BTC USD 40,284.7 Gold USD 1,800.99
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Isu Caprice Ebit Liew Nadir, Nadir beri penjelasan

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,654
Reaction score
13,923
Points
2,376
UEL suka tolong orang.

Cap ni tengok muka dia jer aku rasa nak pijak.

Sombong nak mati.

Sabar bang Jedi
Kurang² bagi peluang dia tolong orang susah kat sini dulu
Macam UEL buat
Kalau boleh alhamdulillah
Kalau tak boleh
Dia kena muhasabah diri
 
Sponsored Post

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
6,328
Reaction score
1,601
Points
156
UEL suka tolong orang.

Cap ni tengok muka dia jer aku rasa nak pijak.

Sombong nak mati.
Kalau tuan jadi pegawai immigration, wajah dan kriteria siapa pun akan lepas masuk ke dalam negara tuan?
UEL - kemas dan kopiah.
Topinasi - rambut berjambul cukur kiri kanan.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
84,831
Reaction score
13,878
Points
1,906
"Biar saya bagi tahu, bapa saya tengah sakit, doktor kata tinggal 10 hari. Sepanjang dekat Gaza saya berdebar fikirkan pasal ayah saya tapi saya teruskan perjuangan saya di Gaza."
https://www.utusan.com.my/.../memang-kalau-benda-negatif.../

Memang kalau benda negatif saya sekat, termasuk Caprice​

ELLLBIIT.jpg
GAMBAR kenangan Ebit Lew bersama bapanya yang dikongsi dalam laman media sosial pendakwah itu, baru-baru ini. - FB EBIT LEW

  • 22 Julai 2021, 5:17 pm


PETALING JAYA: Sesiapa sahaja termasuk penyanyi rap terkenal, Caprice akan disekat jika didapati wujud perkara kurang menyenangkan dalam setiap pautan atau kiriman di media sosial.

Pendakwah terkenal, Ebit Liew menjelaskan, tindakannya menyekat penyanyi lagu Koyak itu kerana ia bersangkut paut dengan arwah bapanya, Ibrahim Liew yang sedang nazak sebelum ini.

Ini ditambah pula dengan teguran Caprice terhadap Ebit Liew kerana menziarahi arwah bapanya yang sedang sakit ketika orang lain tidak berpeluang berjumpa keluarga sehingga ada yang meninggal dunia akibat jangkitan Covid-19.

“Bila sampai dekat Kuala Lumpur dari Mesir, saya minta kebenaran Kementerian Kesihatan untuk melawat ayah saya. Bapa saya negatif, saya pun negatif. Dua kali saya buat ujian negatif dan saya dapat kebenaran. Saya juga perlu pakai pakaian perlindungan peribadi (PPE).
“Ayah saya bukan sakit, ayah saya nazak nak pergi dah. Kalau benda tu tidak sah, Kementerian pun tidak akan kongsi (kiriman saya di media sosial). Tapi kementerian siap kongsi dan doakan ayah saya sihat.

“Selain itu, saya kalau benda negatif saya sekat. Bukan sikit punya negatif. Biar saya bagi tahu, bapa saya tengah sakit, doktor kata tinggal 10 hari. Sepanjang dekat Gaza saya berdebar fikirkan pasal ayah saya tapi saya teruskan perjuangan saya di Gaza,” katanya dalam siaran langsung di Instagramnya hari ini.

Siaran tersebut mendapat jumlah tontonan lebih 300,000 sejak lebih sejak bersiaran sejak pukul 12 tengahari tadi.

Ebit Liew berkata demikian menjelaskan kirimannya di media sosial sebelum ini mengenai lawatan semasa menjenguk keadaan arwah bapanya yang mengundang rasa kurang senang Caprice sehingga mendorong penyanyi itu menegurnya di Whatsapp dengan mesej yang panjang.

Katanya lagi, tindakan Caprice yang memanjangkan dan mengadukan perkara tersebut kepada kerajaan mengundang kemarahan kerana menyebabkan Ebit Liew terpaksa disoal siasat.

