BTC USD 17,216.8 Gold USD 1,789.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jangan beli kereta temasik aka sg unregister car

+kOoL+

Legendary Member
gem
Messages
12,425
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,425
Reaction score
68
Points
120
ade member beli kereta temasik (subaru forester) sekali dgn document pelbagai, sekali kena tahan pasal klon doc kereta subaru impreza....

tak pasal2 masaalah....siap kautim pelbagai....

penjual yg bijaksana tu kat CG jugek....

maknanya dokumen tu dokumen klon la eh tuan?.. sama macam kereta curi la jadinya kan?.. :-?
 
Sponsored Post

rabbitguise

Fun Poster
Messages
765
Joined
Apr 14, 2013
Messages
765
Reaction score
0
Points
10
maknanya dokumen tu dokumen klon la eh tuan?.. sama macam kereta curi la jadinya kan?.. :-?

clone doc tapi bkn kereta curi......

kegagalan seller dlm pekara2 yg dia anggap kecil menyusahkan buyer.....
 

perokoktegar

Active+ Member
Messages
3,184
Joined
Nov 5, 2012
Messages
3,184
Reaction score
14
Points
25
Sudah byk org pm i ttg beli kreta dr yard(org mys kbanyakan call kreta temasik).
Bukn beli utk guna biasa, tapi beli utk parts.. Contoh: kreta xciden total lost, so mreka nak guna kreta yard, tahu risk nya, then ok lah. Ataupun enjin total lost mcm kna bnjir atau enjin overheat(mau tukar blok), ecu dan wiring rosak, jika repair kedai i igt rm25k atau lebih utk e46. So dia beli dari curi yard rm8k, xda apa doc, so ok lah...
Jika nk jual, ckp terang2 kt buyer, setle.. Cari puspakom yg xda infra scanner... Settle

Yard tu kat mana?

nak beli kereta wat sparepart je
 

donat88

Active Member
Messages
1,707
Joined
Mar 5, 2008
Messages
1,707
Reaction score
33
Points
30
Berleluasa kereta ni kat FB..yang tak best pula jual sempena offer hari raya..#:-S#:-S
 

Mantam

Fun Poster
Messages
734
Joined
Aug 10, 2012
Messages
734
Reaction score
0
Points
10
Duit tak banyak buat la cara duit tak banyak... ni nak berlagak bukan main.
 

mohdnor

Active Member
Messages
2,174
Joined
Sep 11, 2008
Messages
2,174
Reaction score
86
Points
30
teringat keta pertama aku taun 2001 :)cgrock masa tu minyak baru rm1.10 kalo tak silap, selalu out station kuala ganu. kl- k.t 20 hengget jer minyak :)cgrock

yup..tahun 2001 rm1.10 lagi seliter.ron97 pulak tu
 

khairul385

Legendary Member
gem
Messages
14,397
Joined
Jul 10, 2008
Messages
14,397
Reaction score
10
Points
115
Tu arr..

Aku terpikir camtu laa..

Yang Pasti doc semua ori..

Kalo rodblok chek rodtax lepas arr kot sbb nilai sama..

Kalo mpv follow belakang check.plat pon xperasan sbb nombor dh interchange Baru..


Cuma Kalo xcident masak laa..

model kreta yang nak beli dari temasik tu sama ke tak dengan dalam geran ori?
kalau jenama sama tapi model tak sama...kantoi juga :D
 

kiddd2

CG Top Poster Club
gem
Messages
23,591
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,978
Points
201
model kreta yang nak beli dari temasik tu sama ke tak dengan dalam geran ori?
kalau jenama sama tapi model tak sama...kantoi juga :D

Model sama Cuma beza jenis je..

Cth ada geran civic ej ori..

Pakai Kat civic fd temasek..

Ok x??
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register