BTC USD 38,018.4 Gold USD 1,775.23
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Insuran Kereta/motor lama untuk apa ek?

vastavista

Active Member
Joined
Jun 20, 2010
Messages
2,327
Reaction score
190
Points
33
salam..

Insuran motoskial atau kereta yang dh buruk wajib dibayar oleh kita semua?

tapi untuk apa ek?

maafla saya ni x pandai sgt bab2 insuran atau undang2 ni...
 
Sponsored Post

eh?

Super Active Member
Joined
Dec 7, 2009
Messages
8,647
Reaction score
73
Points
70
utk cover sekiranya kenderaan lama kita tu terlanggar mercs org...
 

Quantum Success

Super Active Member
Joined
Oct 5, 2009
Messages
6,000
Reaction score
56
Points
80
kalo kenne rembat ada la insurans cover..
kene langgar ke ape ke ada insurance cover..
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
insurans nie untuk perlindungan ...
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,921
Reaction score
541
Points
161
maksud TT keta lama bukan semua ada perlindungan insuran ,so kenapa nak kena bayar insuran jugak kalau jadi ape2 hangus mcm tu jerkk
 

bemban

Fun Poster
Joined
Jul 7, 2010
Messages
184
Reaction score
2
Points
15
sapa la punya idea nih kan, kalau kita langgaq depa, depa leh klaim kat kita tapi kalau dpe langgaq kita, kita dapat apa nak klaim kat mana. apa punya idea la kan.... nak kata **** pandai la juga ada gak yang ada phd, nak kata pandai, mmg pandai la memper*****kan org susah
 

vastavista

Active Member
Joined
Jun 20, 2010
Messages
2,327
Reaction score
190
Points
33
maksud TT keta lama bukan semua ada perlindungan insuran ,so kenapa nak kena bayar insuran jugak kalau jadi ape2 hangus mcm tu jerkk

kalau motosikal buruk..dah berpuluh tahun...susah nk buat insuran..kalau kena langgar kt kebun pun x dapat insuran kot..

yela tolak moto tu RM400 pun xtentu laku...
 

vastavista

Active Member
Joined
Jun 20, 2010
Messages
2,327
Reaction score
190
Points
33
maksud TT keta lama bukan semua ada perlindungan insuran ,so kenapa nak kena bayar insuran jugak kalau jadi ape2 hangus mcm tu jerkk

kalau tak bayar insurans macam mana nk hidupkan road tax?

disni ada yang tak kena...
 

vastavista

Active Member
Joined
Jun 20, 2010
Messages
2,327
Reaction score
190
Points
33
insurans nie untuk perlindungan ...

tapi i rasa insuran yang TERPAKSA ni dh macam peras ugut...kita tak mau bayar kena paksa..

cuba bayangkan moto bapak aku sebulan sekali je kuar ke bandar?
 

elmyda

Super Active Member
Joined
Jan 5, 2007
Messages
9,552
Reaction score
157
Points
73
itu la bisnes yg paling secure dlm malaysia..

bukak bank atau insuran company.. confirm untung..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register