BTC USD 38,752.8 Gold USD 1,824.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jadi bilioanir jual laman web

BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Jadi bilioanir jual laman web

du_01.1.jpg

LAMAN web Groupon milik Andrew Mason.​

LONDON - Seorang usahawan Internet, Andrew Mason, 29, bakal mengikuti jejak langkah pengasas laman sosial Facebook, Mark Zuckerberg, 26, dengan menjadi bilionair apabila dia bersetuju untuk menjual laman web beliau kepada enjin carian Internet, Google, lapor sebuah akhbar semalam.

Mason dikatakan bersetuju untuk menjual laman web bernama Groupon itu kepada Google dengan harga £4.1 billion (RM20.2 billion).

Beliau sebelum ini turut dilaporkan menolak tawaran daripada sebuah lagi enjin carian Internet, Yahoo kerana ia hanya menawarkan sebanyak £1.3 billion (RM6.4 billion) untuk membeli laman web terbabit.

Laman web yang telah dibina sejak dua tahun lalu itu telah menawarkan sebanyak 1,000 peluang pekerjaan di tempat kelahiran Mason iaitu Chicago, Amerika Syarikat selain digunakan oleh 2.5 juta pengguna di Britain.

Bagaimanapun kerana kelebihan yang ditawarkan seperti diskaun pembelian tiket wayang dan pelbagai barangan lain melalui Internet sehingga 90 peratus, jumlah pelayar kini semakin bertambah sebanyak 10 peratus setiap minggu.

Bagaimanapun, ia masih tidak boleh menyaingi Facebook kerana laman sosial itu kini bernilai £32 billion (RM158.1 bilion). - Agensi
 
Sponsored Post

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
wow... just wow... simple idea...
tapi aku taw planning google dgn membeli web tu..
tapi kalau nk buat web mcm "groupon" dkt malaysia agak sukar..
sebab malaysia kurang maju dari britain.. sebab sana setiap daerah ada kedai mall2
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
site PR 6 je pun..tapi bapak mahal:))

bila la google nak beli blog2 aku ni:eek:
 

ah fan

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2009
Messages
8,148
Reaction score
28
Points
70
CG xde yg nk beli billion2 ke?bangga woo lepak sini..
 

arowana

Active+ Member
Joined
Jun 21, 2008
Messages
3,001
Reaction score
19
Points
25
aku nak beli cg 20 billion..
 

Saleh83

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2010
Messages
4,258
Reaction score
118
Points
38
Sikit Hari Cari Gold Kena Amik Ngan Google La.... huhuhu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register