BTC USD 66,517.5 Gold USD 2,400.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Isu Kenaikan Cukai Tanah 500% Hanya Gimik Politik

Kehidupan

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,111
Paid Membership
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
218
Points
123
IPOH 4 November: Isu cadangan menaikkan cukai tanah sebanyak 500% oleh Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) baru-baru ini selesai setelah diadakan perbincangan khusus antara beberapa pemimpin Gabungan Mahasiswa Bersatu Perak (Bersatu Perak) dengan pihak kerajaan negeri.

Menurut Presidennya, saudara Mohd Hafez Sabri, hasil daripada perbincangan tersebut didapati bahawa isu tersebut hanyalah merupakan propaganda yang dimainkan oleh segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab semata-mata mahu mengaburi mata rakyat dengan menuduh seolah-olah kerajaan negeri Pakatan Rakyat Perak Darul Ridzuan tidak bertanggungjawab dan menzalimi orang ramai.

“Kami telah berjumpa sendiri dengan wakil kerajaan negeri dan hasilnya kami dapati bahawa isu ini hanyalah gimik politik yang cuba dicetuskan oleh pihak yang berkepentingan” katanya.

“Kami juga kesal dengan tindakan beberapa media arus perdana di negara ini khususnya Utusan Malaysia yang membuat liputan yang tidak berasas dan membuat pembohongan kepada orang ramai. Justeru kami mendesak kepada mereka untuk memohon maaf segera atas pembohongan yang dilakukan” ujarnya lagi.
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register