Isu Tepung Gandum Di Malaysia

Recommended Brokers


awang millionaire

Active Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,164
Reaction score
23
Points
25
Isu Tepung Gandum di Malaysia. Dulu aku antara yang dapat job sewa bawak tepung gandum dari MFM port klang to terengganu... bila sampai di semua pemborong semuanya bukan bangsa aku...berpusu-pusu datang beli yang 25kg. Upah pikul pun bangsaku...termasuk aku yang mengangkut (trenspoter)...bila lah aku nak bawak masuk tepung gandum berkualiti untuk bangsaku....Matlamat aku telah tercapai...

Senarai tepung gandumku dan selafaz denganku:


1. Tepung Gandum ENLIL (aku & team bawak masuk dari UKRAINE) kelebihan (Halal, Free GMO, 100% Natural & Unbleached)

2. Tepung Gandum Bidara (Lebih 15 tahun dalam industri tepung gandum...ownernya punyai wawasan yang tinggi untuk ummah)

3. Tepung Gandum Faiza (Pembekalnya adalah Bidara)lebih kepada brand "Faiza Brand"...

4. Lain2 tepung yang dipunyai oleh kawan2 selafaz denganku...boleh add.

Lain2 tepung akau tak pandang...banyak sebab...
 
Sponsored Post

azmn396

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2009
Messages
681
Reaction score
16
Points
15
Uishh..sebelum2 ni punya tepung gandum mmg tak ok la ye tuan...dlu2 guna tepung gandum timbang..entah apa jenama pun tak tahu..akhir tahun 90an..harga sekilo 0.60sen klo tak silap
 

Abdul wahob

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
8,014
Reaction score
42
Points
70
Isu Tepung Gandum di Malaysia. Dulu aku antara yang dapat job sewa bawak tepung gandum dari MFM port klang to terengganu... bila sampai di semua pemborong semuanya bukan bangsa aku...berpusu-pusu datang beli yang 25kg. Upah pikul pun bangsaku...termasuk aku yang mengangkut (trenspoter)...bila lah aku nak bawak masuk tepung gandum berkualiti untuk bangsaku....Matlamat aku telah tercapai...



Senarai tepung gandumku dan selafaz denganku:


1. Tepung Gandum ENLIL (aku & team bawak masuk dari UKRAINE) kelebihan (Halal, Free GMO, 100% Natural & Unbleached)

2. Tepung Gandum Bidara (Lebih 15 tahun dalam industri tepung gandum...ownernya punyai wawasan yang tinggi untuk ummah)

3. Tepung Gandum Faiza (Pembekalnya adalah Bidara)lebih kepada brand "Faiza Brand"...

4. Lain2 tepung yang dipunyai oleh kawan2 selafaz denganku...boleh add.

Lain2 tepung akau tak pandang...banyak sebab...
info terbaik tuan....bidara ada jual kt pasaraya besar2 ke mcm susah nk jumpa sikit
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,089
Reaction score
779
Points
166
Jumoa tepung gandum brand faiza mahal plk harganya
 

awang millionaire

Active Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,164
Reaction score
23
Points
25
Rase nak ngalir air mata bila tuan haji (owner) cerita bab tepung...Tepung gandum yang kita makan selama ini adakah "tepung gandum". Beberapa kali dicuci (bahan pencuci).

Now kat euro isu GMO.
 

AMHFZ

Super Active Member
Joined
Mar 6, 2012
Messages
5,048
Reaction score
206
Points
73
Isu Tepung Gandum di Malaysia. Dulu aku antara yang dapat job sewa bawak tepung gandum dari MFM port klang to terengganu... bila sampai di semua pemborong semuanya bukan bangsa aku...berpusu-pusu datang beli yang 25kg. Upah pikul pun bangsaku...termasuk aku yang mengangkut (trenspoter)...bila lah aku nak bawak masuk tepung gandum berkualiti untuk bangsaku....Matlamat aku telah tercapai...

Senarai tepung gandumku dan selafaz denganku:


1. Tepung Gandum ENLIL (aku & team bawak masuk dari UKRAINE) kelebihan (Halal, Free GMO, 100% Natural & Unbleached)

2. Tepung Gandum Bidara (Lebih 15 tahun dalam industri tepung gandum...ownernya punyai wawasan yang tinggi untuk ummah)

3. Tepung Gandum Faiza (Pembekalnya adalah Bidara)lebih kepada brand "Faiza Brand"...

4. Lain2 tepung yang dipunyai oleh kawan2 selafaz denganku...boleh add.

Lain2 tepung akau tak pandang...banyak sebab...
terbaik tuan... mesti sedap tepung tu..:)cgrock
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
20,138
Reaction score
1,592
Points
191
sekarang guna tepung gandum made in germany lupa pulak brand dia. harga RM3.40 sekilo.
 

awang millionaire

Active Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,164
Reaction score
23
Points
25
Jumoa tepung gandum brand faiza mahal plk harganya
Ada sebabnya tuan. Pembekal bidara...jual pada faiza...Faiza buat retail (kos distribution & Marketing) jual kat kedai-kedai n up lagi...maka dapat lah harga sekarang...medium protien goment tak usik price.
 

awang millionaire

Active Member
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,164
Reaction score
23
Points
25
High protien... if 13% ke atas consider high protien...& sumber ladang dia tak campur dengan biji tepung lain.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register