Jahat kah aku menyakiti hati dia?

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 24 22.4%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 7.5%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 44 41.1%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 29 27.1%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 34 31.8%

Latest Threads

MaryamBatrisya

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2008
Messages
427
Reaction score
0
Points
0
Asalamualaikum semua..

hmm tak tau nak start dari mana.

sebenarnya aku ada berkenalan dengan seorang lelaki 2 minggu lepas. Kita start jadi kawan, makin hr makin rapat dan kami agak serasi bersama.Dia seorang lelaki yang sangat baik, bertanggungjwb, rajin dan tinggi ilmu agama. To make it short suatu hari dia tanya psl personal life aku, aku ckp skrg ni aku single dan xde hati nk cinta cintun sana sini sakan ngn lelaki sbb berdasarkan pengalaman2 aku yang lepas dan aku nak fokus pd Phd aku.Disebabkan kami hari2 berjumpa, call dan sms, hubungan kami agak rapat sampailah hari ke 5 perkenalan kami, dia kata dia da start syg dekat aku. Dan dia tak pernah alami perasaan ini sebelum ni. Aku la perempuan yg first dia citer dekat mak dia, aku juga la perempuan yang pertama dia kenalkan dkat adik beradik dia. Aku jugalah perempuan yang pertama dia bawa dtg rumah dan aku juga lah perempuan yang pertama dia rasa betul2 nk kawen. Banyak perkara yang dia tak pernah buat dekat org lain terjadi pd aku. SEdangkan sebelum ini dia pernah bercinta sampai 4 tahun tak pernah sampai bawa jumpa family dan rasa macam tu. Tu pun akak dan anak buah dia yang citer. Aku admit masa awal2 perkenalan semua benda indah, berbunga2, dan seperti yang kita semua jangka pd awal perkenalan, dia memang layan aku terlampau baik. Aku tanya dia kenapa dia pilih aku, sayang aku, sedangkan kalau nk bandingkan rupa aku ngn awek2 dia yg sebelum ni, aku memg biasa sangat. Dia kata ini soal hati dia x mampu nak bagi jawapan. Walaupun jwpan dia agak terasa manis bg ssetgh perempuan, tp bagi aku berdasarkan perkara yg lepas2, aku tak senang digula2kan oleh seorang lelaki atau senang kene tipu.So masuk telinga kanan kuar telinga kiri.

And aku pula saja2 layan sbb aku tak rs 6-7 hr je kenal benda boleh jd serious. then benda ni start buat aku fikir ini serious bila dia pernah nngis bila aku ckp aku malas nk layan dia.

Sampaila ke hari 14, aku rasa aku dah tak boleh nak teruskan hubungan ni memandangkan semakin hari dia semakin serius dengan aku dan aku taknak bg dia harapan sbb aku tak paham sebenarnya mana dtg perasaan mendalam dia pada aku sdgkan kitorg baru je kenal. dia kata 10 hr kenal macam 10 tahun knl.So i decided to end tis up.

Dia agak sedih, menangis dan menangis lagi.dia kata dia dah berenti kerja kt kl sbb dia nk cr kerja dekat ngn tempat aku. dia siap tuka num nk bg senang ckp ngn aku,bila dah tak jd dia kata dia rasa malu sbb whole family dia dah tau psl aku, dia rasa pedih sangat perasaan ni. Dia x pernah rs sedih bila melibatkan hal dengan perempuan, tp dengan aku dia asyik rasa sayu. Dan dia kata ni akula satu2 perempuan yg pernah buat dia nngis sdgkan dia ni agak gangster orgnya.Aku buntu, aku rasa bersalah, aku keep tanya kenapa mcm ni sekali perasaan dia pd aku. Dia kata dia tak tahu, dia kata sayang dan rindu sangat dekat aku sampai terbawa bawa ke dalam mimpi. Aku mintak maaf dgn dia tp dia kata dia tak salahkan aku, dia yang salah sbb terlalu ***** utk mempunyai perasaan cinta yg terlalu cepat pd aku.

Dia dah tuka num phone. Dia kata kalau dia still guna lg num lama dia mesti akan teringatkan aku. dia kata juga kita dah x boleh jd kawan. sampai macam tu sekali. aku tak sangka 14 hari perkenalan memberi kesan yg agak besar dalam hidup dia. Nak kata dia desperate, aku tgk ramai prmpuan duk msg dia. Bila aku tanya kenapa tak pilih je dorg, dia kata dia tak minat.

kenapa?

kenapa cepat sangat dia nak ada perasaan yg mendalam pd aku?

adakah ni semua salah aku sebb mainkan perasaan dia?

