Insuran apa yg sesuai utk yg menetap di luar negara?

CG Sponsors




Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
878
Points
161
Salam semua ejen2 insurans sekelian...

Skang ni aku dah ade insurans, walau bagaimanapun, bermula bulan depan aku akan berhijrah ke luar negara untuk tempoh yg agak lama.. jadi, ade beberapa bahagian dalam insurans yg aku ambil skang ni yg aku dah tak perlu, contohnya medical card sebab kompeni sana dah bagi.. saving pun aku rase tak perlu sebab aku ada cara lain utk saving.. walau bagaimanapun ada beberapa bahagian yg aku rasa masih perlu, contohnya utk cover penyakit kritikal...

jadi, nak mintak pendapat ejen2 insurans semua apa pakej insurans yg terbaik...
 
Sponsored Post

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,430
Reaction score
46
Points
120
behijrah ke negara mana tt...
 

rusydi_maatakaful

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2011
Messages
295
Reaction score
7
Points
15
Assalamualaikum Boss..

Boleh ja..tapi cadangan saya sediakan sedikit dana HIBAH daripada MALAYSIA untuk keluarga TUAN..dengan sediakan PELAN RM 1,000,000 caruman yang rendah membantu TUAN untuk memiliki perlindungan yang Tuan mahukan.

Boleh pm saya no phone Tuan..
 

cik nasirah

Junior Member
Joined
Apr 27, 2013
Messages
84
Reaction score
0
Points
6
macam tu kena cari syarikat yang ada pengalaman
dalam medical dan khairat kematian.
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
Salam semua ejen2 insurans sekelian...

Skang ni aku dah ade insurans, walau bagaimanapun, bermula bulan depan aku akan berhijrah ke luar negara untuk tempoh yg agak lama.. jadi, ade beberapa bahagian dalam insurans yg aku ambil skang ni yg aku dah tak perlu, contohnya medical card sebab kompeni sana dah bagi.. saving pun aku rase tak perlu sebab aku ada cara lain utk saving.. walau bagaimanapun ada beberapa bahagian yg aku rasa masih perlu, contohnya utk cover penyakit kritikal...

jadi, nak mintak pendapat ejen2 insurans semua apa pakej insurans yg terbaik...
Salam...
Part yg saya highlight tu kena tekankan.. kerana jika bro ada medical card pon.. jgn cancel yg sebelum ini.. kerana jika sakit bro nak mendapat rawatan di malaysia.. yg card disana dah tidak buleh guna.. @ pon kena buat paid and claim. Sebagai contoh charge hospital di negara maju memang agak tinggi dari Malaysia.Andai kata bro mendapat rawatan dan claim untuk hospital benefit masih buleh dilakukan.Ini juga kenali sebagai elaun ward.

Ada cleint saya yg duduk di dubai untuk bekerja... tapi semasa dia sakit dan dia mintak transfer ke rawatan di Malaysia oleh kerana dimalaysia mak dia buleh menemai beliau semasa di ward..

yg Part saving tu most quit important.. bcoz di insurance/takaful terdapat saving free when u kritikal.. cth: saving 1000 sebulan.. akan waiver jika diagnose stage 3 sakit kekal.. :)cgrock kadang2 kita jatuh sakit.. income pon sekali jatuh.. so agak sukar kita menabung dalam waktu sakit.. :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register