“Dia forward benda itu kepada kerajaan Malaysia, saya pun dah kena tanya dan saya sedang disoal siasat. Saya sudah penat guna duit sendiri (membantu), saya tidak minta duit orang, cuma minta tolong dan alhamdulillah.

“Tetapi, tiba-tiba saya disoal siasat pula. Bila disiasat, bagi saya melampau dan sangat sedih. Tapi sebagai sahabat, Caprice boleh marah macam itu. Tetapi, luka hati saya. Saya pun manusia biasa. Saya ambil phone lontar ke tepi sebab saya sedih,” katanya. – UTUSAN ONLINE


 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,654
Reaction score
13,923
Points
2,376
"Biar saya bagi tahu, bapa saya tengah sakit, doktor kata tinggal 10 hari. Sepanjang dekat Gaza saya berdebar fikirkan pasal ayah saya tapi saya teruskan perjuangan saya di Gaza."
https://www.utusan.com.my/.../memang-kalau-benda-negatif.../

Memang kalau benda negatif saya sekat, termasuk Caprice​

ELLLBIIT.jpg
GAMBAR kenangan Ebit Lew bersama bapanya yang dikongsi dalam laman media sosial pendakwah itu, baru-baru ini. - FB EBIT LEW

  • 22 Julai 2021, 5:17 pm


PETALING JAYA: Sesiapa sahaja termasuk penyanyi rap terkenal, Caprice akan disekat jika didapati wujud perkara kurang menyenangkan dalam setiap pautan atau kiriman di media sosial.

Pendakwah terkenal, Ebit Liew menjelaskan, tindakannya menyekat penyanyi lagu Koyak itu kerana ia bersangkut paut dengan arwah bapanya, Ibrahim Liew yang sedang nazak sebelum ini.

Ini ditambah pula dengan teguran Caprice terhadap Ebit Liew kerana menziarahi arwah bapanya yang sedang sakit ketika orang lain tidak berpeluang berjumpa keluarga sehingga ada yang meninggal dunia akibat jangkitan Covid-19.

“Bila sampai dekat Kuala Lumpur dari Mesir, saya minta kebenaran Kementerian Kesihatan untuk melawat ayah saya. Bapa saya negatif, saya pun negatif. Dua kali saya buat ujian negatif dan saya dapat kebenaran. Saya juga perlu pakai pakaian perlindungan peribadi (PPE).
“Ayah saya bukan sakit, ayah saya nazak nak pergi dah. Kalau benda tu tidak sah, Kementerian pun tidak akan kongsi (kiriman saya di media sosial). Tapi kementerian siap kongsi dan doakan ayah saya sihat.

“Selain itu, saya kalau benda negatif saya sekat. Bukan sikit punya negatif. Biar saya bagi tahu, bapa saya tengah sakit, doktor kata tinggal 10 hari. Sepanjang dekat Gaza saya berdebar fikirkan pasal ayah saya tapi saya teruskan perjuangan saya di Gaza,” katanya dalam siaran langsung di Instagramnya hari ini.

Siaran tersebut mendapat jumlah tontonan lebih 300,000 sejak lebih sejak bersiaran sejak pukul 12 tengahari tadi.

Ebit Liew berkata demikian menjelaskan kirimannya di media sosial sebelum ini mengenai lawatan semasa menjenguk keadaan arwah bapanya yang mengundang rasa kurang senang Caprice sehingga mendorong penyanyi itu menegurnya di Whatsapp dengan mesej yang panjang.

Katanya lagi, tindakan Caprice yang memanjangkan dan mengadukan perkara tersebut kepada kerajaan mengundang kemarahan kerana menyebabkan Ebit Liew terpaksa disoal siasat.

“Dia forward benda itu kepada kerajaan Malaysia, saya pun dah kena tanya dan saya sedang disoal siasat. Saya sudah penat guna duit sendiri (membantu), saya tidak minta duit orang, cuma minta tolong dan alhamdulillah.