aku rs kesal sbb dia seorang sahabat yang sangat baik. i cant afford to lose him as a friend..:(

aku cuma manusia biasa, aku tak de rupa yang cantik, aku takde harta benda, harta aku dunia akhirat cuma ilmu aku. Lelaki apabila dia mengeluarkan airmata disbbkan seorang perempuan, itu adalah sbb dia mempunyai perasaan yg mendalam pd perempuan itu. Aku tak rasa bangga bila jd mcm ni, aku rasa sedih..sbb aku tak suka mainkan perasaan org. Aku bgtau dia, lepas ni mesti tuhan balas teruk2 dekat aku sbb mainkan perasaan dia, tp dia kata, jgn salahkan diri sendiri, dia yang sepatutnya fikir dalam2 sebelum membuat sesuatu. Aku tak tinggalkan dia untuk lelaki lain, aku tinggalkan dia sbb aku tak sanggup nk sakitkan hati dia lagi walaupun cuma satu hari.

untuk dia,
kalau awk baca luahan saya kat cg ni..saya nak minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. Demi Allah saya xde niat nak sakitkan hati awk.
 
Sponsored Post

nabil916

Fun Poster
Joined
Feb 23, 2014
Messages
753
Reaction score
2
Points
0
Location
Malaysia
cinta pandang pertama la tu kot..
kalo tknak buat jiwa dia lgi sengsara, better jauhkan diri buat sementara..
kenapa tk terima dia je?
 

strom

Legendary Member
Joined
Jul 18, 2011
Messages
17,846
Reaction score
4,711
Points
0
Location
~ wherever i may roam ~
Sebenarnya...jawapan tu ada dlm hati..cuma tersimpul rapi..berdasarkan cerita yg ditulis diatas mungkin perkara hilang dia sebagai kawan tidak akan terjadi jika tt terangkan elok2 kat dia..minta lebih sedikit masa dari dia..kita kenal hati budi masing2 dulu..cakap terus terang jgn terus minta putus saat dia sedang betul bersungguh sungguh..time will tell..ingat tt easy come easy goes..tak salah tt minta putus..itu hak tt..tt yg tentukan furture tt..yg dah lepas biar bebas..tt buka tread ni pun akan buat tt rasa lebih bersalah setiap kali tt buka dan baca..percaya laa kata2 saya yg bukan pakar tapi yg ada pengalaman ni..dia pun tak akan selamanya bersedih dgn ketiadaan tt..dia akan usaha mencari penganti..jujur ni..buat masa ni jgn cuba2 hubungi dia..biar dia stabil sikit masa lagi..until then have a nice day..:)
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,772
Reaction score
561
Points
0
Gangster tetapi dalam hati ada taman.

Mungkin jadi macam tu pasal pertama kali kena reject. Selalu dia yang reject orang.
 

ayah_ne

Active Member
Joined
Feb 17, 2009
Messages
2,100
Reaction score
5
Points
0
Mung memang jahat...kesian dia...hehehe



P/s; ambe gurau je
 

MaryamBatrisya

Fun Poster
Joined
Sep 26, 2008
Messages
427
Reaction score
0
Points
0
bz ada kelas.

dia gtau dah taknak kontek aku lgi tapi td dia kol aku dan bgtau xpelah, "awk teruskan hidup awk sebagaimana yang awk mahu tetapi kalau awk rs awk perlukan saya, saya bersedia menerima awk bila2 masa"

dang.

seriously dia buat aku rs yg aku ni sangat jahat. :(
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,772
Reaction score
561
Points
0
bz ada kelas.

dia gtau dah taknak kontek aku lgi tapi td dia kol aku dan bgtau xpelah, "awk teruskan hidup awk sebagaimana yang awk mahu tetapi kalau awk rs awk perlukan saya, saya bersedia menerima awk bila2 masa"

dang.

seriously dia buat aku rs yg aku ni sangat jahat. :(
Satu teknik ngorat juga tu bila kena reject. Kasi yang reject rasa bersalah sangat-sangat. :">
 

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,977
Reaction score
826
Points
36
Location
kuching
Asalamualaikum semua..

hmm tak tau nak start dari mana.

sebenarnya aku ada berkenalan dengan seorang lelaki 2 minggu lepas. Kita start jadi kawan, makin hr makin rapat dan kami agak serasi bersama.Dia seorang lelaki yang sangat baik, bertanggungjwb, rajin dan tinggi ilmu agama. To make it short suatu hari dia tanya psl personal life aku, aku ckp skrg ni aku single dan xde hati nk cinta cintun sana sini sakan ngn lelaki sbb berdasarkan pengalaman2 aku yang lepas dan aku nak fokus pd Phd aku.Disebabkan kami hari2 berjumpa, call dan sms, hubungan kami agak rapat sampailah hari ke 5 perkenalan kami, dia kata dia da start syg dekat aku. Dan dia tak pernah alami perasaan ini sebelum ni. Aku la perempuan yg first dia citer dekat mak dia, aku juga la perempuan yang pertama dia kenalkan dkat adik beradik dia. Aku jugalah perempuan yang pertama dia bawa dtg rumah dan aku juga lah perempuan yang pertama dia rasa betul2 nk kawen. Banyak perkara yang dia tak pernah buat dekat org lain terjadi pd aku. SEdangkan sebelum ini dia pernah bercinta sampai 4 tahun tak pernah sampai bawa jumpa family dan rasa macam tu. Tu pun akak dan anak buah dia yang citer. Aku admit masa awal2 perkenalan semua benda indah, berbunga2, dan seperti yang kita semua jangka pd awal perkenalan, dia memang layan aku terlampau baik. Aku tanya dia kenapa dia pilih aku, sayang aku, sedangkan kalau nk bandingkan rupa aku ngn awek2 dia yg sebelum ni, aku memg biasa sangat. Dia kata ini soal hati dia x mampu nak bagi jawapan. Walaupun jwpan dia agak terasa manis bg ssetgh perempuan, tp bagi aku berdasarkan perkara yg lepas2, aku tak senang digula2kan oleh seorang lelaki atau senang kene tipu.So masuk telinga kanan kuar telinga kiri.

