install office guna pendrive

CG Sponsors




keropokgotel

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2007
Messages
128
Reaction score
1
Points
15
salam warga carigold yang hebat2 blaka, nak tanya sapa yang tahu nak install micrsoft office guna pendrive kat acer aspire one.. ubtuk oebgetahuan aku dah try copy semua file dari cd ke pendrive and cuba runsetup kat pc tu tapi gagal mungkin otai2 ada cara-cara yang lain lagi... tq:((
 
Sponsored Post

Kurma

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
4,219
Reaction score
95
Points
30
salam warga carigold yang hebat2 blaka, nak tanya sapa yang tahu nak install micrsoft office guna pendrive kat acer aspire one.. ubtuk oebgetahuan aku dah try copy semua file dari cd ke pendrive and cuba runsetup kat pc tu tapi gagal mungkin otai2 ada cara-cara yang lain lagi... tq:((
dia kena convert g portable kot.....
 

ikscentre

Super Active Member
Joined
Jun 14, 2008
Messages
7,905
Reaction score
1
Points
65
x taula.. aku lom smpai ke tahap tu lagi..:D
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
salam warga carigold yang hebat2 blaka, nak tanya sapa yang tahu nak install micrsoft office guna pendrive kat acer aspire one.. ubtuk oebgetahuan aku dah try copy semua file dari cd ke pendrive and cuba runsetup kat pc tu tapi gagal mungkin otai2 ada cara-cara yang lain lagi... tq:((
apa mesej yg kuar bila ko run setup tu?

skrang ni ko nak install ke acer one atau nak run portable office dari pendrive?

my suggestion, ada office yg telah disiapkan 1 file self installer kat tenet byk, ko dolod, lepas tu copy ke pendrive, lepas tu install cam biasa. :)cgrock

ataupun ko cuba google "OfficeBlueEdition", yg ni mantap nye office, superb n perfect
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
apa mesej yg kuar bila ko run setup tu?

skrang ni ko nak install ke acer one atau nak run portable office dari pendrive?

my suggestion, ada office yg telah disiapkan 1 file self installer kat tenet byk, ko dolod, lepas tu copy ke pendrive, lepas tu install cam biasa. :)cgrock

ataupun ko cuba google "OfficeBlueEdition", yg ni mantap nye office, superb n perfect
wah.. info bagus nih bro.. jap gi sy tekan buton thanks k..ahaks.. tgh dlm proses nk format laptop nih.. M office software mmg xde.. so leh siap2 d load kt external hd nehhh:p
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
wah.. info bagus nih bro.. jap gi sy tekan buton thanks k..ahaks.. tgh dlm proses nk format laptop nih.. M office software mmg xde.. so leh siap2 d load kt external hd nehhh:p
kekeke, sama2 share :)cgrock
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
senang jer.. kalau nak.. ko copy cd tu. save jadi ISO. pastu pakai Alcohol 120% untuk buat virtual CD kat pc. then open jer la pakai virtual CD tu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register