Instal Domain Dari Godaddy ke Local Hosting

Recommended Brokers


fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
257
Points
136
Salam,

Macamana nak install domain dari Godaddy ke Local Hosting ?

Aku dah tukar nameserver dekat godaddy dengan nameserver local hosting.

Untuk pengetahuan semua , aku taknak transfer domain.

So , apa next step ?
 
Sponsored Post

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
128
alaaaaa email sahaja kat local host ko tu

suruh dia tukar

ahahhahaha....... (serius)
 

Hamirul

Fun Poster
Joined
Jul 14, 2010
Messages
799
Reaction score
5
Points
15
Senang jer....

1. Login masuk GoDaddy & tukar nameserver - SETEL!
2. Kalau nak masuk cpanel, just type namadomainanda.com/cpanel
3. Kalau nak upload file ke hosting, guna ftp.
 

tomyeto

Active Member
Joined
Mar 13, 2010
Messages
1,152
Reaction score
63
Points
30
Salam,

Macamana nak install domain dari Godaddy ke Local Hosting ?

Aku dah tukar nameserver dekat godaddy dengan nameserver local hosting.

Untuk pengetahuan semua , aku taknak transfer domain.

So , apa next step ?
Masuk cpanel, add sub domain dan specify root folder utk web tu
 

mohdashraf

Super Active Member
Joined
Apr 22, 2010
Messages
6,775
Reaction score
480
Points
81
transfer hosting la maksudnya?

sblm ni host kat godaddy juga la?

sng jer,dh tukar nameserver pastu kat local hosting buat 1 folder bru utk domain tu...
 

HosterBase

Active Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,888
Reaction score
15
Points
25
Masuk cpanel, add sub domain dan specify root folder utk web tu
sub-domain ke addon domain?

sepatutnya add on domain kan...

tapi make sure first thing first update nameserver kat godaddy tu ke local hosting. baru boleh buat addon domain :D
 

tomyeto

Active Member
Joined
Mar 13, 2010
Messages
1,152
Reaction score
63
Points
30
sub-domain ke addon domain?

sepatutnya add on domain kan...

tapi make sure first thing first update nameserver kat godaddy tu ke local hosting. baru boleh buat addon domain :D
add on domain
 
Sponsored Post
Top
Log in Register