BTC USD 57,474.2 Gold USD 1,788.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Janda Baik ...pernah tak anda ke sini?

alonso

CG Hardcore Club
Messages
62,520
Paid Membership
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
dgr cite tak lama dulu ade gegaran kat situ ek?
lps kematian tokey genting tu
 
Sponsored Post

Talib Ali

Active Member
Messages
1,304
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,304
Reaction score
114
Points
33
Panduan Ke Janda Baik...Perkampungan Pelancongan No1 Di Malaysia

Salam Sahabat-Shabat CG sekalian

Just top-up info berkaitan Kampung Janda Baik.Kalau sesiapa ingin menghabiskan hujung minggu..boleh lah dapatkan informarsi kat sini.....
 

WnB

Super Active Member
Messages
9,356
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,356
Reaction score
484
Points
91
menarik info ni.. leh cuba utk bercuti di janda baik.. :)
 

ahib0205

Legendary Member
Messages
19,329
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
tepek sini sikit info janda :D

Mengenali Janda Baik

Di teroka pada tahun 1932 selepas banjir besar melanda seluruh negara pada tahun 1926.Tiga Haji sebagai tonggak utama membuka kampung :- Haji Deris, Haji Yasseh, Haji Kadir .Kampung didiami kebanyakkannya orang asli suku Temuan yang hidup secara primitif.Dapat nama dari kisah sepasang suami isteri orang asli yang berpisah dan berbaik semula (Janda Baik)

Dikelilingi oleh hutan dara dan banjaran titiwangsa yang menjadi tulang belakang Semenanjung Malaysia. Mengambil masa 40 minit perjalanan dari bandaraya Kuala Lumpur. Janda Baik adalah destinasi percutian anda dengan udara yang segar dan hutan yang menghijau pasti mendamaikan jiwa anda.
Dari percutian romantik bersama teman istimewa atau menghabiskan masa yang indah bersama keluarga sehinggalah mengaturkan majlis-majlis perkahwinan dan korporat.

Bagi Pemancing....

Disinilah syurga minat anda.Janda Baik di kelilingi sungai yang mengalir dari gunung serta mempunyai pelbagai spesis ikan seperti tengas,manyir,ikan ubi,baung,tilan dan pelbagai lagi.Yang Istimewanya anda tidak akan pulang dengan tangan kosong!.

Bagi Pengembara Basikal

Lokasi jalan Janda Baik yang cukup selesa dan jauh dari hiruk pikuk kenderaan , memberikan anda pengalaman menyusuri kampung yang cukup indah tenang dan nyaman.

Peminat Alam Semula Jadi


Disinilah kekuatan serta tunggak kampung Janda Baik. Terdapat lebih dari 200 lokasi perkhemahan,sungai serta laluan untuk jungle trekking,air terjun.Yang Lebih istimewa anda boleh menikmati pemandangan 3 buah negeri (Pahang/Selangor & Negeri Sembilan ) dari gunung nuang.

Peminat Sukan Lasak

Sebuah trek Motocross bakal di bina di Janda Baik. Ia merupakan trek yang paling ekstrem di Malaysia. Nantikan Update kami seterusnya .

Dengan variasi keindahan serta lokasi,,pastinya Janda Baik akan terus mengimbau memori setiap insan yang datang ke sini.



Selamat Datang. Welcome. Ahlan Wah Shalan. Huan Ying Tuan Ling.Warenga Waltekal

:)cgrock
 

awietech

Fun Poster
Messages
162
Joined
Jan 22, 2009
Messages
162
Reaction score
1
Points
15
Memang tgh merancang nak kesana. walaupun stay di Pahang, xpernah lagi ke janda baik. Memancing tu percuma ke? D'Ark nampak cam menarik jer.
 

Talib Ali

Active Member
Messages
1,304
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,304
Reaction score
114
Points
33
Memang tgh merancang nak kesana. walaupun stay di Pahang, xpernah lagi ke janda baik. Memancing tu percuma ke? D'Ark nampak cam menarik jer.

banyak Lagi lokasi menarik bro..InsyaAllah saya tengah upgrade info berkaitan resort & chalet supaya semua boleh tengok kat situ
 

Talib Ali

Active Member
Messages
1,304
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,304
Reaction score
114
Points
33
Memang tgh merancang nak kesana. walaupun stay di Pahang, xpernah lagi ke janda baik. Memancing tu percuma ke? D'Ark nampak cam menarik jer.

InsyaAllah Coming soon pada 26/03/2011 ada festival Janda Baik..semua warga CG Dijemput
 

fairos_ips

Fun Poster
Messages
501
Joined
Aug 5, 2009
Messages
501
Reaction score
0
Points
10
200 lokasi perkhemahan,sungai serta laluan untuk jungle trekking,air terjun....wah ni yang best ni...laluan untuk j.trekking ni extrim tak bro?last aritu pergi di lubok kawah.....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register