Jadi jutawan dengan jual produk luput tarikh

Recommended Brokers


balqis07

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136


AGENSI - CLUDERAY (kanan) bersama rakan peniagaannya, Needham di gudang mereka di Sheffield, Britain.

NOTTINGHAMSHIRE, Britain – Seorang lelaki dari Worksop di sini berjaya menjadi jutawan hanya dengan menjual makanan yang telah luput tarikh melalui internet.

Lelaki tersebut, Dan Cluderay, 40, memberitahu, produk jualannya mendapat sambutan hangat daripada golongan wanita yang sibuk tetapi memilih harga yang murah.

Katanya, perniagaan syarikatnya, Approved Food itu mampu memberi penjimatan sebanyak £60 (RM336) seminggu kepada pengguna berbanding harga di pasar raya besar tetapi tetap dijamin dari segi kualiti.

Dia memulakan perniagaan tersebut selepas tertekan dengan kerjaya dalam bidang Teknologi Maklumat pada 2001 dengan menjual secara kecil-kecilan produk coklat berjenama, minuman ringan dan kerepek di kios-kios.

Menurut Cluderay, sebenarnya terdapat dua tarikh yang perlu diambil perhatian oleh pengguna iaitu ‘baik sebelum’ dan ‘gunakan sebelum’.

Jelasnya, tarikh ‘baik sebelum’ bermaksud makanan tersebut masih berada pada tahap optimum, manakala tarikh ‘gunakan sebelum’ pula melibatkan aspek keselamatan iaitu boleh mendatangkan mudarat sekiranya dimakan. – Agensi
 
Sponsored Post

hepiman

Active Member
Joined
Oct 25, 2011
Messages
1,154
Reaction score
23
Points
25
Oooooo. baruku tau maksudnya........
 

302

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2009
Messages
10,839
Reaction score
64
Points
125
tak terpikir pulak aku
 

faris_sn

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
14,317
Reaction score
12
Points
115
kalau sapa ada modal and berani marketkan...g jerk kilang2 besor...drg mmg jual less than 6 motnh product pada harga yg murah...

org Malaysia ni terlalu disogokkan dgn segala ketakutan dgn brg bertarikh luput...

p/s: roti gardenia tu selalu lps 1 2 hari tarikh luput pun aku bedal..rugi nak buang...
 

ketupatFX

Active Member
Joined
Feb 14, 2013
Messages
2,214
Reaction score
40
Points
30
tak terpikir pulak aku
kat tesco or giant kdg2 lambak2 gak baik sebelum punya product..

tapi yg rembat byk bangla2 or warga asing..cam ikan, makanan dalam tin..

orang kita x ready lagi nak beli barang nak dekat tarikh luput ni :D
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
kat tesco or giant kdg2 lambak2 gak baik sebelum punya product..

tapi yg rembat byk bangla2 or warga asing..cam ikan, makanan dalam tin..

orang kita x ready lagi nak beli barang nak dekat tarikh luput ni :D
ade port khas utk brg2 tu atau kene tanya staff?
 

pengemis_pip90

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2010
Messages
3,874
Reaction score
12
Points
25
kat tesco or giant kdg2 lambak2 gak baik sebelum punya product..

tapi yg rembat byk bangla2 or warga asing..cam ikan, makanan dalam tin..

orang kita x ready lagi nak beli barang nak dekat tarikh luput ni :D
aku beli je ikan2 yg dia nk kasi habis..kdng2 70% less..udang beso2 kt tesco 1 pek dri rm 20++ jd rm 8..aku bedal je beli..blik uma kasi bersih cun2 masuk peti ais..seminggu lps tu pn msih elok..
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
Ubat gigi tarikh liput minggu depan 1/3 price pun aku tak beli,apatah lagi makanan
 

Sugar2daddy

Legendary Member
Joined
Jul 9, 2013
Messages
15,681
Reaction score
30
Points
125
nampak mcm tisu dapur pun ada

cambest je
 

sesemut hitam

Active Member
Joined
May 8, 2012
Messages
1,188
Reaction score
5
Points
25
pasaraya kat sini..dlm rak harga diskaun....kat kaunter lagi mahal....pengguna selalu xcek harga..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register