Others interview jururteknik utm skudai

CG Sponsors




necro

Freshie
Joined
Nov 18, 2010
Messages
11
Reaction score
0
Points
3
assalamualaikum.
kwn2...ade x sape2 yg ade experience.
dpt interview juruteknik kat utm skudai.
x tau ape yg bakal ditye..
plz share....
tq..
 
Sponsored Post

boey

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
15,508
Reaction score
57
Points
120
kalau juruteknik biasanya akan kena tanya pengalaman dalam bidang tertentu.. kdg2 diorg akan tanya kalau kau tak boleh settle benda tu apa patut kau lakukan?? tak kan berdiam diri kan.. mesti ada solution..
 

fido_figos

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 20, 2009
Messages
602
Reaction score
2
Points
15
salam bro.sy penah di intebiu j17 elektrikal tech di utm semarak..:) antara soalan di tanya,bagaimanakah prosedur dari awal hingga akhir tender di keluarkan...soalan ni umum kot...

soalan hardcore, banyakkan pembacaan tentang sejarah utm..dari awal penubuhannya hingga sekarang serta baca pasal vice presiden utm ni..

semasa menjawab soalan panel, bro kena lontarkan suara dgn kuat dan jelas. jgn bcakap mcm dlm kelambu. tunjukkan keyakinan diri.jgn over sgt dahla.

p/s: selepas diintebiu oleh utm, ak pun dapat tawaran tu...tp ak tolak sebab ak da dapat tnb..:) intebiu tgh tahun baru2 ni...gudlak bro.
 

necro

Freshie
Joined
Nov 18, 2010
Messages
11
Reaction score
0
Points
3
prosedur dari awal hingga akhir tender di keluarkan???
maksudnye?
x phm.
tender tu ade berkenaan juruteknik ke?
dulu saya belajar course diploma kejuruteraan elektronik.
juruteknik pakai spm atau sijil je kan?
rase2nye perlu ke bwk certificate diploma?
tp mse ssye apply on9 ari tu, saye ade letak yg saye mmg ade diploma...
 

necro

Freshie
Joined
Nov 18, 2010
Messages
11
Reaction score
0
Points
3
edisazuan- a'ah..
rabu 24hb...
nape?
ko pn same ke?
hhehehe
 

selambeyaya

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
kau ni interview juruteknik mende? awam, mekanikel, letrik ke komputer?
 

pentium5

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,891
Reaction score
87
Points
30
baca pasal integriti
sbb skrg ni byk duk heboh psl integriti dlm perkhidmatan awam
 

necro

Freshie
Joined
Nov 18, 2010
Messages
11
Reaction score
0
Points
3
jawatan juruteknik j17..
ade col utm ari tu.
tye juruteknik ape.
die ckp utk byk fakulti.
dulu blaja elektronik..
maybe elektronik kot..
 

selambeyaya

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
jawatan juruteknik j17..
ade col utm ari tu.
tye juruteknik ape.
die ckp utk byk fakulti.
dulu blaja elektronik..
maybe elektronik kot..

mungkin kau jadi juruteknik berkaitan dengan elektrik/elektronik samada di letakkan di fakulti2, pejabat utama, bahagian penyelengaraan atau pusat penyelidikan, semua bergantung pada kelayakkan kau..


style temuduga utm untuk juteknik kalau waktu dulu (sekarang x tau le mungkin dah berubah)sekali temuduga tu 8 orang sekali masuk.. yang jadi penemuduga mungkin dalam 10 orang terdiri daripada engineer, juruteknik kanan atau pensyarah..


diorang akan tanye pasal detail diri kau dan bidang, pengalaman kerja sebelum ni, pengetahuan dari segi ilmu yang kau belajar sampai peringkat sekarang.


dalam masa yang sama diorang akan test beberapae soalan untuk kau selesaikan berkaitan bidang kau.. so kau kene jawab le depan kawan2 temuduga kau yang lagi lain tu, diorang dengar je jawapan kau nanti cilok skit..hehehe..

soalan umum macam tanya pasal utm, kementeriaan pendidikan skit2, dan pengenalan diri semula tapi dalam bahasa inggeris :D..

tu je... lepas tu balik tunggu le jawapan lebih 6 bulan lepas tu.. kalau x de gak kire x dapat le.. ~X(
 
Sponsored Post
Top
Log in Register