“Tetapi, tiba-tiba saya disoal siasat pula. Bila disiasat, bagi saya melampau dan sangat sedih. Tapi sebagai sahabat, Caprice boleh marah macam itu. Tetapi, luka hati saya. Saya pun manusia biasa. Saya ambil phone lontar ke tepi sebab saya sedih,” katanya. – UTUSAN ONLINE



UEL kata tadi
Sepatutnya menda PM gitu tak boleh dikongsi di media sosial
Melainkan mendapat keizinan tuan badan dulu
 

hackerism_11

Fun Poster
Joined
Mar 11, 2013
Messages
585
Reaction score
41
Points
20
UEL suka tolong orang.

Cap ni tengok muka dia jer aku rasa nak pijak.

Sombong nak mati.
betul, aku penah tgk temubual die dekat TV, cara die ckp tu mmg mcm bagus , die nak jadi dominan, konon2 die la paling hebat dlm tu, dgn ust2 dlm temubual tu pun die sailang.. dlm hati aku, ek elleh, mcm poyo je mamat ni.. sebelum ni x kenal pun die ni, penyanyi rap ke.. mcm xpenah dengar pun die nyayi.. haha
 

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,986
Reaction score
502
Points
81
Betul dah org kata kdg2 Allah bagi musibah sbb Allah nk angkat kan lagi darjat kita.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,654
Reaction score
13,923
Points
2,376
betul, aku penah tgk temubual die dekat TV, cara die ckp tu mmg mcm bagus , die nak jadi dominan, konon2 die la paling hebat dlm tu, dgn ust2 dlm temubual tu pun die sailang.. dlm hati aku, ek elleh, mcm poyo je mamat ni.. sebelum ni x kenal pun die ni, penyanyi rap ke.. mcm xpenah dengar pun die nyayi.. haha

kira ok la tu
saya lom pernah dengar pun lagu dia
(atau pun dah pernah dengar tapi tak tahu siapa nyanyi)

lagi satu adab bercakap pun kurang bagus
mungkin terbawa-bawa gaya rap
 

rokiahronggeng

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2008
Messages
919
Reaction score
196
Points
23
korang nak layan lagu dulu ke? meh layan BAL
asyik serius je bercerita.. mari berhibur sikit rileks2 kan diri
sian CMM mesti penat asyik dok update je dari tadi
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
43,547
Reaction score
2,107
Points
201
betul, aku penah tgk temubual die dekat TV, cara die ckp tu mmg mcm bagus , die nak jadi dominan, konon2 die la paling hebat dlm tu, dgn ust2 dlm temubual tu pun die sailang.. dlm hati aku, ek elleh, mcm poyo je mamat ni.. sebelum ni x kenal pun die ni, penyanyi rap ke.. mcm xpenah dengar pun die nyayi.. haha

1st time aku nampak pasal dia bila ofismate aku update IG Story pasal apa tah.

2020 rasanya. Tak pernah aku nak amik tahu pasal dia artis ke...lagu apa ke.

Aku tengok jer mamat ni dengan cap terbalik dia, aku dah tak gemar.

Kita Melayu Islam...jati diri kena lah Melayu Islam.

Ni dah tua bangka nak hip hop lagi.

Semak (samun) :ROFLMAO:
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
306,654
Reaction score
13,923
Points
2,376
Betul dah org kata kdg2 Allah bagi musibah sbb Allah nk angkat kan lagi darjat kita.

Allah berfirman:

اَحَسِبَ النَّا سُ اَنْ يُّتْرَكُوْۤا اَنْ يَّقُوْلُوْۤا اٰمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَـنُوْنَ

"Apakah manusia mengira bahwa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, "Kami telah beriman" dan mereka tidak diuji?"
(QS. Al-'Ankabut 29: Ayat 2)

Allah berfirman:

اَلَّذِيْنَ اٰمَنُوْا وَ هَا جَرُوْا وَجَاهَدُوْا فِيْ سَبِيْلِ اللّٰهِ بِاَ مْوَا لِهِمْ وَاَ نْفُسِهِمْ ۙ اَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللّٰهِ ۗ وَاُ ولٰٓئِكَ هُمُ الْفَآئِزُوْنَ

"Orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad di jalan Allah, dengan harta dan jiwa mereka, adalah lebih tinggi derajatnya di sisi Allah. Mereka itulah orang-orang yang memperoleh kemenangan."
(QS. At-Taubah 9: Ayat 20)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register