww...:((

ko jual apa bro? kongsi sikit...
 

agigas

Active Member
Messages
1,849
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,849
Reaction score
235
Points
38
Senario untuk hot area, property high end mungkin boleh merudum (dan dah setahun dua ni merudum sikit pun harganya). Medium & low end, bawah 450k, jangan harap la nak merudum. Permintaan terlampau tinggi. Lain la kalau semua pakat jangan beli property dalam masa 6 bulan ni, adela sikit possibility jatuh harga...yang mana agak mustahil..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register