BTC USD 38,362.4 Gold USD 1,796.63
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Insurance sales letter yg power.. korang ada ker??

papito

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2006
Messages
487
Reaction score
0
Points
10
Tujuan aku bukak thread ni nak discuss dgn otai2 insurans semua cara yg efektif nak dapatkan sales/new business melalui internet marketing / sales letter.
Prospek di alam cyber ni mmg banyak, salah satu cara nak approach diaorg melalui email, so kalau ada sales letter tu bagus jugak boleh hantar melalui email bila prospek nak dapatkan info. harap sapa2 yg dah ada sales letter tu boleh kongsi dgn aku hantar kat email [email protected] :D
Takpun kita sama2 buat sesi brain storming hasilkan satu news letter yg betul2 power.. kalau baca jek maybe chances utk close > 50% tu kira dah cukup bagus.. nanti follow up jumpa skill presentation akan tentukan dpt close ke tak.

objektif utama sales letter ni nak bagi terbuka pintu hati prospek untuk aggree jumpa dgn ejen utk penerangan lebih lanjut.

By the way aku masih part time insurance agent Prudential BSN Takaful, so memang ada time constraint.
 
Sponsored Post

Etiqa Takaful

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2007
Messages
206
Reaction score
0
Points
10
Tujuan aku bukak thread ni nak discuss dgn otai2 insurans semua cara yg efektif nak dapatkan sales/new business melalui internet marketing / sales letter.
Prospek di alam cyber ni mmg banyak, salah satu cara nak approach diaorg melalui email, so kalau ada sales letter tu bagus jugak boleh hantar melalui email bila prospek nak dapatkan info. harap sapa2 yg dah ada sales letter tu boleh kongsi dgn aku hantar kat email [email protected] :D
Takpun kita sama2 buat sesi brain storming hasilkan satu news letter yg betul2 power.. kalau baca jek maybe chances utk close > 50% tu kira dah cukup bagus.. nanti follow up jumpa skill presentation akan tentukan dpt close ke tak.

objektif utama sales letter ni nak bagi terbuka pintu hati prospek untuk aggree jumpa dgn ejen utk penerangan lebih lanjut.

By the way aku masih part time insurance agent Prudential BSN Takaful, so memang ada time constraint.

Salam,

Bro. Aku tak de surat mcm ko cakap tu. Tapi kalau ada masa jengok kejap kat threa eTiQa Takaful Bhd. Ko nak cedok ayat dari situ pun boleh.

wasalam.
[email protected]
 

esohor

Active Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
1,524
Reaction score
0
Points
20
Tujuan aku bukak thread ni nak discuss dgn otai2 insurans semua cara yg efektif nak dapatkan sales/new business melalui internet marketing / sales letter.
Prospek di alam cyber ni mmg banyak, salah satu cara nak approach diaorg melalui email, so kalau ada sales letter tu bagus jugak boleh hantar melalui email bila prospek nak dapatkan info. harap sapa2 yg dah ada sales letter tu boleh kongsi dgn aku hantar kat email [email protected] :D
Takpun kita sama2 buat sesi brain storming hasilkan satu news letter yg betul2 power.. kalau baca jek maybe chances utk close > 50% tu kira dah cukup bagus.. nanti follow up jumpa skill presentation akan tentukan dpt close ke tak.

objektif utama sales letter ni nak bagi terbuka pintu hati prospek untuk aggree jumpa dgn ejen utk penerangan lebih lanjut.

By the way aku masih part time insurance agent Prudential BSN Takaful, so memang ada time constraint.

BRO,

sekadar pandangan....... dlm insurans / takaful ni - rasanya teknik utk berjaya dah ada.... copy dan paste je....

teknik dia simple je - follow org yang dah berjaya !

rasanya susah utk org 'termakan' dgn newsletter atau email sebab emosi tidak dpt diterjemahkan dalam bentuk tulisan....sebaiknya - buat appointment, present dan close.

lagi byk present, lagi byk closenya.

sekadar pandangan

salam

haris
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
ko cuba cara ni..kat surat tu ko tulis:

"Dapatkan Debit kad bernilai RM500,000 utk shopping di hospital swasta sehingga 80thn...more info: hubungi saya si polan polan"
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Tujuan aku bukak thread ni nak discuss dgn otai2 insurans semua cara yg efektif nak dapatkan sales/new business melalui internet marketing / sales letter.
Prospek di alam cyber ni mmg banyak, salah satu cara nak approach diaorg melalui email, so kalau ada sales letter tu bagus jugak boleh hantar melalui email bila prospek nak dapatkan info. harap sapa2 yg dah ada sales letter tu boleh kongsi dgn aku hantar kat email [email protected] :D
Takpun kita sama2 buat sesi brain storming hasilkan satu news letter yg betul2 power.. kalau baca jek maybe chances utk close > 50% tu kira dah cukup bagus.. nanti follow up jumpa skill presentation akan tentukan dpt close ke tak.

objektif utama sales letter ni nak bagi terbuka pintu hati prospek untuk aggree jumpa dgn ejen utk penerangan lebih lanjut.

By the way aku masih part time insurance agent Prudential BSN Takaful, so memang ada time constraint.

Dah tau time constraint jadi part time, apa lagi, jadi full time la...kenapa?..takut tak makan bila jadi agent full time?..rezeki Allah yang bg bukan majikan yang bagi.

Dah full time, tak payah nak letter2, pi redah je buat appointment and direct approached...:D..ada berani?
 

dudin

Active Member
Joined
Sep 30, 2006
Messages
1,148
Reaction score
5
Points
25
Dah tau time constraint jadi part time, apa lagi, jadi full time la...kenapa?..takut tak makan bila jadi agent full time?..rezeki Allah yang bg bukan majikan yang bagi.

Dah full time, tak payah nak letter2, pi redah je buat appointment and direct approached...:D..ada berani?

main redah ni yang kdg2 kecut lutut dibuatnya :)
 

yihaiwuqihe

Freshie
Joined
Oct 28, 2008
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
video recorder pen,spy pen camera,pen camera, digital pen camera

It Is A Mini Pen Interview Recorder. Pen Camera And Recorder , Pen Digital Video Recorder With Camera, Ideal For Both Spy Camera & Hidden Camera, Small Enough To Conceal Almost Anywhere! Wherever You Place Your Mini Camera, Youll Know For Sure That You Will Never Miss Anything.A .Record Live Performance And Lecture For Enthusiast Learner And Student;B. Police Can Use It To Law Enforcement;C. Lawyers Can Used It To Collect Evidence;D. Reporter Can Used It To Interviewed In Special Occasion;E. For Stealth Surveillance[img=543,110]http://www.cari.gold/syssite/home/shop/1/pictures/newsimg/1225508621.jpg[/img]
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register