Recommended Broker Instaforex - instaforex.com

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08047
USD / JPY
110.224
GBP / USD
1.30025
USD / CHF
0.98348
USD / CAD
1.32378
EUR / JPY
119.094
AUD / USD
0.6698

CG Sponsors




IFX_Muazam Marican

CG Top Poster Club
Joined
Dec 11, 2012
Messages
25,574
Reaction score
1,513
Points
196
Program Penasihat Pakar istimewa InstaForex

Ulasan keupayaan kompleks Program Penasihat Pakar
Kami berbangga untuk mempersembahkan program kompleks Program Penasihat Pakar istimewa InstaForex (IFX_MB).
Alat ini telah direka untuk memudahkan menguruskan pesanan terbuka.

Ia boleh mengekalkan tugas-tugas berikut:-

-Tetapan Stop Loss (SL) dan Take Profit (TP) untuk tawaran terbuka
-Menetapkan parameter Trailing Stop Loss
-menubuhkan pelbagai isyarat untuk menerima maklumat penting
-penutupan tawaran

Permulaan Kompleks

Sebelum permulaan yang kompleks, anda harus memastikan bahawa anda mempunyai tetapan yang betul dalam terminal.
Pilihan “Tetapan/Pilihan/Program Penasihat Pakar/Membenarkan dagangan nyata”
dan “Tetapan/Pilihan/Program Penasihat Pakar /Membenarkan kemasukan DLL” hendaklah diaktifkan.



Selepas pelarasan tetapan anda boleh mula kompleks Magic Button.
Untuk melakukannya, pilih “IFX_MB” dalam ruangan “Program Penasihat Pakar” dalam Navigator (Lihat/Navigator) dan bawa ia ke tetingkap carta:



Jika terdapat dagangan terbuka pada akaun pada masa ini, tiket mereka akan ditunjukkan di dalam bidang "Pilih perdagangan".
Sekarang anda boleh mula menggunakan “IFX_MB” kompleks:



 
Sponsored Post

IFX_Muazam Marican

CG Top Poster Club
Joined
Dec 11, 2012
Messages
25,574
Reaction score
1,513
Points
196
Penetapan Stop Loss dan Take profit level

Dalam set membuat/mengubah Stop Loss (SL) dan/atau Take Profit (TP) anda harus:-

-memilih tiket agangan diubahsuai
-Klik butang “Set SL/TP” untuk mengaktifkan tetingkap untuk data masuk
-Set ini memerlukan SL dan atau nilai TP
-Klik“Mohon”

Terdapat dua pilihan bagi pengiraan SL/TP: “Dalam pip” dan “dalam peratus”.
Dalam kes terdahulu nilai yang dipilih dalam pip, yang langkah perubahan harga yang minimum. Dalam pilihan kedua,
nilai dikira dalam peratus daripada harga pembukaan perdagangan (dimana pembukaan harga adalah 100%).



Sebagai hasil daripada operasi ini parameter ini akan digunakan untuk perdagangan.



Dalam kes kesilapan, amaran yang mengandungi maklumat terperinci mengenai ralat akan dipaparkan.
 

tyco

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2010
Messages
3,953
Reaction score
1,614
Points
101
Better guna local IB a.k.a LD. Lagi cepat dan secure. Aku sometimes ada juga deposit guna credit card atau debit card. So far tak pernah missing lagi.
adakah kamu menyangka apa yang aku cerita disini sesuatu yang mengharapkan publisiti murahan atau menipu....sebab bukan duit kamu ...tapi duit aku ...
sebelum ni pon aku ada juga depo guna debit card yakni sebelum system upgred ,ok je ..tu yang aku berani depo haritu guna debit card ....tengok tengok tak masuk sehingga ke hari ini ...tapi janji 24 jam ....memang diakui sebelum ini pon aku guna debit card tak sampai 5 minutes duit masuk dalam akaun
bila aku tanya operator instaforex 'tiada dalam system kami'
yang aku takkan broker sebesar tidak menyimpan rekod pendeposit
abih tu yang aku transfer duit kemana hala tujunya ,aku siap tanya sendiri kat hq bank kata transfer dah berjaya .......
yang jadi persoalan sekarang duit yang aku transfer tu kemana la tujunya....
nasib baik cuma 150 .....kalo aku deposit ribu ribu ....tak senang duduk dibuatnya
 

IFX_Muazam Marican

CG Top Poster Club
Joined
Dec 11, 2012
Messages
25,574
Reaction score
1,513
Points
196
Penetapan Trailing stop loss parameter

Dalam usaha untuk menetapkan atau mengubah tahap Trailing Stop , anda harus:-

-pilih tiket perdagangan diubahsuai
-Klik butang “Trailing Stop” untuk mengaktifkan tetingkap untuk input data
-tetapkan jarak
-Klik butang “Mohon”

Jenis Trading Stop boleh memilih sama ada dalam mata (dari segi perubahan harga minimum) atau dalam peratus (bila pembukaan harga adalah 100%).
Pengiraan Trailing Stop boleh didapati dalam dua bentuk juga: "Bagi harga semasa" dan "Bagi harga pembukaan bar".
Dalam kes pertama, keuntungan dikira atas dasar arus,
manakala dalam kes kedua - harga pembukaan bar pada instrumen dagangan tertentu dalam jangka masa yang sama dengan yang dilampirkan kepada program penasihat.



Hasilnya operasi ini parameter ini akan digunakan.
Trailing stop akan mula bekerja dengan seberapa segera sebagai perubahan harga semasa (atau harga pembukaan bar)
akan menyebabkan untuk mendapatkan keuntungan yang akan membolehkan menetapkan berhenti di jarak yang diperlukan
 

The Maut

Active Member
Joined
Jul 19, 2019
Messages
1,999
Reaction score
60
Points
40
adakah kamu menyangka apa yang aku cerita disini sesuatu yang mengharapkan publisiti murahan atau menipu....sebab bukan duit kamu ...tapi duit aku ...
sebelum ni pon aku ada juga depo guna debit card yakni sebelum system upgred ,ok je ..tu yang aku berani depo haritu guna debit card ....tengok tengok tak masuk sehingga ke hari ini ...tapi janji 24 jam ....memang diakui sebelum ini pon aku guna debit card tak sampai 5 minutes duit masuk dalam akaun
bila aku tanya operator instaforex 'tiada dalam system kami'
yang aku takkan broker sebesar tidak menyimpan rekod pendeposit
abih tu yang aku transfer duit kemana hala tujunya ,aku siap tanya sendiri kat hq bank kata transfer dah berjaya .......
yang jadi persoalan sekarang duit yang aku transfer tu kemana la tujunya....
nasib baik cuma 150 .....kalo aku deposit ribu ribu ....tak senang duduk dibuatnya
Aku tidak berkata begitu. Cuma memberikan pandangan. Apa aku faham. Sebelum transfer tiada masalah cuma yang terkini ada masalah. Contact ib atau staff di negeri anda menetap. Kt Kuantan ada ofis. Jalan beserah. Biasa ofis akan bantu. Company besar sometimes akan ada technical error. Jika dh nama big companies tak padan nak klepet sikit2. Cuma bila salah timing kita buat tu yang terkena. Bukan salah anda tapi timing k. 150 banyak tu. Macam2 boleh beli.
 

IFX_Muazam Marican

CG Top Poster Club
Joined
Dec 11, 2012
Messages
25,574
Reaction score
1,513
Points
196
سلامت مڽمبوت تاهون بهارو چينا. اكلاس درڤد اينستفاوريايك س قدح.

 
Sponsored Post
Top
Log in Register