insurans apa sesuai utk kerja berisiko?

CG Sponsors




nad-cwa

Fun Poster
Joined
Nov 18, 2014
Messages
473
Reaction score
92
Points
20
assalam.maaf kalau salah section..admin tlg alihkan klau salah ye.. nk tnya insuren atau takaful mana yg blh cover utk pekerja2 berisiko mcm kerja kapal,pemgawal keselamatan, polis tentera etc? atau mmg xde polisi yg sesuai utk depa ni?
cover je, cuma kalau berlaku kematian yg disebabkan oleh nature pekerjaan tak akan dapat pampasan. contohnya polis mati kena tembak semasa bertugas, tak cover. kematian disebabkan peperangan, tak cover. tapi kalau polis mati sebab sakit jantung, kanser dll yg takde kena mengena dgn risiko pekerjaan, cover.

keadaan lain yang tak cover ialah bunuh diri, melibatkan diri dalam aktiviti keganasan, riot dan lain2. ni semua tak cover.

nak tahu lebih lanjut apa yg cover atau tak cover kena baca dan faham policy.
 
Sponsored Post

aca176

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2009
Messages
4,820
Reaction score
108
Points
43
cover je, cuma kalau berlaku kematian yg disebabkan oleh nature pekerjaan tak akan dapat pampasan. contohnya polis mati kena tembak semasa bertugas, tak cover. kematian disebabkan peperangan, tak cover. tapi kalau polis mati sebab sakit jantung, kanser dll yg takde kena mengena dgn risiko pekerjaan, cover.

keadaan lain yang tak cover ialah bunuh diri, melibatkan diri dalam aktiviti keganasan, riot dan lain2. ni semua tak cover.

nak tahu lebih lanjut apa yg cover atau tak cover kena baca dan faham policy.
thanks for reply
 

d_conan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 24, 2011
Messages
24,158
Reaction score
865
Points
161
agen aizat ni bagus


cuma pastikan tt jgn amek co takaful, nanti menyesal cam saya
next month tukar pelan xde co takaful ngan en aizat



.
kenapa co-takaful x bgs bro?
 

nad-cwa

Fun Poster
Joined
Nov 18, 2014
Messages
473
Reaction score
92
Points
20
kenapa co-takaful x bgs bro?
co-takaful ni company takaful bayar sikit, kita bayar sikit. sama2 tanggung risiko. bergantung kpd perjanjian dalam polisi. sumbangan jadi lebih murah.
 

d_conan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 24, 2011
Messages
24,158
Reaction score
865
Points
161
co-takaful ni company takaful bayar sikit, kita bayar sikit. sama2 tanggung risiko. bergantung kpd perjanjian dalam polisi. sumbangan jadi lebih murah.
orait! tq tuan..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register