Jadi Kawan atau Lupakan Terus Si Dia.

CG Sponsors




safuans

Active Member
Joined
Mar 13, 2009
Messages
1,522
Reaction score
270
Points
41
Hi, Semua.
1.Boleh ke dua orang yang punya perasaan suka menjadi sahabat ?
2.Patut ke TS ( Thread starter) ambil berat & jaga dia kalau tak sihat @ sakit, selagi mana TS belum berkahwin ( i'm single ).
3. Atau lupakan terus & abaikan je dia.

Kami tak boleh bersama atas faktor umur dia 40+, status janda anak dua, dia non-muslim. This is a Forbidden Love, that forbid by God & religion, even my family & her relatives, offsprings & friends would againts this relationship.

TS peduli & kesian dekat dia, dia kalau boleh taknak lepaskan saya, saya nampak dia ikhlas untuk hidup bersama saya. Walaupun TS jauh lagi muda dari dia. Tapi TS bimbang perasaan ni akan jadi lebih parah, ts taknak seksa jiwa & perasaan dia.
Patut ke ts lupakan dia, biarkan & abaikan dia ? Tapi hati ni tak sanggup.



*Bukan Ts yg mulakan, tapi dia yang mulakan & cari saya dulu, tak pernah terfikir & terlintas, entah macam mana bila dapat tau hati mula berubah.
Suruh dia dan anak-anak dia masuk agama Islam dan kahwinlah dengan dia. Agama Islam tak larang kahwin kalau dah masuk Islam.

Semoga kamu dan dia Bahagia bersama-sama.
_________________________
 
Sponsored Post

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,522
Reaction score
2,132
Points
151
semoga masalah TT akan berakhir dgn pengakhiran yg baik ......
 

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,298
Reaction score
893
Points
121
Memang parents menentang keras pun, bapak tak suka, mak lagi la tak setuju. Kahwin kalau parents tak restu, nanti jadi tak berkat perkahwinan tu.
Ditelan pahit nk luah sayang..solusi dr kes ko tu..ada la beberapa cara utk selsaikan..semua atas keberanian ko je..cuba test dulu mak ko..nk bgtau sini..takut fitnah..tp jika sebab ko nk selamatkan dia kerana agama..ko try bgtau senyap2 mak ko..kata ko dh nikah senyap2(acah2..tp berlakon serious la)..tgk dulu respon mak ko tu bagaimana..?
 
Last edited:

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,653
Reaction score
286
Points
141
ajarkan dia Islam....
mgkin bila dia dah kenal dan paham & folo Islam, mybe ibubapa tt berlembut hati
 

kaizeryx

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2010
Messages
885
Reaction score
16
Points
25
nasihat den...bos buat lah solat istikharah dulu...dan dapat petunjuk baru decide..dan sentiasa bersangka baik padaNya...
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,384
Reaction score
384
Points
131
jadi BFF dah le,boleh ckp syg i love u bagai sbb gurau2 je,
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,384
Reaction score
384
Points
131
gurau2 sajer tak cukup.. mesti kena ada TUTTTTTT>> juga..
tu tengok juga la,ade jenis bff sampai ke arah tu...
tu yg menyebabkan org takat kalau ada pasangan yg miliki bff berlainan jantina
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,384
Reaction score
384
Points
131
Bolehh jadi wik wik nnt, amat bahaya.
kena la pandai kontrol,kalau terbabas automatik jd scandal,
kalau mat saleh lain cite diorg xde hal terbabas pun bleh dikatakan blanje member,
 
Sponsored Post
Top
Log in Register