BTC USD 42,469.1 Gold USD 1,752.49
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Instagram Hadir Dengan Ciri Terjemahan Teks Pada Stories

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
31,820
Reaction score
4,168
Points
236
Jika sebelum ini, Instagram hanya membolehkan ciri terjemahan teks dibuat pada perkongsian kandungan. Kini, ia diperluaskan lagi pada stories pula bagi membantu pengguna untuk berkomunikasi dengan lebih baik. Melaluinya, Instagram telah menambah pilihan fungsi baru untuk menterjemah teks pada stories secara automatik.

Bagaimana ia berfungsi? Apabila Instagram mengesan mana-mana teks pada stories dengan bahasa lain yakni berbeza dengan bahasa utama yang kebiasaannya digunakan. Anda akan perasan terdapatnya pilihan “See Translation / Lihat Terjemahan” pada sudut kiri atas skrin. Anda hanya perlu klik padanya dan terjemahan untuk teks berkenaan akan dipaparkan pada bahagian bawah skrin.

Instagram-Kini-Hadir-Dengan-Ciri-Terjemahan-Teks-Pada-Stories-A-950x950.jpg

Tiada had untuk bilangan perkataan atau aksara yang boleh diterjemah dalam satu kapsyen dan ia juga menyokong lebih daripada 90 bahasa berbeza. Namun demikian, perlu diingatkan ia hanya menterjemahkan teks atau animasi teks yang ditaip sahaja. Pada masa sama, ia juga tidak tersedia untuk terjemahan audio. Setakat artikel ini ditulis, kami telah menerima kemaskini untuk ciri ini. Bagaimana dengan anda?

Sumber asal Instagram
 

CG Sponsors
Top
Log in Register