Isu punca air Spritzer, Cactus, Petronas

CG Sponsors




im755

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2006
Messages
5,046
Reaction score
85
Points
70
tq. for the info. tp memang sgt jarang beli air kat luar. guna air tapis kat umah jer. nak pegi mana2 bawa air sendiri
 
Sponsored Post

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,827
Reaction score
463
Points
81
i ada list lengkap air keluaran jirat cina ni..semua hotel2 milik sepet guna air syarikat ni dgn oelbagai jenama..
 

boey

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
15,501
Reaction score
56
Points
120
Salam..

Baru dapat info drp wife saya yang keja kat company distributor air zam zam. Bos dia pesan jangan minum air mineral jenama Cactus n Spritzer sebab sumber air dia meragukan..

Sumber air mineral tu drp Air Kuning, Taiping berhampiran dgn bukit yg ada Jirat Cina besar.

mula2 x percaya la jugak benda ni, kot2 ada yg nak jatuhkan company tu. So, saya try la google kawasan Air Kuning, Taiping nak tengok betul ke info ni. So, daripada google map, saya dapat yg ni:



saya try gak google info drp blog2 kot2 ada cerita pasal ni.. boleh je try google taip or klik sini: Air Mineral Cactus


ada yg cakap produk ni x dijual dikawasan Taiping sebab tak akan laku..orang Taiping dah alert pasal ni.

terpulang pada semua, jangan cakap saya suruh boikot/ kondem or ape..kat tajuk thread pun xde tulis BOIKOT ye..sebab saya tau lepas ni ada je yang akan jadi keyboard warrior n pertahankan company cina ni..:p

just nak share info yang saya dapat, terpulang pada masing2 nak percaya or x, nak boikot or x..cuma nak nasihatkan, kita kena hati2 bila memilih sumber makan n minum kita. sebab ia akan jadi darah daging kita..
Bukan kolam Lembaga Air Perak ke tu? Betulkan kalau salah
 

iamloco

Super Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
9,809
Reaction score
113
Points
73
sbb tu air sblh jirat cina mgkn ditambah holywater secara rahsia tidak blh digunakan utk rawatan syifa'.dr haron din sendiri yg cakap
ini mcm pun ada? :p
 

zalnet

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,155
Reaction score
286
Points
81
X pernah nmpak lak air gau & e'den. Mana mau dpt?
 

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,898
Reaction score
305
Points
136
melayu mana ada kisah. esok beli jugak. sbb tu macai dan melayu berpisah tiada..kesanggapan bertingkat2.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register