BTC USD 34,705.4 Gold USD 1,834.58
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Info Istanbul bandar raya terbaik untuk berpindah, Kuala Lumpur tempat ketiga

notepad

Super Active Member
gem
Messages
9,814
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,814
Reaction score
884
Points
126

Istanbul bandar raya terbaik untuk berpindah, Kuala Lumpur tempat ketiga​

ist.jpg

PELANCONG Ukraine mengambil gambar berlatarbelakangkan Masjid Hagia Sophia di Istanbul.-AFP
  • Oleh HASIF IDRIS
  • 7 Disember 2021, 9:30 am
ANKARA: Bandar terbesar di Turki dipilih sebagai bandar paling berharga di dunia untuk berpindah berdasarkan kajian oleh money.co.uk di United Kingdom.
Lapor Daily Sabah, kajian tersebut mempertimbangkan banyak faktor antaranya seperti harga rumah, kos sara hidup dan gaji purata bagi menentukan tempat paling terbaik untuk berhijrah.

Kos sara hidup tahunan di Istanbul adalah 12,753 pound (RM71,269), diikuti Buenos Aires, Argentina dengan 13,802 pound (RM77,132) dan Kuala Lumpur di tempat ketiga dengan 15,240 pound (RM85,168)

Sementara itu, bandar di Basel, Switzerland merupakan bandar paling mahal untuk berpindah dengan kos sara hidup tahunan AS$72,118 (RM304,775).

Kajian itu mendapati bandar di Doha, Qatar turut berada dalam senarai destinasi paling termahal untuk berpindah kerana menawarkan gaji yang tinggi dengan kos sara hidup tahunan AS$54,683 (RM231,094).

Austin di Texas, Amerika Syarikat turut tersenarai sebagai bandar terbaik untuk berpindah apabila berada pada kedudukan ketiga bagi kemudahan capaian internet terbaik dengan kelajuan 87.5 Mbps dan suhu purata 20.4 darjah Celcius.

 
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
gem
Messages
39,292
Joined
Apr 18, 2010
Messages
39,292
Reaction score
3,006
Points
266
Awards
1
Patut banyak foreigner kat sini
 

mon99

Super Active Member
Messages
7,345
Joined
Jul 28, 2012
Messages
7,345
Reaction score
12
Points
65
kalau dibahagi setahun lebih kurang rm7k sebulan..hoho
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,191
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,191
Reaction score
3,196
Points
261
Awards
1
Kaya jugak org KL ni
7k sebulan huhu
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,437
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,437
Reaction score
22,258
Points
1,831
Awards
1
Klo si kaya pindah kl kena la

Ingatkan marhaen2 ni
 

fuhrer_69

Active Member
Messages
2,304
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,304
Reaction score
353
Points
51
nak pergi melancong, boleh pergi turki, one way ticket aku baru check rm1200.

pergi balik paling murah rm1900. dua-dua tiket ni under qatar airways

matawang turki pun tengah jatuh sekarang ni.

dan mungkin turki jadi no 1, salah satu sebab duit turki (lira) ni tengah jatuh, rasanya la.
 

Umobile88

Freshie
Messages
31
Joined
Jul 8, 2021
Messages
31
Reaction score
15
Points
21
nak pergi melancong, boleh pergi turki, one way ticket aku baru check rm1200.

pergi balik paling murah rm1900. dua-dua tiket ni under qatar airways

matawang turki pun tengah jatuh sekarang ni.

dan mungkin turki jadi no 1, salah satu sebab duit turki (lira) ni tengah jatuh, rasanya la.
Poland, ukraine, bosnia, montenegro lagi murah. Hotel pun murah. Tapi, makanan halal susah, dan tak ramai boleh cakap english.
 

Niyang

CG Top Poster Club
gem
Messages
42,854
Joined
May 13, 2009
Messages
42,854
Reaction score
1,611
Points
201
1 sebab nape aku nk pindah turki cume awek2 sana cun melecun... sbb lain aku x amik port... turki im coming home..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register