Isu Tepung Gandum Di Malaysia

CG Sponsors




zfa85

Active Member
Joined
Apr 26, 2012
Messages
1,142
Reaction score
26
Points
30
Bos,cap Ros tu boleh pakai ke?suka pakai sbb bila guna die rangup sikit..warna pon xputih sangat cm lain2..die tulis unbleached..
 
Sponsored Post

thezul

Active+ Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
3,048
Reaction score
47
Points
30
Kalau orang meniaga mesti pakai tepung murah la. Kalau tepung pakai tepung harga berlipat kali ganda ni nanti bila jual orang yang beli pun tak jadi patah balik.kalau yang faham tu takpa la
 

repoh

Freshie
Joined
Sep 26, 2017
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
Kalo jerung ramai yg lepas...geng2 bilis je yg sngkut
 

awang millionaire

Active Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,164
Reaction score
23
Points
25
Bos,cap Ros tu boleh pakai ke?suka pakai sbb bila guna die rangup sikit..warna pon xputih sangat cm lain2..die tulis unbleached..
saya pun pernah tgk unbleached dia tulis cuma tak pasti grade apa. Kebiasannya hanya kilang yang benar2 pasti kualitinya akan bagi bagi grade spt first grade/premium grade.
 

awang millionaire

Active Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,164
Reaction score
23
Points
25
Kalau orang meniaga mesti pakai tepung murah la. Kalau tepung pakai tepung harga berlipat kali ganda ni nanti bila jual orang yang beli pun tak jadi patah balik.kalau yang faham tu takpa la
Memang betul...total cost & berapa pula nak jual karipap kalau tepung mahal pakai...last week ada kilang mee kuning halal try guna...tak dapat color yang nak..lps bincang tak payah pakai pewarna & jumlah bungkus mee kuning pun bertambah dari 50 bag kepada 58 bag bila pakai ENLIL...:):)
 

Kbyne

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
11,872
Reaction score
508
Points
161
Terbaik info ni...len kali tahu dah apa tepong nak beli...👍:)cgrock
 

Molque

Active Member
Joined
Aug 5, 2009
Messages
1,147
Reaction score
35
Points
30
tq sharing info.. patut lah waktu makan tepung cap sauh .. tekak selalu sakit wakkak rupa nye hal nie ye ok baik terima kasih pada yang sebarkan info.. moga allah memberi rahmat ke atas usaha mu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register