BTC USD 23,823.9 Gold USD 1,773.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jalan-jalan di Kota Kinabalu

kainlangsir

Legendary Member
gem
Messages
12,459
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,459
Reaction score
268
Points
141
Aku cadang nak gi KK tahun depan. Dlm bulan Februari.Aku plan nak menginap di TuneHotel je.sbb murah.jauh tak tempat tu dari bandar KK tu. Satu lagi tempat orang beli mutiara tu kat mana arr..tempat makan pulak kat mana yang best2..kalo korang ada contact yang aku boleh sewa van utk 2 hari...kalau ada hotel bajet yg lain boleh gak nak suggest..:D:D
 
Sponsored Post

badrush

Super Active Member
Messages
5,521
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,521
Reaction score
19
Points
75
best la ko kain langsir...dapat jalan2...ko mesti orang kaya kan..aku seumur hidup tak penah naik kapal terbang...tak mampu..huhu...
 

cput

Super Active Member
Messages
6,549
Joined
Mar 12, 2008
Messages
6,549
Reaction score
5
Points
65
baru plan nak gi KK gak in FEB..
 

ejoybaik

Super Active Member
Messages
5,534
Joined
May 22, 2008
Messages
5,534
Reaction score
29
Points
70
wah.. cam menarik tuh.. nak gi jugek...
 

kainlangsir

Legendary Member
gem
Messages
12,459
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,459
Reaction score
268
Points
141
best la ko kain langsir...dapat jalan2...ko mesti orang kaya kan..aku seumur hidup tak penah naik kapal terbang...tak mampu..huhu...

Alaaa..aku bukan kaya sangat pon.Bila MAS lauch airfares ni jer aku cadang gi. KLIA-KK pegi bali baru RM210. Kalau normal mau makan 7,8 ratus tu.Aku gi sbb nak melengkapkan satu mesia aku dah round.hhehe.. Alaaa aku doakan ko leh naik kapal terbang satu hari nanti.:D
 

exterminator

Fun Poster
Messages
122
Joined
Sep 28, 2008
Messages
122
Reaction score
0
Points
10
kk memang best...especially malam...gi lah ranau kalau sempat
 

ejus

Active+ Member
Messages
2,536
Joined
Jun 25, 2007
Messages
2,536
Reaction score
0
Points
20
kalau nak yg sejuk lagi..p sana kundasang kg halaman saya..pas tu baru p poring air panas..p mandi sana...
 

egold2u

Active+ Member
Messages
2,547
Paid Membership
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,547
Reaction score
77
Points
30
Aku cadang nak gi KK tahun depan. Dlm bulan Februari.Aku plan nak menginap di TuneHotel je.sbb murah.jauh tak tempat tu dari bandar KK tu. Satu lagi tempat orang beli mutiara tu kat mana arr..tempat makan pulak kat mana yang best2..kalo korang ada contact yang aku boleh sewa van utk 2 hari...kalau ada hotel bajet yg lain boleh gak nak suggest..:D:D

hurm...kalu tunehotel tu..jauh ar ckit..bersebelahan 1 borneo..mall yg besar lbh krg mid valley yg baru bukak kat sini...kalau dari KK tu jauh gak ar..lbh krg 20 minit camtu..kalau nak makan tu byk tempat..aku plg sk mkn seafood..ikan, udang, sotong bakar kat belakang pasar phillipines...kalau nak beli brg2 mutiara pun byk kat situ..x pun gi jek borong kat pasar malam...:D
tempat2 menarik bayak...kalau sempat gi Kinabalu Park kat Kundasang..best jalan2 kat pasar sayur kat kaki Gunung Kinabalau tu..udara pun nyaman jek...:)


gambar2 sekitar 1 Borneo
IMG_8865.jpg

IMG_8866.jpg

080105-044.jpg


Tempat makan faveret aku...:D
IMG_0927.jpg


kat dalam pasar phillipines
DSC03899.jpg


gambar2 sekitar Kundasang...kaki Gunung Kinabalu...
IMG_3796.jpg

IMG_3770.jpg

IMG_3778.jpg

IMG_3787.jpg

IMG_3818.jpg
 

kainlangsir

Legendary Member
gem
Messages
12,459
Joined
Jul 24, 2006
Messages
12,459
Reaction score
268
Points
141
wau..aku nak gi kundasan lah.jauh tak tmpt tu dari KK..selain dari tunehotel tu ko leh suggest tak mana2 bajet hotel yg lain.Satu lagi ada tak van a.k.a pemandu pelancong yg boleh aku sewa. Tmpt udang panggang tu kat mana bro..fuf best ah..gambo kat kaki gunung tu kat mana tuh..
 
Last edited:

wanzex

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,554
Joined
Jul 12, 2006
Messages
35,554
Reaction score
1,106
Points
191
wow...! cam menarik jer....rase nk pi jugak..
x penah pi lagi KK ni...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register