And aku pula saja2 layan sbb aku tak rs 6-7 hr je kenal benda boleh jd serious. then benda ni start buat aku fikir ini serious bila dia pernah nngis bila aku ckp aku malas nk layan dia.

Sampaila ke hari 14, aku rasa aku dah tak boleh nak teruskan hubungan ni memandangkan semakin hari dia semakin serius dengan aku dan aku taknak bg dia harapan sbb aku tak paham sebenarnya mana dtg perasaan mendalam dia pada aku sdgkan kitorg baru je kenal. dia kata 10 hr kenal macam 10 tahun knl.So i decided to end tis up.

Dia agak sedih, menangis dan menangis lagi.dia kata dia dah berenti kerja kt kl sbb dia nk cr kerja dekat ngn tempat aku. dia siap tuka num nk bg senang ckp ngn aku,bila dah tak jd dia kata dia rasa malu sbb whole family dia dah tau psl aku, dia rasa pedih sangat perasaan ni. Dia x pernah rs sedih bila melibatkan hal dengan perempuan, tp dengan aku dia asyik rasa sayu. Dan dia kata ni akula satu2 perempuan yg pernah buat dia nngis sdgkan dia ni agak gangster orgnya.Aku buntu, aku rasa bersalah, aku keep tanya kenapa mcm ni sekali perasaan dia pd aku. Dia kata dia tak tahu, dia kata sayang dan rindu sangat dekat aku sampai terbawa bawa ke dalam mimpi. Aku mintak maaf dgn dia tp dia kata dia tak salahkan aku, dia yang salah sbb terlalu ***** utk mempunyai perasaan cinta yg terlalu cepat pd aku.

Dia dah tuka num phone. Dia kata kalau dia still guna lg num lama dia mesti akan teringatkan aku. dia kata juga kita dah x boleh jd kawan. sampai macam tu sekali. aku tak sangka 14 hari perkenalan memberi kesan yg agak besar dalam hidup dia. Nak kata dia desperate, aku tgk ramai prmpuan duk msg dia. Bila aku tanya kenapa tak pilih je dorg, dia kata dia tak minat.

kenapa?

kenapa cepat sangat dia nak ada perasaan yg mendalam pd aku?

adakah ni semua salah aku sebb mainkan perasaan dia?

aku rs kesal sbb dia seorang sahabat yang sangat baik. i cant afford to lose him as a friend..:(

aku cuma manusia biasa, aku tak de rupa yang cantik, aku takde harta benda, harta aku dunia akhirat cuma ilmu aku. Lelaki apabila dia mengeluarkan airmata disbbkan seorang perempuan, itu adalah sbb dia mempunyai perasaan yg mendalam pd perempuan itu. Aku tak rasa bangga bila jd mcm ni, aku rasa sedih..sbb aku tak suka mainkan perasaan org. Aku bgtau dia, lepas ni mesti tuhan balas teruk2 dekat aku sbb mainkan perasaan dia, tp dia kata, jgn salahkan diri sendiri, dia yang sepatutnya fikir dalam2 sebelum membuat sesuatu. Aku tak tinggalkan dia untuk lelaki lain, aku tinggalkan dia sbb aku tak sanggup nk sakitkan hati dia lagi walaupun cuma satu hari.

untuk dia,
kalau awk baca luahan saya kat cg ni..saya nak minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. Demi Allah saya xde niat nak sakitkan hati awk.
bukan hang dah kahwin ke:-?
 

TengkuHaadi

Active+ Member
Joined
Mar 24, 2008
Messages
4,237
Reaction score
426
Points
83
bz ada kelas.

dia gtau dah taknak kontek aku lgi tapi td dia kol aku dan bgtau xpelah, "awk teruskan hidup awk sebagaimana yang awk mahu tetapi kalau awk rs awk perlukan saya, saya bersedia menerima awk bila2 masa"

dang.

seriously dia buat aku rs yg aku ni sangat jahat. :(
The best way is AVOID him completely la. Kan kalu masih duk layan lagi n masih x berjaya pikat tt...beliave me, tetiba je org camni bleh jadi SAIKO n...jaga2 ASID.

If you know what I mean.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register