BTC USD 37,965.0 Gold USD 1,797.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Isu pengurangan 3% KWSP - kisah disebaliknya

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
Aku baru balik melepak dengan pegawai tinggi bank negara sambil dapatkan info terkini seperti kes-kes bank negara sedang pantau company investment mana yang akan diserbu dalam masa terdekat ini.

Dalam sembang2 tu terkeluar isu pengurangan KWSP sebanyak 3%.

Dari penerangannya arahan ini terpaksa dibuat sebab kerajaan nak menambah 'kuasa membeli' rakyat

Cara ini terpaksa dilakukan kerana dibimbangi Malaysia akan terlibat dengan kegawatan maka perlaksaan 'kuasa membeli' rakyat perlu dijana segera.

Bila 'kuasa membeli' bertambah maka ekonomi akan rancak dan tidak lesu. Memang nampak kecil 3% sahaja atau anggaran RM100 sahaja secara purata tambahan seorang pekerja tetapi jika digandakan dengan 2 juta pencarum maka jumlah nya islah RM200 juta boleh dikitar dalam pasaran.

Idea ini diguna semula selepas kemelesatan ekonomi 97/98 dan ianya berkesan.

Apa komen kau orang? Aku boleh terima cara ini tetapi yang aku tak boleh terima aku nak kena bawa wife aku gi pejabat KWSP isi borang tak nak pengurangan

~X(~X(~X(

Sedikit info tentang nama company yang dalam pemantauan Bank Negara ialah dari Kota Kinabalu
 
Sponsored Post

noorshah

Fun Poster
Joined
Jan 1, 2006
Messages
205
Reaction score
0
Points
10
kenapa 3% je alamg2 up 5% ... baru lebih rancak... kuasa berbelanja...
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
Apa komen kau orang? Aku boleh terima cara ini tetapi yang aku tak boleh terima aku nak kena bawa wife aku gi pejabat KWSP isi borang tak nak pengurangan

~X(~X(~X(

Mmg tu la tujuannye pon.. biar susah sket org nak pi wat urusan cancel tu.. dgn harapan.. org tu redha je keputusan gomen dok buat utk rakyatnye.. kununlaa..
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
33,201
Reaction score
1,975
Points
201
5% je uat ape .... kasi la subsidi brg2 ICT kompon rancak! berbelanja
 

sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
309
Points
131
Aku baru balik melepak dengan pegawai tinggi bank negara sambil dapatkan info terkini seperti kes-kes bank negara sedang pantau company investment mana yang akan diserbu dalam masa terdekat ini.

Dalam sembang2 tu terkeluar isu pengurangan KWSP sebanyak 3%.

Dari penerangannya arahan ini terpaksa dibuat sebab kerajaan nak menambah 'kuasa membeli' rakyat

Cara ini terpaksa dilakukan kerana dibimbangi Malaysia akan terlibat dengan kegawatan maka perlaksaan 'kuasa membeli' rakyat perlu dijana segera.

Bila 'kuasa membeli' bertambah maka ekonomi akan rancak dan tidak lesu. Memang nampak kecil 3% sahaja atau anggaran RM100 sahaja secara purata tambahan seorang pekerja tetapi jika digandakan dengan 2 juta pencarum maka jumlah nya islah RM200 juta boleh dikitar dalam pasaran.

Idea ini diguna semula selepas kemelesatan ekonomi 97/98 dan ianya berkesan.

Apa komen kau orang? Aku boleh terima cara ini tetapi yang aku tak boleh terima aku nak kena bawa wife aku gi pejabat KWSP isi borang tak nak pengurangan

~X(~X(~X(

Sedikit info tentang nama company yang dalam pemantauan Bank Negara ialah dari Kota Kinabalu

Yup ada kebenaranya...
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,053
Reaction score
376
Points
91
ambik jer jgn tak ambik...... simpan tempat lain... hehehehe...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
ambik jer jgn tak ambik...... simpan tempat lain... hehehehe...

simpan kat mana ler agak-2 nya...gomen suruh joli ler bukan suruh simpan...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register